Totaal aantal pageviews

woensdag 18 oktober 2017

Kledingperikelen....


Het is vandaag woensdag 18 oktober 2017 op het zonnige, edoch nog altijd behoorlijk beschadigde eiland Sint Maarten geworden. Het team van Uw Hoofdredacteur heeft even een uurtje pauze alvorens weer nieuwe werkzaamheden worden opgepakt. Want werkzaamheden zijn er hier in voldoende mate voorhanden. Vanaf de vroege ochtend tot vaak laat op de avond is Uw Hoofdredacteur met zijn mannen in touw. Overigens komen de werkzaamheden van alle kanten naar de mannen toe. Ook zojuist, toen de Minister van Justitie Uw Hoofdredacteur hoogstpersoonlijk liet weten hoezeer hij in zijn sas is met de inzet van het team. “Ze hebben me niet alleen vier experts toebedeeld, maar ook nog eens vier People managers. Mannen, want ben ik blij met jullie”. U begrijpt dat Uw Hoofdredacteur en zijn mannen in hun ijdelheid gestreeld werden. We doen dus klaarblijkelijk de goede dingen.

Een van die goede dingen is het in bedrijf krijgen van noodcapaciteit om detentie ten uitvoer te kunnen leggen. Dat moet gaan plaatsvinden elders op het eiland, in Simpson Bay met name. Welnu, Uw Hoofdredacteur is blij U te kunnen berichten dat de werkzaamheden daar al morgen kunnen worden afgerond. Met andere woorden, dan is het gelukt om binnen een paar weken feitelijk een geheel nieuw gevang gereed te maken. En dat terwijl vooraf vele betrokken partijen op dit eiland meenden te kunnen stellen dat het onmogelijk zou zijn om dit beschadigde gebouw weer in bedrijf te krijgen. Bullie was er duidelijk over: “Wa’j wilt dat ku’j ook”. En daarin had hij dus weer eens groot gelijk. Morgen wacht dan direct al de volgende bouwkundige klus nu er, samen met een ter zake deskundige, in kaart zal worden gebracht wat de staat is van Point Blanche, eigenlijk het enig echte gevang op dit eiland. Wat daarvan de uitkomst zal zijn kunt U vast en zeker vernemen in een der volgende edities van Een Zonnig Avontuur.

Ook Hippie was de afgelopen dagen meer dan druk. Al in de vroege ochtenduren werd hij afgeleverd bovenop de berg waar Point Blanche is gelegen. Zijn taak bestond uit het verzamelen van allerlei gedetineerdeninformatie. Nu was Hippie gewend dat die info, evenals dat in Nederland het geval is, simpel via de digitale snelweg zou kunnen worden verkregen. Dat bleek echter toch niet helemaal het geval te zijn nu bergen papier al jarenlang zomaar in vele kasten en laden waren verstopt. Daarnaast bleek veel informatie niet te zijn vastgelegd maar zich in hoofden van medewerkers te bevinden. Hippie vond het nogal wat: “Man, man. Zoiets he’k nog nooit in mien leeb’n zeen. Alles mo’j zelf zeuk’n en opschrieb’n. Ie hebt mie wa een mooien klus geeb’n keerl.” Na een goed gesprek, waarin Uw Hoofdredacteur Hippie er op wees dat de inzet die Hippie normaliter tentoonspreidt hier niet toereikend zou zijn, was het klaar. Hippie zei tenminste: “Das dan duudelijk! Ik goa nog harder an’n slag!”

Via de app kreeg Uw Hoofdredacteur plots contact met de hem uit het verleden bekende Dick Drayer. Dick kunt U zo af en toe in beeld zien en zijn stem horen als correspondent voor de NOS. In het dagelijks journaal bijvoorbeeld verhaalt Dick, op uitstekende wijze, over de gebeurtenissen op Sint Maarten. Hij was als een der eersten kort na Hurricane Irma op dit eiland, waarvoor hij op ingenieuze wijze vervoer diende te regelen. Dagenlang zat hij dan ook op een boot om vervolgens al snel te kunnen berichten over de enorme schade. Welnu, het deed Uw Hoofdredacteur deugd dat Dick hem liet weten de verhalen in Een Zonnig Avontuur te kunnen waarderen. Hij gaf Uw Hoofdredacteur daarnaast nog even vakkundig commentaar. Kijk, daar kan Uw Hoofdredacteur nog eens zijn voordeel mee doen!

De afgelopen dagen had Uw Hoofdredacteur nogal wat te stellen met zijn dienstkleding. U weet het wellicht nog? Voor het vertrek naar Sint Maarten werden Uw Hoofdredacteur en zijn kompanen genood om kleding te komen passen in Assen. Iets wat maar al te graag werd gedaan. De kleding op zich voldoet dan ook prima, al heeft Pinoccio inmiddels de zolen van zijn dienstschoentjes verloren. Inmiddels is hij overigens vakkundig op nieuwe ijzers gezet. Wel heeft Uw Hoofdredacteur een probleem van andere orde. Immers, een van zijn dienstbroeken bleek de sluiting aan een andere kant te hebben dan die welke hem normaliter gewoon is. Na dit probleem te hebben gedeeld met de teamleden werd het probleem al snel duidelijk. De broek die in Assen niet werd gepast door Uw Hoofdredacteur, blijkt te zijn voorzien van een damessluiting. Anders gezegd: het is een damesbroek! U begrijpt, hilariteit alom. “Noe nog’n poar hoge hakk’n en ie loopt’r patent bie”, zo wist Hippie te melden. Uw Hoofdredacteur zoekt overigens nog naar een wel passende oplossing. Suggesties zijn dan ook meer dan welkom!

Wordt vervolgd…..   

2 opmerkingen:

  1. Mij over laten komen om mee te werken. Gerda kats_ moraal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knip die stof onder de knoop en naast de rits weg en het wordt al een handiger broek en nog hip ook :-) .

    Om de knoop te verzetten moet je ook nog de stof losmaken onder de huidige plek, vastmaken aan de andere zijde, dan een knoopsgat knippen, omzomen, knoop overheen het bestaan knoopsgat en voila, een herensluiting! Al is dat verzetten van de knoop wel een heel karwei en klinkt het simpeler dan het misschien is. Maar jullie hebben al voor heter vuren gestaan ;-)

    Succes mannen! Jullie verhalen worden trouw gelezen, petje af!

    BeantwoordenVerwijderen