Totaal aantal pageviews

vrijdag 4 november 2011

Kermis op Curacao.....

Er gebeurt op het fraaie eiland Curaçao altijd wel wat. Zo ook vandaag, vrijdag 4 november 2011. Het is enigszins bewolkt vandaag, en af en toe valt er een stevige bui. Maar, zoals altijd is de temperatuur uitermate aangenaam en valt het hier dus prima uit te houden. Ook vandaag is Uw Hoofdredacteur weer in de gelegenheid geweest U te voorzien van een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.” U kunt dan ook ditmaal weer lezen wat de actuele stand van zaken op dit mooie eiland is.

Er is weer eens een kermis op Curaçao. Voor het eerst in dertien jaar is het de organisatoren gelukt om een fiks aantal attracties naar het eiland over te brengen. Dat is een enorme onderneming, reden waarom het zolang geduurd heeft dat er überhaupt weer eens een kermis is. Maar, thans is het dan eindelijk weer zover. Op Coney Island, een fraai stukje grond aan de schitterend blauwe zee, is het geheel opgebouwd. Van verre valt het reuzenrad al duidelijk waar te nemen. Wekenlang werd er opgebouwd en vandaag werd de kermis dan eindelijk officieel geopend. In Huize Hoofdredacteur is de kermis al dagen onderwerp van gesprek, althans bij de Olijke Twee. Beiden toonden zich enorm verheugd bij het vooruitzicht naar de kermis te mogen. Dochterlief, ziek gedurende de laatste dagen, meldde zich gisterenavond zo tegen tienen.
Zij kon niet slapen, zo berichtte zij. Onmiddellijk bracht zij het gespreksonderwerp op de kermis. “Wanneer gaan we naar de kermis Pap? Ik heb het terrein al even met Mama bekeken. Ik wil er heel graag heen. Durf jij dan met me in het reuzenrad? Betaal jij dan de toegangsprijzen voor de attracties? Ik wil er echt zo enorm graag heen Pap.” U begrijpt, Uw Hoofdredacteur bevindt zich dus dit weekeinde op de kermis. Mocht U iemand horen gillen, dan is het vast Uw Hoofdredacteur (met hoogtevrees) in het reuzenrad.

Echter, er is meer dan alleen maar de kermis op dit eiland. Morgen is het namelijk weer zover. Voor de tiende maal op rij wordt op Curaçao de Amstel Curaçao race verreden. Deze wielerwedstrijd vindt jaarlijks plaats en kent vele bekende deelnemers. Wat te denken van de gebroeders Andy en Frank Schleck? Of Johnny Hoogerland, die dankzij wat prikkeldraad in zijn bil plotsklaps een bekende Nederlander werd. U ziet, het zijn beslist niet de minsten die over het eiland gaan rijden. Het geheel wordt becommentarieerd en geanalyseerd door de nestor van de sportjournalistiek: Mart Smeets. Morgenochtend om elf uur zal het startschot klinken nadat er vanavond een opwarmparty met medewerking van Erik Hulzebosch zal zijn georganiseerd. U begrijpt dat dit evenement vast vele kijkers zal trekken. Wellicht dat Uw Hoofdredacteur ook nog ergens langs de kant van een van de vele wegen een plaatsje zal trachten te ontdekken. Vanzelfsprekend wordt U daarover in een volgende editie nader geïnformeerd.

Het was redelijk stil vandaag op het werk. Het team was slechts in afgeslankte vorm aanwezig. Uw Hoofdredacteur meldde het U reeds eerder, de Twent (van Moi), de heer Angelus en Long Tall Herrie bevinden zich inmiddels op Aruba om een aantal dagen van bikers te gaan genieten. Zij hadden de vlucht goed doorstaan, zo lieten zij per mailbericht weten. Naast deze drie afwezigen, liet ook Jumping Paul vanochtend weten dat hij vandaag graag verlof zou willen hebben. Hij was namelijk tot zeer laat op de avond van gisteren bezig geweest met het afwerken van allerlei zaken. Hij was dan ook erg moe, zo liet hij Uw Hoofdredacteur vanochtend weten. Op het werk bleven dus slechts de (veel) rustiger Fries, de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur over. Er werd dus zeer veel werk verzet, nu de aanwezigen niet steeds gestoord werden door de luid bulderende lach van Jumping Paul. Gelukkig is dan nu zo ongeveer het weekeinde aangebroken. Tijd om eens even aan wat anders dan aan zakelijke aangelegenheden te denken. En, met een mooi vooruitzicht. Want er is immers kermis op Curaçao!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten