Totaal aantal pageviews

donderdag 6 december 2012

Sint & Sint.....

Het is donderdagochtend half zeven en het is vandaag 6 december 2012. Uw Hoofdredacteur zit al enige tijd in de schemering over de zee te turen en wordt vergezeld door de beide olijkerds, Julia en Levi geheten. De school van de Olijke Twee begint vandaag een uurtje later, hetgeen alles te maken heeft met het feit dat er gisteren op Curaçao pakjesavond werd gevierd. En zo kan het dus zijn dat, terwijl Uw Hoofdredacteur geniet van een kop koffie en het geluid van klotsende golven, de beide olijkerds druk doende zijn met de gisterenavond ontvangen presentjes.

Alvorens een beschouwing los te laten op de komst van de Goedheiligman, pas even een korte terugblik op de totstandkoming van het contract met de Sint. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur dagenlang druk doende was om een Sint met Pieten daadwerkelijk aanwezig te laten zijn ten huize van de familie Pinoccio, alwaar in gezamenlijkheid de viering van 5 december op het programma stond. Het viel, dat moet gezegd, nog niet mee om een Goedheiligman te vinden die nog vrij zou zijn. De ene na de andere afwijzing landde dan ook in de mailbox van Uw Hoofdredacteur waardoor het ernaar uitzag dat de heer Pinoccio in een pak zou moeten worden gehesen om de schijn op te houden dat er toch een echte Sint zou zijn, zij het dan een kleintje. Edoch, uiteindelijk gelukte het dan toch nog om, op het laatste moment, een drietal Pieten en een Sinterklaas te contracteren. Probleem opgelost, zo zult U wellicht denken.
Uw Hoofdredacteur schrijft de dag van gisteren toen zijn telefoon weerklonk. "Goedendag, U spreekt met Sinterklaas. Ik heb een ontzettende fout gemaakt! Ik heb U namelijk door de schrijfpiet laten berichten dat ik vanavond niet bij u thuis aanwezig zou kunnen zijn, vanwege verplichtingen elders. Dat is echter niet geheel en al correct. Het is dan ook zo dat deze Sint zich, vergezeld door een aantal van zijn trouwste Pieterbazen, bij U zal melden op de afgesproken tijd van 18.00 uur. Tot vanavond, Hoofdredacteur!" Nu had Uw Hoofdredacteur een probleem. Immers, na de afwijzing van laten we zeggen Sint 1, had hij een andere Goedheiligman weten te contracteren onder de naam Sint 2. Om nu echter twee Klazen en vijf Pieten tegelijkertijd aan de heer Pinoccio voor te stellen, leek iets teveel van het goede. Het had uiteindelijk nogal wat voeten in de aarde om een van de kindervrienden zover te krijgen dat hij niet ten tonele zou verschijnen, hetgeen ten langen leste overigens nog juist gelukte.

En, zo kon het dan ook zijn dat gisterenavond, tegen de klok van zessen, een enorm gezang losbarstte voor de woning van de familie Pinoccio. Een uitermate jonge Sint ("hij gebruikt anti rimpelcrème Pap") meldde zich in aanwezigheid van drie Zwarte Pieten en een enorme zak cadeaus. Voor elk van de aanwezigen had de goede Sint een mooi verhaal uit zijn grote boek in petto. Met name de heer Pinoccio diende het overigens te bezuren. Het feit dat hij enige tijd geleden had bedacht de boot van de Sint te laten zinken, werd hem geenszins in dank afgenomen. Het viel zoonlief Levi op dat de Sint zich verplaatste in een geheel ander vervoermiddel dan dat waarmee hij in de ochtenduren op school was verschenen. "Hij heeft zeker een garage thuis Pap. Waarom noemen ze zo'n auto trouwens een Lelijk Eendje? Ik vind het juist een heel mooie auto." U begrijpt, het feest was meer dan geslaagd te noemen en, toen de Goedheiligman aangaf te moeten vertrekken, leidde dat volstrekt niet tot enige vorm van protest. Integendeel, zoonlief Levi liet weten: "Ik vind het best. Mijn cadeautjes heb ik immers allemaal gekregen!"

Wordt vervolgd…..      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten