Totaal aantal pageviews

woensdag 5 december 2012

Geld is de blom, wie het niet heeft, zucht erom!

Op het nog altijd koude eiland Curaçao is het inmiddels woensdag 5 december 2012 geworden. De grote dag is aangebroken: vanavond is het pakjesavond. Is het normaal gesproken toch een redelijk ingewikkelde klus om beide olijkerds, Julia en Levi geheten, 's morgens tijdig uit hun bed te krijgen, vanochtend was dat een fluitje van een cent. Toen Uw Hoofdredacteur beiden immers mededeelde dat het vandaag "Sinterklaasdag" zou zijn, sprongen beiden uit hun bed als was sprake van een kwalificatiesprong voor de Olympische Spelen op het onderdeel hoogspringen. Onmiddellijk werd door beiden de badkamer opgezocht en hoorde Uw Hoofdredacteur het stromend water uit de douche binnen enkele seconden op de vloer klateren. De wonderen zijn de wereld dus nog lang niet uit! Vandaag is het dus eindelijk zover dat de pakjes kunnen worden uitgepakt. Althans, als alles gaat volgens planning. Immers, de door Uw Hoofdredacteur bestelde Sint en zijn Pieten lieten gisteren, bij monde van hun manager weten, dat zij waren overboekt. In allerijl diende een reserve-Sint te worden aangezocht, hetgeen beslist niet meeviel. Via het locale arbeidsbureau lijkt het er thans op als heeft Uw Hoofdredacteur vanaf 18.00 uur vanavond de beschikking over een Sint met drie Pieten. "Het zijn de laatste", zo liet de directeur van het arbeidsbureau weten. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is uitermate benieuwd naar de verschijning van het kwartet reservisten. U zult er vast en zeker over kunnen lezen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wanneer de Goedheiligman, na vanavond, weer zal zijn vertrokken en per cruiseboot onderweg zal zijn naar het verre Spanje, wordt alweer uitgekeken naar de volgende eregast. We bevinden ons immers al in de maand december en derhalve is de Kerst snel naderend. Nu is het zo dat, tot dit jaar, de binnenstad van Punda jaarlijks, in de maand december, was getooid met duizenden lampjes. Onder het motto "Fiesta Pasku di Lus" waren de meest sprookjesachtige verlichtingen waar te nemen, hetgeen zorgde voor vele bezoekers en lange rijen langsrijdende automobilisten. Dit jaar is er echter geen sprake van "Fiesta Pasku di Lus." De organisatie berichtte gisteren dat de lampjes uit blijven; er is geen geld om de verlichting in te schakelen. Nu moet U weten dat het onderwerp financiën welhaast dagelijks prominent op de agenda staat op dit zo fraaie eiland. Ook op de werkplek van de teamleden en Uw Hoofdredacteur is dat het geval nu dagelijks vele leveranciers aangeven niet te willen leveren alvorens de rekening is betaald. De laatste weken blijkt dit probleem dus feitelijk te zijn verspreid over het hele eiland.

Zo bleek gisteren dat het voor veertien van de zestien schoolbussen, die dagelijks over het eiland dienen te rijden om de kinderen tijdig bij hun scholen af te kunnen leveren, onmogelijk was om de motor te kunnen starten. Het was simpelweg zo dat de brandstof op was en er onvoldoende financiële middelen waren om te tanken. Nu zijn er normaliter zo'n 2300 schoolkinderen per dag afhankelijk van de bustransporten. U begrijpt dan ook dat het grootste gedeelte van deze kinderen gisteren niet op school kon verschijnen; het was simpelweg onmogelijk er te komen. Op de een of andere wijze is het voor de verschillende ministeries klaarblijkelijk niet mogelijk om tijdig rekeningen te betalen. Iets waarvan de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur dus dagelijks ook de wrange vruchten plukken. Geen schoolbus, geen "Fiesta Pasku di Lus", wat voor onheil valt er nog meer te verwachten? Het doet Uw Hoofdredacteur vrezen voor de komst van de geboekte Sint met zijn Pieten vanavond. Hopelijk gaat het gezelschap ons huisje niet stilletjes voorbij!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten