Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 december 2012

In het pak naar "Facade".....

Op het zeer zonnige eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 18 december 2012 geworden. Het is nog vroeg op dit zo fraaie eiland, al zitten de Olijke Twee inmiddels al op hun schooltje. Uw Hoofdredacteur heeft nog even kort de tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" alvorens hij zich op Hato airport dient te vervoegen om hoog Haags bezoek van het vliegveld af te gaan halen. Het is immers hoog tijd om U even bij te praten nu het de afgelopen dagen te druk was om U te voorzien van actuele ontwikkelingen. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur gisteren al zeer vroeg in de ochtend, terwijl het nog uitermate donker was, af diende te reizen naar het mooie eilandje Bonaire. Aldaar stond namelijk de officiële opening gepland van de uitbreiding van de penitentiaire inrichting Bonaire. En, omdat Uw Hoofdredacteur een formele uitnodiging had ontvangen, maakte hij live de inzegening van de inrichting mee. Een minpuntje was het feit dat hij des middags helaas geconfronteerd werd met urenlange vertraging voor de vlucht terug naar Curaçao, die overigens slechts tien minuten duurde uiteindelijk, maar dat terzijde. Hoog tijd U dus te voorzien van nieuwe berichten vanaf dit fraaie eiland.

Uw Hoofdredacteur grijpt nog even terug naar het weekeinde. Immers, er stond op de zaterdagavond een feestje voor het personeel van de organisatie waar de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur werkzaam zijn, gepland. Kort voor het gezelschap zou afreizen naar "Facade", de locatie waar het feest werd georganiseerd, ontving Uw Hoofdredacteur een telefoontje. "Hallo Hoofdredacteur. U spreekt met het organisatiecomité. Helaas waren wij vergeten te melden dat U dient te verschijnen in een kostuum vanavond in verband met officiële toespraken. Tot straks. Oh ja, kunt U Uw teamleden ook even informeren?" U begrijpt dat deze mededeling door de verschillende teamleden, die inmiddels een prettig zittende jeans en een mooi shirt hadden aangetrokken, niet bepaald met gejuich werd ontvangen. Echter, bij aankomst op de feestlocatie werd ras duidelijk hoe goed het maar was dat er toch nog even was gebeld. De verschillende locale collega's waren namelijk gehuld in de meest prachtige kostuums en de dames hadden duidelijk rekening gehouden met een bijzonder avondje uit. Het werd een gezellige avond waarbij kon worden gegeten, gedronken en fiks kon worden gedanst. Met name de heer Pinoccio liet duidelijk blijken enorm in zijn sas te zijn. Ook al moest hij dan een kostuum aan!

Op de zondag werd, in gezelschap van de familie Pinoccio, een bezoek gebracht aan het altijd gezellige Kokomo Beach. De uitbater van het geheel had op bijzondere wijze de nodige kerstversieringen aangebracht, hetgeen de stemming zeer ten goede kwam. Uw Hoofdredacteur diende enigszins verlaat bij het gezelschap aan te sluiten; hem wachtte eerst nog een vergadering op de zondagmiddag. Het werd uiteindelijk een zeer vermakelijke middag, met als hoogtepunt een prima band die geweldige nummers live vertolkte. U ziet, de weekenden op Curaçao zijn inderdaad zo slecht nog niet.
Gisterenavond was Uw Hoofdredacteur, na verlaat te zijn teruggekeerd vanaf Bonaire, nog genood voor een eindejaarsbijeenkomst bij de Nederlandse Vertegenwoordiging te Scharloo. Gehuisvest in een prachtig pand met een zeer mooie tuin rondom, sprak de Nederlandse Vertegenwoordiger, Gerard van der Wulp, mooie woorden over de kansen op samenwerking binnen het Koninkrijk. Tegelijkertijd was er op verschillende plekken te Punda sprake van kerstverlichting die er mocht zijn. Het werd dan ook een zeer genoeglijke avond die door vele genodigden werd bezocht. Het feit dat de muziek werd verzorgd door een soort van Cubaanse band, deed Uw Hoofdredacteur denken aan de komende vakantie. Nog maar een paar daagjes werken en dan is het al zover!

Nog graag even kort Uw aandacht voor het bezoek dat kortgeleden werd afgelegd op Curaçao door een Zwolse collega. Laten we hem Aart R. noemen. Samen met zijn eega Ellen vertoefde hij enige tijd geleden op Curaçao waarbij hij diverse ontmoetingen had met oud collega's zoals de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur. Het leek de heer Pinoccio indertijd een uitgelezen mogelijkheid om Aart R. eens strak in het tenue te hijsen waarin in de inrichting op Curaçao dagelijks wordt rondgelopen. Dit echter onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het resultaat zou worden vastgelegd op een foto. Geruime tijd na terugkeer van Aart R. naar zijn standplaats Zwolle was er echter van een foto nog geen sprake. Althans, tot hedenochtend. Tot grote verbazing van Uw Hoofdredacteur verscheen er in alle vroegte een afbeelding van Aart R. op zijn scherm, hetgeen overigens zo vroeg absoluut geen pretje is. Het moet gezegd: het tenue staat hem meer dan prima. Indien het ooit aan de orde komt zou Zwolle gemakkelijk in kunnen worden geruild voor Curaçao, qua tenue dan!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten