Totaal aantal pageviews

maandag 3 december 2012

Extreme koude op Curacao!

Na een uitermate enerverend weekeinde is het vandaag maandag 3 december 2012 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Een nieuwe werkweek in de maand december startte voor Uw Hoofdredacteur alweer enige tijd geleden. Een week waarin, vanaf vandaag, de (veel) rustiger Fries weer welkom kan worden geheten, hij keerde dit weekeinde immers terug uit het kille en koude Nederland. Een week ook waarin vast en zeker weer de nodige onverwachte gebeurtenissen hun kop zullen opsteken, Uw Hoofdredacteur gaat daar gemakshalve in ieder geval maar van uit. De komende week zult U daarover in edities van "Een Zonnig Avontuur" beslist wel weer het een en ander kunnen lezen. Echter, alvorens het zover is, past eerst even een korte terugblik op de afgelopen dagen. Ook op die dagen deden zich immers weer een aantal opmerkelijke zaken voor. Zaken die beslist het vermelden waard zijn!
Wat te denken van het volgende, zeer opmerkelijke feit? U associeert Curaçao wellicht met zon, strand en hitte? Welnu, over het algemeen zijn deze drie ingrediënten op dit zo fraaie eiland in ruime mate voorhanden. Dit weekeinde echter, was dat beduidend anders. U moet weten, de laagste temperatuur die op dit eiland, gedurende de nachtelijke uren, ooit werd gemeten, bedroeg 21,1 graden Celsius. Dat record kan echter voor altijd uit de boeken worden verwijderd nu het in de nacht van zaterdag op zondag werd verpulverd. In deze bewuste nacht was het op het gehele eiland windstil en was er dan ook geen windmolen in beweging te krijgen. De temperatuur daalde gedurende de nacht naar een absoluut dieptepunt met 20,6 graden Celsius! Zo koud was het op Curaçao, gedurende de nacht, nimmer te voor geweest. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur lag deze nacht te klappertanden in bed en hij zal de extreme koude dan ook niet snel vergeten!
Komende woensdag is het 5 december. En, zoals U zich dat wellicht nog weet te herinneren uit Uw jeugdige jaren, op die dag staat, ook op Curaçao, pakjesavond gepland. Het gezin Hoofdredacteur zal deze gezellige avond doorbrengen in het gezelschap van de familie Pinoccio. De Sint wordt, vergezeld door een aantal Pieterbazen, in eigen persoon verwacht ten huize van de familie Pinoccio. De komst van de Goedheiligman kan echter niet zonder slag of stoot plaatsvinden. In een, uit Spanje afkomstige, brief die de komst van de Sint aankondigde, viel te lezen dat er nogal wat technische voorzieningen dienen te worden getroffen om een correcte ontvangst te kunnen garanderen. Met name het feit dat de Sint, om geloofwaardig te kunnen overkomen, witter dan wit dient te zijn, vraagt nogal wat van de belichtingstechniek. De afgelopen dagen was de heer Pinoccio dan ook drukker dan druk om de technische installatie op orde te krijgen. Maar, oordeelt U zelf, het resultaat mag er zeker zijn.

Overigens, het feit dat de Goedheiligman deze week voornemens is om een bezoek aan beide gezinnen te komen brengen, is aan de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, niet geheel onopgemerkt voorbij gegaan. Al wekenlang gooien beiden verlanglijstjes in de brievenbus van Uw Hoofdredacteur in de gedachte dat de krantenbezorger die lijstjes meeneemt en ze vervolgens aan de Sint overdraagt. Gisteren besloot Uw Hoofdredacteur dan ook maar eens even om een blik te werpen in de brievenbus van de heer Pinoccio. Wellicht dat diens zoon Frans immers eenzelfde strategie zou kunnen hebben gevolgd. Het was maar goed dat Uw Hoofdredacteur zo'n heldere inval had: in de brievenbus bleek wel degelijk een verzoekschrift te zijn gestopt. De inhoud van het briefje was voor Uw Hoofdredacteur uitermate verhelderend. Wellicht ook voor U?
Dan nog even kort iets over de dag van gisteren. Men had op Curaçao regenachtig weer voorspeld, waarbij de wind fiks zou gaan waaien. Echter niets was minder waar. Er stond wederom geen zuchtje wind en de zon brandde aan de strakblauwe hemel. Het was dan ook een uitstekende dag om die te gaan doorbrengen op het fraaie strand van Kokomo Beach. Het gezelschap viel met de neus in de boter: voor de jeugd bleek er een enorm springkussen te zijn opgezet, waarop naar hartenlust kon worden gesprongen. Vergezeld door een goed boek en een comfortabel strandbed kwam Uw Hoofdredacteur de dag dan ook meer dan prima door. Aan het einde van de middag vertoonden zich een drietal heren op leeftijd, met op hun hoofd een fraaie hoed. Zij deden zich voor als de reïncarnatie van de "Buena Vista Social Club." Een enorme muziekinstallatie werd door de heren meegevoerd en uitsluitend geïnstalleerd. Vervolgens namen de heren plaats achter enorme conga's en een microfoon en het feest kon beginnen. Het was in een woord weergaloos. Wat een prachtige klanken wisten deze rasmuzikanten voort te brengen. Het was dus volop genieten geblazen op zomaar een zondagmiddag op Kokomo Beach!

Wordt vervolgd…..         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten