Totaal aantal pageviews

woensdag 16 november 2011

Een muzikale sollicitatie.....

Op het vandaag weer droge en uitermate zonnige eiland Curaçao is het woensdag 16 november 2011 geworden. Na dagenlang regen uit de hemel te zien vallen, was er vandaag weer de mogelijkheid te genieten van een heerlijk zonnetje. Dat leidde vanzelfsprekend direct tot weer aangename temperaturen. Het is dus alweer woensdag vandaag, de dagen lijken op dit zo fraaie eiland werkelijk voorbij te vliegen. Maar, er staat het team de rest van de week nog wel wat te wachten. Wat staat er dan te gebeuren, zo vraagt U zich wellicht af. Welnu, in deze editie van “een zonnig avontuur” zult U er weer, zoals te doen gebruikelijk, tot in detail over kunnen lezen.
Uw Hoofdredacteur kreeg van het fraaie weer slechts beelden van achter een venster mee vandaag. Er diende namelijk, evenals gisteren, gewoon te worden gewerkt. Het is druk op het werk, de invulling van 132 vacatures vraagt veel tijd en energie. Tijd en energie die vooral zit in het dagelijks voeren van vele selectiegesprekken met kandidaten van verschillende pluimage. En, beste lezers, soms maak je daarin wel het een en ander mee. Had Uw Hoofdredacteur al eens eerder een sollicitant die een sollicitatiebrief had ingezonden, maar die niet bleek te weten op welke functie hij had gesolliciteerd, gesproken en afgewezen; gisteren kwam er ook een wel zeer bijzonder exemplaar van het menselijk ras voorbij. Het gesprek verliep ongeveer als volgt: “Goedemorgen, ik ben de sollicitant. Mag ik wellicht even gaan zitten? Ik ben namelijk erg moe”.
Op de vraag waarom hij dan zo moe was, antwoordde de kandidaat in spé: “Ik ben moe omdat mijn gitaar zo zwaar is. Kijkt U zelf maar. Het is een enorme gitaar met een gigantische klankkast. Nou, dat weegt wat hoor!” Uw Hoofdredacteur nam de vrijheid te vragen waarom de man zijn gitaar had meegevoerd naar het sollicitatiegesprek. “Och, dat is niet zo ingewikkeld. Ik wilde me onderscheiden en heb besloten om een muzikaal selectiegesprek te komen voeren. Leek me eens wat anders”, zo berichtte de look-a-like van Eddy Christiani. U begrijpt het al, de rest van de selectiecommissie kon zich (helaas) niet verenigen met het voornemen van de heer Christiani. Vriendelijk werd hem dan ook uitgeleide gedaan, waarna de gesprekken werden voortgezet met een meer serieuze kandidaat. U ziet, je maakt hier nog weleens wat mee.
Het was een beetje feest vandaag in het team. Wat was namelijk het geval?
Welnu, Uw Hoofdredacteur verkreeg vroeg in de ochtend, uit zeer betrouwbare bron, informatie rond de persoon van de heer Pinoccio. U moet weten, Pinoccio is degene die ’s ochtends als chauffeur van een carpoolauto diverse collega’s van huis afhaalt. Zo ook dus vanochtend. En, tijdens de rit naar het werk had Pinoccio waarschijnlijk zijn neus (niet de kleinste) voorbij gepraat. Hij had vertrouwelijk verhaald over zijn huwelijksdag. En, nu bleek het vandaag exact twee jaar geleden te zijn geweest dat Pinoccio en zijn kersverse echtgenote de zogenaamde “lief en leedpot” van het gemeentehuis hadden gespekt door er te trouwen. Van alle kanten werd Pinoccio vanochtend dan ook welgemeend voorzien van felicitaties. Gebak hoorde er echter niet bij; niet het hele leven is een feest, zo liet Pinoccio weten. Het mocht echter de pret niet drukken. Namens de redactie daarom nogmaals de felicitaties voor het Bruidspaar Pinoccio!

Morgenavond is het zover. Al dagen zijn verschillende personen, waaronder Jumping Paul, uitermate druk met de voorbereidingen van het afscheidspartijtje voor de Twent (van Moi) en voor Long Tall Herrie. Het is namelijk zo dat er op donderdag 17 november 2011, vanaf ongeveer 17.30 uur in de namiddag, voor hen een afscheid wordt georganiseerd bij de befaamde locatie die “Bijna Thuis” is geheten. Waarschijnlijk zal beiden de hand worden gedrukt door vele locale en Nederlandse collega’s. Jumping Paul kennende, zal het programma waarschijnlijk worden opgeluisterd met diverse verrassende acts. Zo trad er enige tijd geleden, ten tijde van het afscheid van de Fries van 95%, een gezelschap op dat het lied “de Vlieger” (naar André Hazes), op kwalitatief hoogstaande wijze ten gehore bracht. Ditmaal doet het gerucht de ronde dat de Twent (van Moi) zelf een optreden zal gaan verzorgen. Wat zeker lijkt is dat zijn playlist het lied “Op Fietse” zal bevatten. Hoe het ook zal zijn, in een volgende editie zult U er alles over kunnen lezen.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten