Totaal aantal pageviews

donderdag 13 december 2012

De uitnodigingen stromen binnen!

Vandaag is het donderdag 13 december 2012 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Terwijl Uw Hoofdredacteur vanochtend vroeg van verre de cruiseboten, voorzien van zeer veel verlichting, al zag aankoersen op Curaçao, viel rond hem de regen met bakken uit de lucht. Het was dus erg nat vanochtend vroeg op het eiland. Gelukkig is het inmiddels behoorlijk opgeklaard en ziet het ernaar uit dat het de rest van de dag weer prima weer zal worden. De maand december vordert alweer gestaag; de dagen gaan in sneltreinvaart voorbij. Nog iets minder dan twee weken en dan staan de Kerstdagen alweer voor de deur. Het blijft toch een vreemd gevoel Kerst mee te kunnen maken in een tropische omgeving. Kerstliedjes beluisteren op straat terwijl de temperatuur tegelijkertijd boven de dertig graden Celsius ligt; op de een of andere wijze past het niet helemaal bij elkaar. Hoe het ook zij, gisteren kreeg Uw Hoofdredacteur te horen dat de Curaçaose overheid in al haar wijsheid heeft besloten om haar ambtenaren op 24 en 31 december een vrije dag toe te kennen. U begrijpt, deze mededeling werd door de verschillende teamleden met gejuich ontvangen.

Dat het einde van het jaar ras nadert is op het dagelijks werk ook duidelijk te merken. Door de verschillende afdelingen van de organisatie waar de teamleden en Uw Hoofdredacteur werkzaam zijn, worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het ene na het andere feest staat al gepland. Welhaast elke afdeling viert haar eigen feestje of organiseert haar eigen bazaar, iets wat de teamleden en Uw Hoofdredacteur eigenlijk niet zijn gewend. Het is de organisatie als geheel echter, bij het ontbreken van de daarvoor benodigde pecunia, volstrekt niet mogelijk een centrale feestelijke bijeenkomst te organiseren. De verschillende afdelingen organiseren daarom zelf feestelijke activiteiten en worden daarvoor veelal gesponsord door vrienden, kennissen en andere partijen. Op feestelijke wijze luidt men vervolgens, vaak tot diep in de nacht, het jaar 2012 uit. De teamleden en Uw Hoofdredacteur ontvangen dan ook welhaast dagelijks uitnodigingen welke afkomstig zijn van de verschillende afdelingen. U ziet, men houdt op Curaçao wel van een feestje!

Het schooljaar van de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, loopt eveneens ten einde. Nog een viertal dagen, die overigens ook vooral in het teken zullen staan van festiviteiten, rest hen alvorens de klasdeur voor de laatste maal in 2012 achter hen kan worden dichtgeslagen. Wat gaat de tijd toch snel, Uw Hoofdredacteur kan zich immers nog levendig heugen dat beide olijkerds, welhaast vier jaar geleden, werden afgeleverd bij de Bambi Kleuterschool in Julianadorp. De jaren glippen door je vingers heen, zo lijkt het wel. Volgende week dinsdagavond staat voor beide olijkerds nog een gezamenlijk kerstdiner met de klasgenootjes op stapel, waarna genoten kan gaan worden van twee weken welverdiende vakantie. Vanaf dit zo fraaie eiland wensen zij U in elk geval alvast heel fijne dagen toe!

Terwijl witte duiven uit een mand werden gelaten om het luchtruim te kiezen, werd gisteren aan het begin van de avond op het Brionplein te Otrabanda het regeerakkoord door de vier betrokken partijen ondertekend. In verschillende speeches werd melding gemaakt van de noodzaak de strijdbijl te begraven en te gaan samenwerken op vredige wijze. De komende zes maanden zal Curaçao worden geregeerd door een zogenaamd takenkabinet waarna, na ommekomst van die periode, een politiek kabinet zal moeten worden gevormd. Uw Hoofdredacteur is uitermate benieuwd hoe dit proces zal gaan verlopen. Wat zal er, binnen een periode van zes maanden, mogelijk zijn en in hoeverre zal het fundament voor een gezonde financiële huishouding door het takenkabinet kunnen worden gelegd? Allemaal vragen waarop de antwoorden slechts in de toekomst zijn te vinden. En, zoals te doen gebruikelijk, zult U dan ook in diezelfde  toekomst de antwoorden op zulke vragen  kunnen vinden in nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten