Totaal aantal pageviews

maandag 3 september 2012

Een muzikaal weekeinde.....

Het is vandaag maandag 3 september 2012 op het wederom uitermate zonnige eiland Curaçao. Een nieuwe werkweek is begonnen nadat een bijzonder enerverend weekeinde kon worden afgesloten. Een nieuwe werkweek die weer druk van karakter zal zijn en welke ook nog twee dagen kent welke op het eiland Aruba dienen te worden doorgebracht. Zover is het echter thans nog niet. Eerst is het tijd terug te kijken op gebeurtenissen die het afgelopen weekeinde tot een geweldig weekeinde maakten. En, zoals te doen gebruikelijk, kunt U daarover alles lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Het weekeinde stond, zoals U dat wellicht wel weet, volop in het teken van muziek. Op de zaterdagmiddag werd daarmee een aanvang gemaakt omdat de oudste olijkerd, Julia geheten, was genodigd deel te nemen aan een zogenaamde workshop percussie in het Cultureel Centrum Curaçao in het fraaie Emmastad. Een zaal vol met kinderen maakte kennis met een viertal muzikanten die de avond ervoor op het podium van "Curaçao North Sea Jazz" tienduizend mensen hadden vermaakt. De jeugd werd voorzien van muziekinstrumenten als een tamboerijn, een ratel, een trommel en noem maar op. De muzikanten gaven, met handgeklap, het ritme aan waarna de kinderen feilloos dat ritme overnamen. Vervolgens zetten de muzikanten de instrumentele begeleiding in en weerklonk prachtig het ene na het andere nummer. Toch was dochterlief, na afloop, niet bijzonder te spreken over het programma: "Ik dacht dat ik alleen maar even kennis zou gaan maken met die meneren. Nu moest ik ook nog op een tamboerijn slaan. Nee, ik ben blij dat het is afgelopen en ik volgende week weer gewoon naar zangles kan." Waarvan akte!

Tegen half zeven in de avond werd het voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur tijd om richting het World Trade Center te rijden. Immers, het was daar dat de tweede avond van "Curaçao North Sea Jazz" zou worden opgevoerd. Nadat een parkeerplaats was gevonden op slechts een half uur loopafstand van het WTC, werd al snel koers gezet naar het podium waar, vanaf acht uur, Alicia Keys haar optreden zou gaan verzorgen. Nadat de avond was geopend met een verrassend optreden van Leslie Grace ('Will You Still Love Me Tomorrow…'), kwam Alicia Keys het podium op.  Het werd een spetterend en grandioos optreden waarbij de vele nummers door duizenden mensen werden meegezongen. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur genoten dan ook volop, al kreeg Moeder de vrouw gaandeweg de avond steeds meer last van pijnlijke voeten. Het bleek dat haar schoenen daarvoor verantwoordelijk waren, maar dat terzijde.

Nadat mevrouw Keys hoogstpersoonlijk een generator aan gort had gezongen, hetgeen onder de noemer "technische storing" werd opgelost, was het tijd voor een optreden van de Mexicaanse band Maná. Zij verzorgden een dijk van een show en lieten, met grote regelmaat, blijken hoezeer zij in hun sas waren met de reacties van het Curaçaose publiek. De stemming zat er immers meer dan goed in. Aan het einde van het optreden, de nacht was toen al een tijdje begonnen, werd door Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur nog een bezoek gebracht aan het podium waarop India Arie optrad. Dit podium, gelegen aan het strand, werd door Moeder de vrouw bezocht zonder schoenen. Zij kon er niet meer op lopen en overigens, zo berichtte zij, werd het tijd om een lekkere frikadel te gaan eten. Dientengevolge zette Uw Hoofdredacteur de reis naar huis in om, aldaar aangekomen, een paar van deze snacks voor Moeder de vrouw te gaan bereiden.
 
En zo kwam er, tegen een uur of drie in de nacht, een einde aan een weergaloze avond. Uw Hoofdredacteur weet het zeker, volgend jaar is hij bij "Curaçao North Sea Jazz" vast en zeker weer van de partij!
Na een korte nachtrust brak vervolgens de zondag aan. Daarover kan Uw Hoofdredacteur kort zijn. Er werd een bezoek gebracht aan het strand van Blue Bay alwaar heerlijk werd gezwommen en geluierd in de brandende zon. Nadien werd nog een lekker maaltje genuttigd bij het kleine, edoch kwalitatief hoogstaande, restaurantje "Mango's." Een perfect weekeinde werd derhalve in alle rust afgesloten en naar een nieuw weekeinde wordt alweer reikhalzend uitgekeken.

Wordt vervolgd…..       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten