Totaal aantal pageviews

woensdag 23 november 2011

Regenachtige ontwikkelingen.....

Het is vandaag woensdag 23 november 2011 op het bijzonder regenachtige eiland Curaçao. Al zeer vroeg in de ochtend, zo tegen zes uur, werd de hemel verlicht door felle bliksemschichten. Enige tijd later barstte de hemel open en viel de regen met enorme kracht uit de lucht. Eén van de slachtoffers was de (veel) rustiger Fries die, toen hij zijn werkplek bereikte, de uiterlijke kenmerken van een verzopen kat vertoonde. Het lijkt dus vandaag wel herfst te zijn op Curaçao, maar waarschijnlijk gaat het dan gelukkig wel om een herfst die gemiddeld niet langer dan een dag duurt. Gebeurde er nog wat de afgelopen dagen op dit zo fraaie eiland? Vanzelfsprekend, U bent immers niet anders gewend. Daarom, ook vandaag weer, een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.”
Uw Hoofdredacteur wil allereerst even aandacht besteden aan een wel zeer bijzonder feit. Alhoewel zij namelijk alweer enige tijd geleden vertrokken is vanaf Curaçao naar Nederland, gaan toch de hartelijke felicitaties uit naar de Friese eega van 95%. Zij vierde gisteren haar 40e verjaardag, iets waar zij al 39 jaar tegenop had gezien. In haar beleving is dan ook het magische getal van 40 een synoniem voor een ietwat bejaarde vrouw. U weet wel hoe dat over het algemeen in de hoofden van dames werkt. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook maar dat de Friese 95% eega de dag van gisteren niet al te depressief heeft moeten doorkomen. Jolanda, troost je. “Life goes on”, dus waarschijnlijk word je nog veel ouder. Sa ist en net oars, want as 't oars wie, wie t net sa!

Vanochtend was er even sprake van opkomende paniek onder de verschillende teamleden. De (veel) rustiger Fries, Long Tall Herrie, Jumping Paul en Uw Hoofdredacteur bespraken kort even de mogelijke gebeurtenissen op de dag van vandaag, toen er via verschillende media een wel zeer onheilspellend bericht de ether werd ingeslingerd. Onmiddellijk vielen de gesprekken stil en maakten gevoelens van ongeloof zich meester van de verschillende teamleden. Jumping Paul trok bleker dan bleek weg en stamelde: “het zal toch niet waar zijn?” Van verschillende kanten echter, volgde in de loop van de ochtend bevestiging van een mogelijke ramp voor de decembermaand. Nu vraagt U zich wellicht af wat er dan eigenlijk staat te gebeuren. Welnu, het is echt vreselijk! Er is momenteel namelijk een enorme schaarste aan bier van het merk Polar op Curaçao. Dit heeft André ‘Andy’ Kusters, van importeursbedrijf Kusters Trading Co. Curaçao aan het Antilliaans Dagblad bevestigd. Volgens Kusters is dit te wijten aan een wet in Venezuela, waarbij tegen het einde van de exportvergunning moet worden gekeken of er problemen zijn tussen werknemers en werkgevers. Dit moet dan grondig onderzocht worden en daarom kan het een tijdje duren voor de export weer in gang kan worden gezet. Dit zou nu gaande zijn bij import- en exportbedrijf Alimentos Polar in Venezuela. Het gevolg: Polar bier is nauwelijks meer te verkrijgen op het eiland. Naar aanleiding van dit bericht heeft Uw Hoofdredacteur het zogenaamde “opvangteam” moeten inschakelen om passende opvang voor de teamleden te kunnen garanderen. Een prima geleide therapeutische sessie maakte de verwerking van de zo ellendige boodschap voor de verschillende teamleden weer enigszins draaglijk. Jumping Paul vroeg toestemming de werkplek eerder te verlaten: “Ik heb zojuist mijn salaris ontvangen alsmede mijn eindejaarsuitkering. Ik wil liquideren en al mijn geld omzetten in Polar. Dat wordt binnenkort meer waard dan goud.” Voor hem heeft Uw Hoofdredacteur dan ook aan het opvangteam gevraagd om extra nazorg. Hoe het zal aflopen valt momenteel nog niet te voorspellen, maar vanzelfsprekend wordt U nader geïnformeerd.

Gelukkig is het echter niet allemaal kommer en kwel op dit zo fraaie eiland. Wanneer U hier in de toekomst wellicht eens arriveert voor bijvoorbeeld een vakantie, probeert U dan eens te genieten van het enorme assortiment aan lokale lekkernijen. Men kent hier overheerlijke gerechten zoals Warmoes (boerenkool), Lenga (tong), Krioyo, Bonchi Kora (rode boontjes), Kabritu (geit) of Iguana (leguaan). Sedert enige tijd is er echter een nieuwe lekkernij op de markt gebracht, gebaseerd op de Nederlandse televisieserie “Boer zoekt Vrouw.” Uw Hoofdredacteur werd daarover getipt via de (veel) rustiger Friese eega. Weliswaar dienden de verschillende supermarkten er wel wat stellingen voor te ontruimen gezien de grootte van het product, maar de omzetsnelheid lijkt navenant te zijn. Het is dus een gewild artikel, al begrijpt Uw Hoofdredacteur niet helemaal waarom….

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten