Totaal aantal pageviews

woensdag 4 oktober 2017

Dierendag!


Het is inmiddels alweer een week geleden dat Bullie, Pinoccio en Uw Hoofdredacteur per Luftwaffe arriveerden op het geteisterde eiland Sint Maarten. Het is vandaag woensdag 4 oktober 2017, dierendag. Op Sint Maarten is dat heuglijke feit met name opgepikt door vliegen. Vliegen die in grote aantallen vanaf de vroege ochtend ware bombardementen uitvoeren op alles wat beweegt. En bewegen, dat doen Uw Hoofdredacteur en zijn mannen! Geen wonder overigens dat het aantal vliegen vliegensvlug toeneemt, veel vuil is nog lang niet afgevoerd en ontdooide kruidenierswaren zijn massaal gedumpt op straat. Het ruikt dan ook bepaald niet fris in de straten die Uw Hoofdredacteur en zijn mannen dagelijks dienen te bewandelen. Van medische teams vernamen we dat het ons ernstig wordt afgeraden bij een lokale snack etenswaren te gaan nuttigen. Iets wat overigens ook nog geen moment bij ons is opgekomen nu we immers beschikken over ongebreidelde hoeveelheden nasi, bami en chicken Peking style.
De dag begon voor Uw Hoofdredacteur vandaag al in alle vroegte toen hij werd gebeld door een collega vanaf het Haagse hoofdkantoor. Zij berichtte Uw Hoofdredacteur dat het waarschijnlijk zo zal zijn dat er, de komende week, een lid aan het team zal worden toegevoegd om de, bij tijd en wijle gebrekkige, administratie in het gevang op orde te krijgen. Nu hebben we hier zo af en toe wel een wonder nodig. Dit nieuwe teamlid heeft gelukkig dan ook specifieke ervaring in de wonderen van het Hellendoorns Avonturenpark, iets waarmee we hopelijk ons voordeel gaan doen. Vanochtend had Uw Hoofdredacteur al even contact met deze man, laten we hem Hippie noemen. Hippie berichtte als volgt: “Man, ik heb oew’n blog lezen. Ik goa vandoage eerst nog eem noar’n kapper hen.” Iets waarvoor Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend groot begrip toonde. Daarnaast toonde Hippie zich bereid om zich in uniformkleding te hijsen, waarmee onmiddellijk het eerste wonder een feit werd.

De beide mannen, Bullie en Pinoccio, vertrokken al in alle vroegte naar het operationeel te maken hospitium in Simpson Bay. Kortgeleden meldden beiden telefonisch dat zij er inmiddels in zijn geslaagd een sleutel van het gebouw te ontfutselen aan de schoonmaker, hetgeen ons bijzonder veel wachttijd gaat schelen. De volgende stap is het dichtmaken van het beschadigde dak, het repareren van elektra en het regelen van werkende kranen. Nu is Uw Hoofdredacteur persoonlijk niet bijster handig, reden waarom Moeder de vrouw vaak lang diende te wachten op reparaties in Huize Hoofdredacteur. In dit geval echter krijgt Uw Hoofdredacteur ondersteuning van troepen van de Nederlandse genie. Uw Hoofdredacteur heeft inmiddels met eigen ogen kunnen waarnemen dat deze manschappen ware kunstenaars zijn. Van oude containers, waarin zij een betonnen vloer storten, maken zij bijvoorbeeld douches voor de lokale bevolking. Het gaat dan ook vast en zeker goed komen met het hospitium.
Juist toen Uw Hoofdredacteur de verbinding met het Haagse hoofdkantoor had verbroken meldde zich Tiny, onze huisbaas en eigenaar van ons grotendeels verwoest hotel. Met zijn ene arm in een mitella, een van de gevolgen van orkaan Irma, torste hij aan zijn andere arm een immense emmer vol water mee. Wat was namelijk het geval? Welnu, door noodzakelijke reparaties aan de leidingen was het water afgesloten. Om toch te kunnen voldoen aan eventuele sanitaire drang, was Tiny zo vriendelijk het spoelwater te komen afleveren. Dat leverde Bullie en Pinoccio direct beelden uit hun penitentiaire verleden op. Het was niet bestemd om te douchen, zo vertelde Tiny. Daarvoor werden even later enige flessen mineraalwater, zonder bubbels overigens, geleverd. Het haar van Uw Hoofdredacteur ruikt dan ook al geruime tijd alsof het is geïmplanteerd in Spa.

Gisteren verbleef Minister Plasterk op dit ooit zo fraaie eiland. In de middaguren bracht hij een bezoek aan het gevang waar Uw Hoofdredacteur en zijn mannen druk doende mee zijn. De Minister toonde zich zeer onder de indruk, al klaagden de ingeslotenen met name over de kwaliteit van het voedsel. Iets wat Uw Hoofdredacteur en zijn kompanen zeer bekend in de oren klonk. Ook de huidige staat van het gebouw en de buitenmuren werd geschouwd. Van de uitkomsten daarvan word je overigens niet echt blij.
Welnu, de pauze van Uw Hoofdredacteur zit erop. De lunch bij Foo Ho, onze Chinese kok, was weer eens om niet te versmaden. Wat de dag verder gaat brengen? In ieder geval wordt Uw Hoofdredacteur vanmiddag verwacht op het kantoor van de Minister van Justitie. Wat daar weer uit gaat volgen? U leest het vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur.

Wordt vervolgd…..

1 opmerking:

  1. Ik heb begrepen Ton, als je weer thuis bent, dat er elke dag Chinees voedsel wordt gehaald, omdat je daar dan aan gewend bent geraakt.

    BeantwoordenVerwijderen