Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 december 2012

Vader gaat op stap.....

Het is zaterdagochtend 15 december 2012 op het fraaie eiland Curaçao. De zon schijnt inmiddels weer nadat er, gedurende een kort moment, een fikse hoeveelheid regenwater naar beneden is gekomen. Het klaart dus weer op en alle ingrediënten voor een mooie zaterdag lijken aanwezig. Uw Hoofdredacteur heeft juist, een half uurtje geleden, zijn luiken geopend omdat hij in de gelegenheid werd gesteld om wat langer in zijn mandje te blijven liggen. Als je ouder wordt lijkt het immers wel alsof dat af en toe noodzakelijk is. Nu wacht een lekker kopje koffie en een half uurtje schrijfwerk waarna Uw Hoofdredacteur zich met beide olijkerds op pad dient te begeven richting muziekles, boekhandel en autowasstraat. U ziet, er staat weer een druk programma op stapel vandaag.

Het is gelukt! Nadat Uw Hoofdredacteur met Moeder de vrouw was overeengekomen dat het goed zou zijn er "eens even tussenuit te knijpen", werd de dag van gisteren deels doorgebracht met het zoeken van een mooie bestemming. En, dat is dus gelukt nu Uw Hoofdredacteur, helemaal alleen, op vrijdag de 21e december richting Havana, Cuba, zal vertrekken om, een dag of negen later, weer voet te gaan zetten op Curaçaose bodem. In eerste instantie zal de reis vanaf Curaçao voeren richting Panama om aldaar over te kunnen stappen in een vliegtuig naar Havana. Vanaf Havana zal de reis, een dag of twee later, vervolgd worden richting Vinales om aldaar een blik te kunnen werpen in de mooie vallei en de vele sigarenfabriekjes. Nadien reist Uw Hoofdredacteur in de richting van Trinidad en Santa Clara om in die steden de vele prachtige plaatjes met eigen ogen te kunnen zien. De reis zal vervolgens eindigen in Havana. Althans, als het Uw Hoofdredacteur gelukt onderdak te vinden in een zogenaamde "Casa familiair". Juist, U leest het goed, Uw Hoofdredacteur gaat werkelijk een groot avontuur tegemoet nu hij gaat rondtrekken en zal trachten dagelijks onderdak te vinden bij Cubaanse gezinnen. Verder zal het stil zijn rond Uw Hoofdredacteur nu blijkt dat er geen telefoonverkeer mogelijk zal zijn en geen internetverbinding voorhanden is in Cuba. Spannend, dat wel! U zult te zijner tijd dan ook zeker kunnen vernemen hoe de trip zal zijn verlopen.

Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren had de familie Hoofdredacteur kortgeleden bezoek van de hartsvriendin van Moeder de vrouw, Monique geheten. Inmiddels is Monique alweer geruime tijd terug in het kille en regenachtige Nederland, maar wordt zij nog dagelijks, vooral door de Olijke Twee, erg gemist. De afgelopen week waren beide olijkerds, Julia en Levi geheten, dan ook druk met het op peil houden van de communicatie richting Monique. "Grenst Nederland ook aan een zee Mam?" zo vroegen beide olijkerds. Toen het antwoord daarop bevestigend bleek te luiden, was hun keuze snel gemaakt waar het gaat om de manier van communiceren. "Dan sturen we Monique even een brief Mam", zo wisten beide kinderen. "En, we hoeven gelukkig geen postzegels te kopen. We sturen gewoon even wat flessenpost naar Monique!" En, zo kon het dan ook zijn dat er zeer hartelijke brieven werden opgesteld die vervolgens, opgerold en wel, in een fles werden gestopt. De officiële tewaterlating volgde even later. Nu dus maar even wachten op het moment dat Monique de ontvangst zal bevestigen. Het kon wel eens even duren!

Vanavond wacht de (veel) rustiger Fries, de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur nog een bijzonder uitje. Zij zijn namelijk de officieel genodigden tijdens een groot personeelsfeest van de afdeling die de heer Pinoccio onder zijn hoede heeft. In een soort van discotheek, ergens in de buurt Salina, wordt het gezelschap verwacht tegen de klok van negen uur. Het feest, zo vermeldt de uitnodiging, zal voortduren tot drie uur de volgende ochtend. Dat einde is Uw Hoofdredacteur overigens niet van plan af te gaan wachten, edoch de aanwezigheid van de genoemde heren wordt wel uitdrukkelijk op prijs gesteld. Uw Hoofdredacteur dient de openingsspeech te verrichten waarna de gezelligheid waarschijnlijk zal kunnen losbarsten. Het jaar 2012 wordt derhalve al een beetje uitgeluid door de verschillende collega's. De gedachten van Uw Hoofdredacteur zijn echter veel meer bij een "Zalig Kerstfeest" in Cuba!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten