Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 december 2012

"Ben ik te min?"

Het is nog donker op Curaçao op deze vrijdag de 7e december 2012. Donker en bewolkt, hetgeen de vooruitzichten op zonnig weer de komende dagen wat somber maakt. Het is nog vroeg in de ochtend en het eiland en haar bewoners ontwaken langzaam. Uw Hoofdredacteur zit, op deze laatste werkdag van de week, alweer enige tijd op zijn werkplek. Er dient immers weer het nodige te gebeuren vandaag. Een werkplek overigens die geen enkele herinnering meer aan het  bezoek van de Sint laat zien, integendeel. Direct na diens vertrek waren allerlei medewerkers drukker dan druk met het aanbrengen van kerstversieringen en het ziet er dan ook best gezellig uit. Het weekeinde komt er zo langzamerhand weer aan; een weekeinde waarin allerlei leuke zaken staan gepland, maar daarover later meer. Allereerst praat Uw Hoofdredacteur U bij over diverse belangrijke gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."
 
Morgen is het zover. De muziekschool van de oudste olijkerd, Julia geheten, organiseert dan een heuse Kerstviering. Nu moet U weten, de muziekschool Kids-Play-Music is gehuisvest in een prachtige locatie in de wijk Mahaai. Daar ligt buurthuis "de Tamarijn" alwaar wekelijks wordt gezongen en waar er allerlei instrumenten worden bespeeld. Het buurthuis heeft ook een behoorlijk groot podium waarop morgen vanaf 09.30 uur in de ochtend het thema "Kerst" centraal zal staan. Al wekenlang oefent dochterlief op de door haar te zingen liederen en op de door haar te spelen blokfluitnummers. En, nu het meiske van de Goedheiligman een heuse microfoon heeft mogen ontvangen, is het met de rust in Huize Hoofdredacteur volledig gedaan. Zo kan het dan ook zijn dat U, aan het einde van de dag, Uw Hoofdredacteur zou kunnen zien zitten op een stoeltje, starend over zee, met vlakbij zijn oren een opgestelde microfoon voorzien van veel echo-effect met daarachter een luid zingend stralend meiske. Na enige tijd maakt het dan overigens niet meer uit hoe hard het volume van de bijbehorende luidspreker is afgesteld: de oren van Uw Hoofdredacteur verkeren dan immers allang in een soort van ontkenningsfase. Hoe het ook is: dochterlief zal morgen vast en zeker weer de sterren van de hemel zingen onder luid applaus van de hopelijk vele aanwezigen. U weet het, mocht U in de gelegenheid zijn, U bent van harte welkom!
Eveneens morgen wordt hij erin gevlogen! Nu zult U wellicht denken, wat is dat nu voor uitdrukking? Welnu, het gaat om het volgende. In de baai van Piscadera vindt U een prima etablissement voor een heerlijk hapje en een drankje. Tot voor kort was het etablissement genaamd: "Hooks Hut", hetgeen later is omgedoopt tot "Pirate Bay Piscadera." De plek waar deze gelegenheid is gesitueerd is fantastisch. Vanaf een lange steiger en een wit strandje valt weids uit te kijken over de blauwe zee. Nu gaat het in dit geval om de steiger. Wat is namelijk het geval? Morgen bestaat de mogelijkheid voor teams die zich hebben opgegeven om, vanaf een hoogte van vijf meter, met een zelfgemaakt attribuut, zo lang mogelijk in de lucht te blijven. Het geheel kent de naam: "Vlieg hem dr 'in". Dat wordt vast en zeker lachen geblazen en Uw Hoofdredacteur is dan ook beslist van de partij. Om U op de hoogte te houden zal Uw Hoofdredacteur een fotoapparaat meevoeren opdat U, in een volgende editie, zelf zult kunnen zien hoe leuk het was.

Dan ook nog maar even, Uw Hoofdredacteur is nu toch bezig met een voorbeschouwing, aandacht voor de tweede weekeinddag: de zondag. Gisteren arriveerde hij namelijk op dit mooie eiland: de hoofdgast van het festival "Woodstock" dat komende zondag op het strand van Kokomo Beach zal worden georganiseerd. De heer Armand, in eigen persoon, zal op dit festival zeker zijn grootste hit "Ben ik te min" ten gehore brengen. U begrijpt, komende zondag verkeert het gezin Hoofdredacteur in zogenaamde hippiesferen. Een tiental bands zal muziek uit de jaren zestig ten gehore brengen en de bijpassende kledij zal vast leuke plaatjes opleveren. U ziet, er komt een memorabel weekeinde aan!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten