Totaal aantal pageviews

vrijdag 30 november 2012

Berichten uit de Bajes.....

Het is vandaag vrijdag 30 november 2012 geworden op het bewolkte en regenachtige eiland Curaçao. Vanaf gisterenmiddag heeft het, met enige regelmaat, behoorlijk geplensd op dit zo fraaie eiland. Het zonnetje wordt dus al een tijdje vermist, waarbij Uw Hoofdredacteur overigens de hoop uitspreekt dat "de koperen ploert" weer snel zal worden teruggevonden. Immers, het is de laatste werkdag van de week en het weekeinde staat voor de deur. En wat is er mooier dan een zonnig weekeinde?  En zeker nu er in het gezin Hoofdredacteur een logeetje is aangekomen waarmee de komende dagen allerlei activiteiten zullen worden ondernomen, is een zonnestraaltje meer dan welkom. Maar goed, na regen komt altijd weer zonneschijn, ook op Curaçao. Tijd om U even bij te praten over de actuele gebeurtenissen op Curaçao middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren was het dus eindelijk zover. Moeder de vrouw had er al wekenlang naar uitgekeken, haar hartsvriendin Monique zou per grote KLM Boeing op dit eiland arriveren. Ook Uw Hoofdredacteur had zich tijdig weten vrij te maken om zich samen met de Olijke Twee te melden op het locale vliegveld Hato om Monique te verwelkomen. Het gezelschap was juist op tijd om de grote blauwe vogel te zien landen. Vervolgens kon het wachten beginnen. En, wachten duurt lang, ook op Curaçao. Nu is Uw Hoofdredacteur dat na ettelijke eerdere ervaringen wel gewend. Immers, steevast staan er lange rijen voor de balies alwaar de reisdocumenten dienen te worden gecontroleerd en ook koffers verschijnen, over het algemeen, niet snel op de band. Echter, gisteren duurde het wachten wel heel erg lang. Zelfs zo lang dat zoonlief Levi bijna, al zittend op de grond, in slaap viel. Groot was dan ook de blijdschap toen eindelijk, na meer dan een uur te hebben gewacht, Monique door de schuifdeuren kwam. Twaalf dagen zal zij vertoeven op Curaçao. Dat wordt vast een leuke periode!

In Huize Hoofdredacteur aangekomen was zoonlief Levi weer helemaal terug in het land van wakkere mensen. Vol verwachting keek hij naar de koffer van Monique. Ook ditmaal duurde het wachten hem te lang en dientengevolge trok hij de stoute schoenen aan: "Monique? Zit er ook een cadeautje in je koffer?" Gelukkig voor de Olijke Twee bleek dat inderdaad het geval te zijn waarna de beide olijkerds druk in de weer waren met hun recent verworven presentjes. Ook voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur bleek er een verrassing in de koffer te zitten. Een verrassing die voor Uw Hoofdredacteur wel heel erg groot werd. Wat was namelijk het geval? Welnu, in de koffer van Monique bevond zich een boek. Dat boek was geschreven door misdaadjournalist John van den Heuvel en was dus een cadeautje voor Uw Hoofdredacteur. Die was met het bewuste boek, getiteld "Berichten uit de Bajes", behoorlijk in zijn sas. Snel bladerde Uw Hoofdredacteur even door het boek heen om vervolgens, vanaf bladzijde 89, zijn eigen naam tegen te komen! U begrijpt de verrassing nu de naam van Uw Hoofdredacteur, zonder dat hij daarvan ook maar enige weet had, herhaaldelijk in het boek valt te lezen. Zeg nu zelf, het was toch een stuk charmanter geweest daarover te voren te worden geïnformeerd en, op zijn minst, een door de schrijver gesigneerd exemplaar te ontvangen?  Hoe het ook zij, U kunt zich vast en zeker voorstellen dat de verrassing voor Uw Hoofdredacteur bijzonder groot was.

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten