Totaal aantal pageviews

vrijdag 21 december 2012

Feliz Navidad.....

Op het nog donkere eiland Curaçao is het vrijdagochtend 21 december 2012 geworden. Het is nog donker, het is immers net na zessen in de vroege ochtend. Uw Hoofdredacteur heeft vakantie, maar besloot desalniettemin om vroeg zijn mandje te gaan verlaten. Er wachten immers nog een paar klusjes vooraleer, zo tegen de klok van half twee vanmiddag, het vliegtuig richting Panama zal worden betreden. Vandaag is het namelijk zover, Uw Hoofdredacteur vertrekt voor een dag of tien naar het land van Fidel Castro en Mojito's: Cuba. De komende tien dagen zult U dan waarschijnlijk ook verstoken blijven van nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur." Immers, naar het schijnt is er op Cuba nauwelijks de mogelijkheid gebruik te maken van Internet of van een mobiele telefoon. Uw Hoofdredacteur kent dan mogelijk ook een periode van volstrekte rust, althans daar waar het gaat om telecommunicatie. Gelukkig gelukte het gisteren op de valreep nog om een slaapplaats te vinden op verschillende plaatsen op Cuba, hetgeen overigens nog niet meeviel. Uw Hoofdredacteur is dus onder dak de komende periode en wenst alle lezers in elk geval nu alvast zeer fijne feestdagen toe!

De afgelopen dagen was Kerst het thema waar veel om draaide. Zo kon het dan ook zijn dat de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, op de woensdagavond konden genieten van een kerstdiner op hun eigen Schroederschool. Tegen de klok van zes in de avond werd de gehele familie Hoofdredacteur verwacht op het schoolplein, alwaar een spetterend optreden van ondermeer de jongste olijkerd (een vrije vertolking van "Feliz Navidad") leidde tot groot applaus van de vele aanwezigen. Nadien werd het tijd voor de Olijke Twee om hun klas te gaan opzoeken alwaar kon worden genoten van een overheerlijke maaltijd die bestond uit pannenkoeken, broodjes worst, poffertjes en noem maar op. Ook Moeder de vrouw, die was ingedeeld als hulpserveerster in de klas van dochterlief Julia, liet zich het geheel prima smaken. Uw Hoofdredacteur kon het einde van de maaltijd, onder het genot van een glaasje, samen met de heer en mevrouw Pinoccio, rustig afwachten op het schoolplein. Na verloop van tijd meldden zich beide olijkerds met de mededeling dat sprake was geweest van een uitermate geslaagd kerstdiner. De komende weken genieten ook zij van vrije dagen.

Helaas diende er ook afscheid te worden genomen de afgelopen dagen. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren dient de eega van de heer Pinoccio, samen met zoon Frans, het komende weekeinde definitief terug te keren naar het kille en natte Nederland. Na zo'n anderhalf jaar woonachtig te zijn geweest in de tropen is dat iets waaraan wel even gewend dient te worden. Gisterenavond nam het gezin Hoofdredacteur afscheid van hen met een etentje bij landhuis Brakkeput Mei Mei. Terwijl de Olijke Twee en Frans zich vermaakten in de speeltuin, waren er mooie woorden en cadeautjes die het afscheid inluidden. De komende maanden zal de heer Pinoccio dientengevolge zijn eigen potje dienen te koken nu hij pas per 1 april van het komend jaar definitief naar Nederland zal gaan terugkeren. U begrijpt, ook dat zal even wennen worden.

Uw Hoofdredacteur houdt met schrijven op voor vandaag. Immers, de koffer dient nog te worden gepakt en er dient nog een bank te worden bezocht om wat Euro's te scoren. Euro's omdat het op Cuba onmogelijk is om met Antilliaanse guldens of dollars een rekening te voldoen. Ook een creditcard lijkt niet te worden geaccepteerd. U ziet, zo regeert ook ver van Griekenland en de andere Europese landen, de Euro "all over the world." Uw Hoofdredacteur wenst U in elk geval heel fijne dagen en brengt U, te zijner tijd, vanzelfsprekend op de hoogte van zijn komende avonturen!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten