Totaal aantal pageviews

zondag 2 december 2012

Een gouden greep?

Het is zondagochtend 2 december 2012 en het is kwart over zes in de vroege ochtend op het zo fraaie eiland Curaçao. De schemering verdwijnt en Uw Hoofdredacteur is wederom in de gelegenheid uit te kijken over de spiegelgladde Caribische Zee. Er is slecht weer voorspeld door de locale meteo, echter op dit moment is de temperatuur nog uitermate aangenaam. Uw Hoofdredacteur is in het gezelschap van de Olijke Twee die hem, zoals welhaast iedere zondag, al zeer bijtijds kwamen melden dat er een nieuwe dag is aangebroken. Terwijl Moeder de vrouw en logee Monique nog genieten van een welverdiende nachtrust, heeft Uw Hoofdredacteur nu dan wel even de tijd om U bij te praten over de actuele ontwikkelingen op dit eiland. Want, en wellicht heeft U daarvan al het een en ander meegekregen, Curaçao stond weer even centraal in de wereld!

Wat was namelijk het geval? Welnu, afgelopen vrijdag werden er, in alle vroegte, door een zestal gewapende mannen, vele goudstaven gestolen van een schip dat lag afgemeerd in de haven van Curaçao. Binnen vijf minuten verdwenen de mannen, gehuld in jacks met het opschrift "Police", met een drietal koffers die gezamenlijk meer dan tweehonderd kilo wogen. Keurig had de portier van het haventerrein de aanwezige slagboom voor hen geopend, naar zijn zeggen omdat er op zijn minst een vervoermiddel werd gebruikt dat gelijkenis vertoonde met vervoermiddelen van de douane. De waarde van de broodjes goud? Zo'n 11,5 miljoen dollar! Gisteren liet de heer Pinoccio dan ook weten dat hij, om te kunnen genieten van een goed ontbijt, bij de plaatselijke bakker nieuwe broodjes had aangeschaft. Zo stond Curaçao de afgelopen dagen weer eens centraal in het wereldnieuws. Uw Hoofdredacteur is overigens benieuwd naar het vervolg. Waar laat je immers 200 kilo goud op een eiland?

Gisteren, zaterdag, stond de ochtend van Uw Hoofdredacteur in het teken van de muziekles van dochterlief Julia. Het is immers zo dat er over ongeveer een week, op zaterdag 8 december aanstaande, een kerstuitvoering van "Kids-Play-Music" staat gepland. Dochterlief zal op het podium verschijnen om een aantal nummers te zingen en om haar vaardigheden op de blokfluit ten tonele te brengen. Gisteren zat het meiske echter behoorlijk in de rats: "Ik ben bang dat het ditmaal niets wordt met mijn optreden Pap. Ik vind de nummers heel erg moeilijk en ik ken ook de melodie nog niet goed. Wat denk jij Pap? Zou het nog wel goed komen? Nadat Uw Hoofdredacteur het meiske een hart onder de riem had gestoken, werd het tijd te gaan oefenen onder de bezielende leiding van juf Saskia. Binnen enkele minuten zong dochterlief het gezelschap toehoorders stil. Mocht U in de gelegenheid zijn: volgende week zaterdag kunt U de diverse optredens met eigen ogen aanschouwen. Iets waarvan U beslist geen spijt zult krijgen!

Nadien werd het tijd voor het gezin Hoofdredacteur en logeetje Monique om af te reizen naar Otrabanda. In het Riffort werd namelijk de Goedheiligman verwacht en beide olijkerds hadden aangegeven daar graag getuige van te willen zijn. Daarnaast is in het Riffort het etablissement "Sopranos" gevestigd alwaar op dezelfde middag via een groot scherm de verrichtingen van Ajax en PSV konden worden gevolgd. Tegen de klok van drieën kondigde luid tromgeroffel de komst van de Sint aan. De oude baas werd vergezeld door vele Zwarte Pieten. De aanwezige kinderen zetten luid het fraaie lied "Bon Bini Sinterklaas" in, waarna een show van ongeveer twee uur volgde. Het geheel verliep in het Papiaments, hetgeen dochterlief deed verkondigen dat "het toch triest was dat Sint geen Nederlands sprak. Het lijkt wel of hij discrimineert Pap. De Sint hoort toch voor iedereen verstaanbaar te zijn?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur diende er even een goed gesprek aan te wagen. Eerst toen hij de beide olijkerds duidelijk maakte dat Sint op pakjesavond waarschijnlijk ook Nederlands zou spreken, was het tweetal gerustgesteld. Nu maar hopen dat het Nederlandse exemplaar van de Goedheiligman zich woensdagavond komt vertonen. Het was overigens een uitstekende Curaçaose Sint. Hij bezorgde Ajax gisteren immers drie punten?

Wordt vervolgd…..      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten