Totaal aantal pageviews

donderdag 19 oktober 2017

Een fotoshoot


Op Sint Maarten, het zo hevig door hurricane Irma getroffen eiland, is het inmiddels een drukte van belang. Er valt op deze donderdag 19 oktober 2017 wederom een enorme bedrijvigheid waar te nemen. Er wordt getracht het weggeslagen strand te herstellen en een enorme hoeveelheid glas wordt uit het zand gezeefd. Zo langzamerhand openen winkeltjes weer hun deuren, al vallen er nauwelijks kopers waar te nemen. Immers, de voor de orkaan dagelijks aanwezige cruiseschepen hebben zich, tot op heden, niet meer laten zien. Toeristen zijn er dus niet en, nu er geen hotelkamer te krijgen is, het is maar zeer de vraag of zij zich binnenkort weer op dit eiland zullen vertonen. Vele bewoners worden ontslagen omdat er simpelweg geen werk meer voor hen is. Een enorme economische crisis en diep menselijk leed zijn de gevolgen van het enorme natuurgeweld.
Al in de vroege ochtend dienden Hippie en Uw Hoofdredacteur zich te melden voor een videoconferentie met collegae in Nederland. Het liep allemaal enigszins anders toen bleek dat het netwerk op Sint Maarten plat was komen liggen. Via het mobieltje van Uw Hoofdredacteur kon vervolgens toch worden deelgenomen aan het overleg, al was er bij tijd en wijle een gehoorapparaat nodig om de gesprekken goed te kunnen volgen. “Mien heufd dut’r zeer van. Ik heur alleen getuut”, zo liet Hippie weten. De beide andere mannen, Bullie en Pinoccio geheten, gingen eveneens al zeer vroeg op pad. Samen met een bouwkundige leggen zij de stand van zaken rond het gevang, Point Blanche, in een rapport vast. Vanmiddag wachten dan nog overleggen met de plaatselijke politiecommissaris en een vertegenwoordiger van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De dag zal dan waarschijnlijk ook, zoals dat steevast het geval is, weer snel voorbij schieten.
Bijna dagelijks belt Uw Hoofdredacteur even met het thuisfront. Zijn Olijke Twee, Julia en Levi geheten, kunnen dan niet wachten om hem hun dagelijkse beslommeringen mee te delen. “Ik had vandaag 24 verschillende virussen op mijn computer Pap”, is dan zo’n bericht wat niet mag worden gemist. Gisteren hadden de beide olijkerds deelgenomen aan een fotoshoot in het filiaal dat door Moeder de vrouw wordt geleid. Laat in de avond ontving Uw Hoofdredacteur een aantal foto’s van het evenement. De Olijke Twee stonden er uitstekend op afgebeeld. Trots besloot Uw Hoofdredacteur de prentjes voor te leggen aan zijn teamleden. Dat had hij beter niet kunnen doen toen hem onmiddellijk werd bericht dat de olijkerds waarschijnlijk meer op Moeder de vrouw lijken dan op Uw Hoofdredacteur. Van je mannen moet je het maar hebben!
Er wordt hard, heel hard gewerkt door het team. Daardoor vliegen de dagen dus werkelijk om. Maar toch, met enige regelmaat, blijkt het voor de mannen en Uw Hoofdredacteur ook een eenzaam avontuur te zijn, zo ver van huis en haard. In de avonduren, wanneer de dag nog even wordt doorgesproken en de agenda voor de volgende dagen wordt doorgenomen, gaat het daar dan ook vaak over. Grote kerels die zich, bij het bekijken van een berichtje of een foto, dan ook van een emotionele kant laten zien. Dat is toch wel heel bijzonder en dat doet Uw Hoofdredacteur telkenmale beseffen hoe goed de keuze is geweest juist deze kompanen het team te laten bemannen.
Gisterenavond gelukte het Pinoccio om Daniel San, onze dagelijkse Chinese kok, eens wat anders dan de gebruikelijke portie nasi te laten bereiden. Dat had overigens nogal wat voeten in de aarde. Het begon met de opmerking van Bullie: “Wee’j woar ik wa zin an zol hebb’n? An un patat speciaal. Ku’j dat effen regel’n Pinoccio?” Onmiddellijk kwam Pinoccio in beweging en begon afbeeldingen via de digitale snelweg te downloaden. Gewapend met een plaatje van een patatje speciaal meldde hij zich voor een boeiend gesprek bij Daniel San. En inderdaad, na een half uurtje of zo stond er daadwerkelijk zulk een lekkernij op tafel. Het enige probleem vormde Hosee, onze recruut die dagelijks door de mannen van voedsel wordt voorzien. “I will try, dr’an met de lippe”, zo liet Hosee weten. Na een uurtje kauwen liet Hosee vervolgens weten het geheel toch niet zo te waarderen. Vanavond dan ook maar weer gewoon nasi, zo schat Uw Hoofdredacteur in.
Vandaag zal het een feit zijn dat de noodcapaciteit voor detentie gereed komt. De troepen van de genie hebben zich wekenlang ingespannen en zullen zich na vandaag terugtrekken. Wat zijn die mannen ons van dienst geweest. Nu wacht ons nog een andere uitdaging. Immers, op verzoek van de Minister van Justitie gaan we bezien wat er voor nodig is om het Miss Lalie Center, de enige jeugdinrichting die het eiland rijk is, operationeel te krijgen. Hoe dat zal gaan en wat daarvoor nodig is? U leest het vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur, dat inmiddels dagelijks meer dan 1000 lezers kent!
Wordt vervolgd…..

2 opmerkingen:

  1. Ik lees met veel plezier je blog Ton! Geweldig, je ziet het allemaal zo voor je en dan Hosee met "dr an met de lippe" geweldig! Veel succes daar met jullie mooie werk! Groeten Marjolein Front office Oost.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ton,
    Wat een super leuke verhalen om te lezen!
    Ben erg onder indruk van de verhalen maar het is ook erg lachen.
    Ik ben fan!
    Heel veel succes daar en de groetjes aan Pinoccio, Bullie en Hippie.
    Groetjes Amely Talahatu
    Front Office Oost
    P.I. Almelo

    BeantwoordenVerwijderen