Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 december 2012

Er even een weekje tussenuit.....

Vandaag is het op Curaçao vrijdag 14 december 2012. De zon schijnt vanaf de vroege ochtend al volop op dit zo fraaie eiland waar het dus momenteel behoorlijk warm aan het worden is. De bewolking en de lichte regenval van gisteren behoren weer tot het verleden en het ziet ernaar uit dat een stralende dag wacht. Vandaag is het alweer de laatste werkdag van een drukke werkweek. Dat betekent dat er weer een weekeinde aanstaande is om te genieten van een aantal vrije dagen. Vrijde dagen die Uw Hoofdredacteur sowieso in het vooruitzicht heeft nu hij nog slechts een week dient te werken waarna twee vrije weken volgen. Vrije weken die hij onverwacht waarschijnlijk op een mooie plek elders op de wereld gaat doorbrengen, maar daarover later meer. Allereerst is het even zaak U bij te praten over de actuele ontwikkelingen op dit eiland. En, zoals U dat bent gewend, daartoe dient deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

In Huize Hoofdredacteur heerst de laatste dagen volstrekte rust. Nu zult U zich wellicht afvragen hoe dat mogelijk is, immers de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, maken normaliter drukte voor tien. Welnu, het is als volgt. Dochterlief Julia heeft een mooie film ontdekt onder de titel "Kruistocht in Spijkerbroek." Dag na dag zit zij al aan het televisietoestel gekluisterd om, keer op keer, deze rolprent te bewonderen. Na afloop barst zij steevast in tranen uit omdat zij de film zo zielig vindt. Desalniettemin volgt onmiddellijk nadien de oproep om de film opnieuw af te draaien. Op een ander, veel kleiner overigens, scherm is zoonlief Levi van de vroege ochtend tot de late avond druk in de weer om de avonturen van Mister Bean te volgen. En dus is het rustig in Huize Hoofdredacteur. Slechts bulderend gelach van zoonlief en het gesnik van dochterlief waren de laatste dagen te horen. Het moet gezegd, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur genieten er even met volle teugen van! Niet van het gesnik, maar wel van de rust.

Zoals gezegd, Uw Hoofdredacteur kent binnenkort een aantal vrije dagen. Daarover zat hij gisterenavond, al uitkijkend over de door de maan verlichte zee, onder het genot van een glaasje wijn, met Moeder de vrouw van gedachten te wisselen. Plots berichtte Moeder de vrouw: "Waarom ga je er niet een paar dagen in je eentje tussenuit? Er zijn zoveel mooie plekken die je nog wilt zien. Doe toch man, ga toch lekker een weekje naar Cuba bijvoorbeeld." U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was met stomheid geslagen waarna onmiddellijk zijn gedachten afdwaalden naar mogelijke reisbestemmingen. Het is immers al veel langer een grote wens van hem om een blik te kunnen werpen op de Oldtimer Chevrolets die de straten van Havana bevolken of om een heuse sigarenfabriek op het Cubaanse platteland met een bezoek te gaan vereren. U begrijpt het al, het aanbod van Moeder de vrouw om het gezin Hoofdredacteur een weekje alleen draaiende te houden, werd dankbaar aanvaard. Nu nog even zien dat er een vliegtuig valt te scoren en een hotelletje kan worden gereserveerd en dan kan Uw Hoofdredacteur op pad. Een mooi avontuur wacht hem derhalve binnenkort. Wat de bestemming uiteindelijk zal gaan worden is afhankelijk van beschikbare vluchten en dergelijke. U zult het vast en zeker kunnen vernemen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

De heer Pinoccio is bezig met de laatste gezinsweek op Curaçao. Nu zult U zich wellicht afvragen wat de strekking is van deze zin. Welnu, het is als volgt. De eega van de heer Pinoccio, vergezeld door zoon Frans, vertrekt op 23 december definitief naar het koude en ijzelachtige Nederland. De heer Pinoccio zelf blijft nog drie maanden, in zijn eentje derhalve, op dit zo fraaie eiland om wat klussen af te maken. Eerst per april zal hij zelf terugkeren naar Nederland. U begrijpt, nu het moment van afscheid nadert, wordt de heer Pinoccio toch steeds wat stiller nu hij zich realiseert dat hij maandenlang zijn eigen potje zal moeten koken en zijn eigen overhemden zal moeten strijken. Gelukkig zijn de (veel) rustiger Fries en Uw Hoofdredacteur de komende maanden beschikbaar om de heer Pinoccio moreel bij te staan. Zij slepen hem er vast en zeker wel door!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten