Totaal aantal pageviews

woensdag 9 november 2011

Naar Nederland heen.....

Grote Knip Curacao
Op het snikhete eiland Curaçao is het vandaag woensdag 9 november 2011 geworden. Er staat nauwelijks een zuchtje wind waardoor de kleren Uw Hoofdredacteur al snel vast aan zijn lijf plakten. De zon schijnt en het is dus warm, zeer warm. De afgelopen twee dagen deden zich weer eens allerlei verrassende ontwikkelingen voor op dit zo fraaie eiland. U bent dat inmiddels al wel een beetje gewend, althans zo verwacht ik. Dat neemt niet weg, dat het ook ditmaal een goede zaak lijkt U maar weer eens even bij te praten over de meest recente ontwikkelingen. En, zo kan het dan ook zijn dat U er alles over kunt lezen in deze editie van “een zonnig avontuur.”
In Huize Hoofdredacteur heeft het gewone leven weer zijn herstart kunnen maken. Er was de afgelopen week, en geïnteresseerde lezers weten dat, sprake van nogal wat kommer en kwel in Huize Hoofdredacteur. Dochterlief was namelijk ziek en ook Moeder de vrouw voelde zich niet erg lekker. Inmiddels zijn beiden weer opgeknapt, hetgeen vooral valt af te meten aan het gedrag van de oudste olijkerd. Dochterlief is namelijk, wanneer zij eens ziek is, uitermate lief en meegaand. Dat zij opgeknapt is, moge dan ook duidelijk blijken uit het feit dat zij, als vanouds, weer volop in de oppositierol zit. Het verzet tegen allerlei ouderlijke beslissingen is weer groeiende. Gelukkig maar. Het genezingsproces werd waarschijnlijk ook enigszins bespoedigd door de komende aankomst van de Goede Sint uit Spanje. Wat is namelijk het geval?
Welnu, nu de goedheiligman heeft besloten om Curaçao per 19 november aanstaande met een bezoek te gaan vereren, heeft de locale detailhandel daar sedert kort op ingespeeld. Dagelijks vallen in de brievenbus van Uw Hoofdredacteur dan ook vele brochures van speelgoedwinkels te bewonderen, welke vervolgens door de Olijke Twee met gejuich worden begroet. Onmiddellijk worden die brochures doorgespit waarbij de gewenste artikelen vol enthousiasme worden aangekruist. En, het moet gezegd, dochterlief voelde zich bij het aanschouwen van al dat moois direct een stuk beter. Waar de Sint al niet goed voor is!

Op het werk volgen de ontwikkelingen elkaar in snel tempo op. En, soms zijn die ontwikkelingen uitermate verrassend. Zo ook in dit geval. Kortgeleden meldde zich namelijk de Twent (van Moi) bij Uw Hoofdredacteur met een droevige mededeling. “Wie möt terug noar hoes. Wie heb’t helemoal had op disse klip. Denk’s effen good noa. Hoe kom ik zo rap mogelijk weer noar Holland heen?” U begrijpt, Uw Hoofdredacteur stond er wel even vreemd van te kijken. Het bleek dat omstandigheden noodzaken dat de Twent (van Moi) en diens gezin op zo kort mogelijke termijn definitief terugkeren naar Nederland. In concreto betekent dit dat al volgende week vrijdag, op 18 november aanstaande, de terugreis voor het Twentse gezin naar Nederland gepland staat. Het bericht sloeg, binnen de werkomgeving, in als een bom. Volgende week zal er daarom een afscheidsbijeenkomst voor de Twent (van Moi) worden georganiseerd, opdat collega’s hem kunnen uitzwaaien.
Overigens, de Twent (van Moi) zal niet in zijn ééntje dit fraaie eiland gaan verlaten. Ook Long Tall Herrie, wiens gezin al geruime tijd geleden naar Nederland vertrok, zal gaan vertrekken van Curaçao. Zo’n drie weken na de Twent (van Moi) zal het vliegtuig ook Long Tall Herrie gaan vervoeren richting het winterse Nederland. Het wordt derhalve een afscheidsfeestje voor twee collega’s tegelijk volgende week. Hoe dat feest zal gaan verlopen? Vanzelfsprekend wordt U daarover, na afloop van dat afscheid, nader geïnformeerd.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten