Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 november 2011

En de winnaar is........?

Op het heerlijk warme eiland Curaçao is het op dit moment zaterdagmiddag 12 november 2011 geworden. Het is twee uur in de middag en Uw Hoofdredacteur zit heerlijk buiten en heeft een rustig plekje gevonden om te werken aan een nieuwe editie van “een zonnig avontuur.” Op de achtergrond speelt de radio waarop het fraaie lied van Gers Pardoel, getiteld “ik neem je mee”, valt te beluisteren. U ziet, alle ingrediënten voor een goed verhaal zijn in principe aanwezig. Ook de inspiratie is volop aanwezig, er gebeurde immers weer van alles de afgelopen dagen op dit zo fraaie eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, U weet het inmiddels vast wel, kunt U er alles over lezen in deze uitgave.
Gisteren was het zover. Op de school van de Olijke Twee werd namelijk de afgelopen week een tekenwedstrijd georganiseerd. En, zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, de jongste olijkerd, Levi geheten, was met een aantal andere leerlingen genomineerd voor een van de te winnen prijzen. En, gisteren was het dan eindelijk zover, er werd die dag bekend gemaakt wie de winnaars van de wedstrijd zouden zijn geworden. In een volgepakte sportzaal, waarin alle leerlingen en leerkrachten van de school een plaatsje hadden gevonden, werden de prijzen uitgereikt.
Vol verwachting wachtten de genomineerden op het spannende moment. Zo ook dochterlief Julia. Weliswaar was zij volstrekt niet genomineerd, maar toch heeft zij een rotsvast vertrouwen in een verrassende wending. Met andere woorden, zij had er het volste vertrouwen in dat zij, en vanzelfsprekend zij alleen, de prijs alsnog wel uitgereikt zou krijgen. Hoe anders zou het worden. Onder een oorverdovend applaus werd namelijk ons manneke Levi naar voren geroepen om aldaar een zilveren penseel overhandigd te krijgen als een van de winnaars van de wedstrijd. Het ventje was volledig beduusd en liet de ceremonie, uiterlijk onbewogen, over zich heen komen (voor beelden zie Zilveren penseel). In een later stadium vertrouwde hij Uw Hoofdredacteur echter toe: “ik was zo trots Pap. Heel zachtjes zei ik intussen in mijzelf, Yes!” Hij straalde van oor tot oor. Geweldig om te zien, want van verschillende zijdes was hij gefilmd en gefotografeerd.
Dochterlief daarentegen was ontzettend verontwaardigd. “Dit lijkt echt nergens op! Doorgestoken kaart is het, bah! Het kan toch niet zo zijn dat Levi wel wint en ik niet? Bwaahaahhaa.” Zelfs toen Uw Hoofdredacteur, later in de middag, de beide olijkerds van school haalde, stond haar gezicht nog steeds op onweer. Uw Hoofdredacteur trachtte het meiske bij te brengen dat het soms goed is om ook een ander de winst te gunnen, in dit geval zelfs haar eigen broertje. Dochterlief was echter volkomen duidelijk: “ik gun hem helemaal niet om te winnen. Ik gun het alleen mijzelf. Bwaahaahaa.” U begrijpt, Uw Hoofdredacteur had er wel even werk aan om de boel weer tot rust te brengen. En het mannetje? Die liep de gehele dag rond met een enorme grijns om eenieder die het maar wilde weten te vertellen dat hij een prijs had gewonnen.
Vanochtend, op het moment dat Uw Hoofdredacteur rustig genoot van een kopje overheerlijke koffie, werd de straat gevuld met een geluid als landde er een B52 bommenwerper. Onmiddellijk besloot Uw Hoofdredacteur polshoogte te gaan nemen, je kunt immers nooit weten wat er aan de hand zou kunnen zijn. Het bleek echter volstrekt geen vliegtuig te zijn die geparkeerd stond voor de oprit van Uw Hoofdredacteur. Integendeel, het bleek zo te zijn dat de heer Angelus op pad was op zijn verbouwde motor. Hij had het een en ander veranderd aan zijn uitlaten, had andere lichten op de motor aangebracht, fraaie spiegels gekocht en noem maar op. Ook de kleur van de Harley Davidson was plots geheel anders. Een fraai zwart monster was het dat de heer Angelus kwam showen. Werkelijk prachtig. Toen de heer Angelus, na een kopje koffie te hebben gedronken, Huize Hoofdredacteur verliet, bleek een vertrek eerst te overleven door de vingers in de oren te stoppen. Mocht U dus een klein manneke met oorverdovend lawaai langs zien scheuren, U weet inmiddels wie het is.
Vanavond gaat Uw Hoofdredacteur op pad met Moeder de vrouw. Lekker eten, een borreltje halen en wellicht nog een blik werpen op het festivalterrein van de Heineken Regatta alwaar Elvis Crespo vanavond zal gaan optreden. Vanzelfsprekend wordt U, met betrekking tot mogelijke belevenissen, in een volgende editie weer volledig geïnformeerd.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten