Totaal aantal pageviews

woensdag 30 november 2011

Pasku Fiesta di Lus.....

Op het mooie en vandaag wederom bewolkte eiland Curaçao is het woensdag 30 november 2011 geworden. Uw Hoofdredacteur had het erg druk vandaag, er dienden immers vele selectiegesprekken te worden gevoerd. Echter, daarnaast gebeurt en gebeurde er weer eens van alles op dit zo fraaie eiland. En, om U van alle wetenswaardigheden toch enigszins op de hoogte te kunnen houden, lijkt het Uw Hoofdredacteur een goede gedachte U, zoals te doen gebruikelijk, te voorzien van een actuele editie van “een zonnig avontuur.”

Sommige zaken, al zijn dat er niet echt veel, worden op Curaçao uitermate voortvarend ter hand genomen.
Zo is het in dit geval weliswaar zo dat de verjaardag van de Goedheiligman nog moet worden gevierd, maar dat laat onverlet dat er op andere gebieden alvast zaken in uitvoering zijn of worden genomen. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals ieder jaar wordt er op Curaçao groots gevierd dat het Kerst is. In de aanloop naar die beide kerstdagen liggen de winkels al enige maanden vol met kunststof kerstbomen en kerstballen in de meest schitterende kleuren. De brievenbus van Uw Hoofdredacteur ligt al wekenlang dagelijks vol met de meest fraaie kerstfolders waarin de meest interessante aanbiedingen worden aangeprezen. Tot zover niet iets om verrast door te worden. Echter, wat op dit eiland zeker de moeite van het bekijken waard is, is het zogenaamde Pasku Fiesta di Lus.
U moet weten, sedert een aantal jaren wordt, gedurende een aantal weken, de gehele binnenstad van Punda, Willemstad feestelijk versierd en verlicht. De meest prachtige versieringen worden aangebracht die dan, vooral wanneer het donker is, Punda een feeëriek aanzicht geven. De afgelopen dagen werd al fiks gewerkt aan het opbouwen van de vele versieringen waarbij er gisteren een hoogtepunt werd beleefd. Op het zogenaamde Waaigat, een groot binnenwater te Punda, werd een reuze sprookjesfiguur, bekend van de tekenfilm Aladdin, samen met twee wonderlampen te water gelaten. Aladdin is vervaardigd van plexiglas en schittert over het water geheel in led verlichting. Het wordt dus vast weer een pracht Pasku Fiesta di Lus. Te zijner tijd, wanneer de verlichting duidelijk valt waar te nemen, zal Uw Hoofdredacteur een aantal fraaie opnames van dit evenement in een editie opnemen, zodat U dat zelf kunt beoordelen.

Vanochtend was het even schrikken geblazen. Zoals steevast iedere morgen diende Uw Hoofdredacteur zich, nog in het schemerdonker, richting werk te begeven. Op straat is het dan over het algemeen al tamelijk druk, vele mensen op Curaçao beginnen hun werkzaamheden vroeg.
Uw Hoofdredacteur heeft het dan over een tijdstip dicht tegen half zeven in de ochtend. De route die Uw Hoofdredacteur dient af te leggen, of beter gezegd vrijwillig aflegt, voert hem door de straten van Otrabanda en Punda. Daarbij dient Uw Hoofdredacteur dan over de immens hoge Julianabrug te rijden. Nu is die brug te duiden als een problematisch punt. Van verschillende zijden dient er te worden ingevoegd en het is er in de spits een drukte van belang. Er dient op dat punt dus over het algemeen meer dan goed uitgekeken te worden en geanticipeerd te worden op onverwachte manoeuvres. En, onverwachte manoeuvres zijn er dagelijks meer dan genoeg. Ditmaal was het echter het voertuig van Uw Hoofdredacteur dat hem zeer onaangenaam verraste.
Het karretje, een zogenaamde pick up van het merk Chevrolet, liet hem namelijk, zo ongeveer 100 meter voor de top van de Julianabrug, in de steek. De motor van het vehikel sloeg totaal af. Omdat de auto’s op dit eiland veelal voorzien zijn van een automatische transmissie, zo ook de Chevrolet, levert het uitvallen van de motor een behoorlijk probleem op. De rembekrachtiging doet het dan niet meer waardoor er nauwelijks meer fatsoenlijk valt te remmen en hetzelfde geldt voor de stuurbekrachtiging. Uw Hoofdredacteur waande zich vanochtend dan ook even lid van een circuscrew. Halsbrekende toeren diende hij uit te halen alvorens het karretje veilig tot stilstand kon worden gebracht. Luid werd er door medeweggebruikers geclaxonneerd, wat vast was bedoeld als een soort van applaus voor de stuurmanskunsten van Uw Hoofdredacteur (die overigens het zweet dik voor de kop had, en dat kwam niet door de buitentemperatuur). Nadat het voertuig veilig tot stilstand was gekomen liet het zich, na enig uitrusten, weer naar behoren starten. Op het werk aangekomen werd direct contact met de garagehouder opgenomen die, nadat hij hoorde dat in de auto allerlei lampjes als een kerstboom brandden, de auto snel afhaalde. Of het vehikel ooit terug zal keren? Uw Hoofdredacteur houdt U op de hoogte!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten