Totaal aantal pageviews

maandag 10 december 2012

De wereld op z'n kop!

Vandaag is het maandag 10 december 2012 geworden op het warme eiland Curaçao. Al vroeg in de ochtend steeg de temperatuur op het eiland alweer tot aangename waarden en ziet het er naar uit dat het een hete dag wordt vandaag. Het is maandag vandaag en dus zit het weekeinde er weer op en is een nieuwe werkweek enige tijd geleden van start gegaan. Het is de laatste dag dat Monique, de hartsvriendin van Moeder de vrouw, op dit zo fraaie eiland verblijft. Immers, vanmiddag zit haar vakantie er weer op en dient zij, per grote blauwe KLM vogel, terug te vliegen naar het koude Nederland. Opnieuw afscheid nemen van een bezoeker, het valt niet altijd mee.
Het weekeinde zit er dus weer op. Een weekeinde waarin bij voorbaat van alles stond gepland maar waar verlegde prioriteiten de uiteindelijke invulling ervan geheel anders maakten. Voor Uw Hoofdredacteur werd het hoogtepunt van dit weekeinde het optreden van de oudste olijkerd, Julia geheten. Op zaterdagochtend diende zij zich immers, al in alle vroegte, te vervoegen bij Juf Saskia, de muziekdocente. Aangekomen bij "de Tamarijn" alwaar de kerstshow zich zou gaan afspelen, bleek het al snel behoorlijk druk te worden. Zo tegen de klok van half tien in de ochtend waren alle stoelen bezet en kon het programma een aanvang nemen. Er werd mooi gezongen en op blokfluiten gespeeld, maar vanzelfsprekend ging de aandacht van Uw Hoofdredacteur in grote mate uit naar dochterlief. Zoals altijd zong het meiske de sterren van de hemel toen zij het over "haar droomwens" had. Het leverde Uw Hoofdredacteur kippenvel op en het meiske een groot applaus!
In de middaguren werd door een gedeelte van het gezin Hoofdredacteur een bezoek gebracht aan "Pirate Bay Beach." Aldaar vond het evenement "Vlieg hem d'r in" georganiseerd. Vanaf een zeer hoge steiger dienden de deelnemers te trachtten zo lang mogelijk in de lucht te blijven hangen. Het moet gezegd, een gemiddeld verblijf in de lucht duurde voor de meeste deelnemers hooguit een seconde. Gewapend met een parachute, met parasols of met delta-wings, werd door de meest vreemd uitgedoste mensen een poging gewaagd om het evenement te winnen. Dat lukte uiteindelijk geen der volwassenen. Een klein, frêle meisje ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. De familie Pinoccio won overigens ook een prijs, echter niet door van de steiger te springen. Zij wonnen de verloting en werden derhalve, zonder een nat pak te hebben behaald, een fraai elektronisch apparaat rijker.

Gisteren, op zondag, werd bij Kokomo Beach een zogenaamd "Woodstock festival" georganiseerd. Tien verschillende bands vertolkten, op verschillende podia, muziek uit de jaren zestig en zeventig. Er waren veel, zeer veel mensen op afgekomen vernam Uw Hoofdredacteur hedenochtend. "Hippies are taking over Kokomo", zo viel op diverse social media te lezen. Ook de heer Armand, de zanger van het mooie lied: "Ben ik te min omdat je ouders meer poen hebben dan de mijne?" oogstte veel succes. Het leverde, getuige de vele foto's in de verschillende kranten van vanochtend, prachtige plaatsjes op. Het gezin Hoofdredacteur was er ditmaal persoonlijk niet bij aanwezig nu een gedeelte van het gezin haar voorkeur had uitgesproken om het strand van Cas Abou met een bezoek te gaan vereren.

Het strand van Cas Abou, een der fraaiste plekken op dit eiland, bleek redelijk bezocht te zijn op deze zondag. Het weer was dan ook prachtig en op de golven kon heerlijk worden rondgedobberd op een ligbedje. Het gezelschap vermaakte zich dan ook prima waarbij kon worden genoten van fraaie acts die werden opgevoerd door mevrouw Pinoccio. Het is namelijk zo dat zij over een week of twee definitief zal gaan terugkeren naar Nederland. Omdat zij vanaf dat moment weer gaat vertoeven aan de andere zijde van de aardbol leek het haar een goede zaak om haar blik daarop vast in te stellen. En zo kon het dan ook zijn dat zij, staande op haar hoofd, in gedachten alvast aan de andere kant van de wereld vertoefde. Getuige het applaus dat haar ten deel viel, werd de act door de bezoekers van Cas Abou ten zeerste op prijs gesteld.

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten