Totaal aantal pageviews

woensdag 12 december 2012

Onmogelijke keuzes.....

Op Curaçao, alwaar het vandaag woensdag 12 december 2012 is geworden, is het op dit moment nog schemerig. Het is nog vroeg en de hemel lijkt tamelijk bewolkt. Alhoewel het al dagenlang uitermate zonnig en warm is op dit zo fraaie eiland, lijkt het erop als gaat het mogelijk regenen vandaag. Nu is Uw Hoofdredacteur niet echt een fan van neerslag, in welke vorm dan ook maar, dus hoopt hij van ganser harte dat de bewolking later vandaag zal moeten wijken voor de zon. Voor de trouwlustigen is het vandaag een bijzondere dag op Curaçao, het is immers 12-12-12. Op deze bijzondere datum hebben 26 bruidsparen laten weten dat zij elkander zullen gaan huwen vandaag. Het zal dan ook zeker een drukte van belang zijn op de verschillende trouwlocaties op dit eiland. Uw Hoofdredacteur krijgt daar beslist niets van mee, er moet, ook vandaag, weer het nodige werk worden verzet.

De heer Pinoccio heeft deze week wel een zeer bijzondere taak opgedragen gekregen. Deze week is hij namelijk Hoofd Geitentellerij. Nu zult U wellicht denken, waar gaat dit over? Welnu, het is zo dat de organisatie waar de verschillende teamleden werken, een afdeling veeteelt kent die ietwat uit haar jasje is gegroeid. Is die afdeling ooit gestart met een paar geitjes, inmiddels telt deze dierenbevolking meer dan 150 zielen. Nu is het ook zo, Uw Hoofdredacteur schreef daarover al eens eerder, dat deze blaters 's ochtends gezamenlijk de wijk gaan verkennen en daar diverse tuinen geheel en al kaalvreten. En, zo zult U begrijpen, dat wordt door de eigenaren van die tuinen geenszins op prijs gesteld.
Er diende dan ook iets ingrijpends te gebeuren. Besloten is vervolgens om deze afdeling te gaan opheffen en de blaters te gaan prepareren voor een copieuze maaltijd. Met andere woorden, de geiten (kabritu zoals ze op Curaçao heten) worden binnenkort opgegeten. Dat voornemen werd gisteren aan de organisatie bekend gemaakt en dat is waar de heer Pinoccio in beeld komt. Om te voorkomen dat er binnenkort überhaupt geen enkel geitje meer te bereiden valt is besloten dat de heer Pinoccio de veestapel dagelijks telt en de voorraad bewaakt. U kunt zich voorstellen, dat levert boeiende taferelen op. Probeert U maar eens een inschatting te maken hoeveel dieren er zich op een terrein bevinden terwijl ze allemaal op elkaar lijken en dwars door elkaar blijven lopen. Het is dus een moeilijke taak die dagelijks leidt tot verschillende uitkomsten. Uiteindelijk zal het definitieve aantal eerst kunnen worden vastgesteld door de slager, althans zo verwacht Uw Hoofdredacteur.

Moeder de vrouw had gisteren een boeiend gesprek met beide olijkerds. Deze waren namelijk in de stellige veronderstelling dat, nu de Goedheiligman is vertrokken, het slechts een kwestie van tijd zou zijn alvorens de Kerstman presentjes onder de kerstboom zou komen leggen. Op een opvoedkundig uitermate verantwoorde wijze berichtte Moeder de vrouw aan beide olijkerds dat gezinnen met kinderen, kort voor de geboorte van die kinderen, in de gelegenheid worden gesteld om eenmalig te kiezen tussen de Sint en Santa. Welnu, het leek de beide olijkerds in eerste instantie wel een plausibele verklaring. Althans, tot gisterenavond de familie Hoofdredacteur achter de warme prak was gezeten en dochterlief Julia vroeg: "Mam, van wie heb je indertijd eigenlijk de opdracht gekregen om een keuze te maken tussen de Sint en de Kerstman? Dat is zeker God geweest, of niet Mam?" Moeder de vrouw bleef gedurende lange tijd kauwend bezig alvorens te berichten dat het niet God was geweest, maar dat het verder een geheim was waarover zij niets zou kunnen vertellen. Dat vond dochterlief maar stom: "Waarom moet ik wachten met te weten wie de Baas is die mensen voor zulke onmogelijke keuzes stelt? Waarom moet ik eerst zelf een ouder worden om te weten hoe het werkelijk zit? Wat stom!" U begrijpt, ook in Huize Hoofdredacteur worden vragen dus niet altijd naar tevredenheid beantwoord.

Terwijl interim Minister-president Betrian in Nederland verblijft en daar gisteren een ontmoeting had met de heer Rutte in diens torentje, werd op Curaçao vorm gegeven aan het definitieve regeerakkoord. Vanavond zal dit akkoord worden ondertekend door de vier betrokken partijen, in een voor het publiek toegankelijke bijeenkomst, op het Brionplein. Vrede, Rust en Voorspoed, zo luidt de titel van het regeerakkoord. Belangstellenden die de ondertekening in persoon willen bijwonen wordt verzocht om in het wit gekleed te verschijnen. Mocht U derhalve nog ruimte in Uw agenda vrij hebben vanavond: U bent van harte welkom!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten