Totaal aantal pageviews

zaterdag 21 oktober 2017

Een mirror egg...


Het is een drukte van belang op het eens zo fraaie eiland Sint Maarten, alweer weken na hurricane Irma. Zo langzamerhand valt te zien hoezeer de bewoners van dit eiland de handen uit de mouwen steken. Daken worden, al dan niet provisorisch, gedicht en zo af en toe heropent een winkeltje haar deuren. Vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond wordt er getimmerd, wordt het strand ontdaan van de boten die erop geworpen zijn en wordt er fanatiek schoongemaakt. Natuurlijk valt er niet te ontkomen aan de enorme schade die is aangericht. Ingestorte gebouwen vallen Uw Hoofdredacteur en zijn mannen nauwelijks meer op, zozeer maken zij deel uit van het gewone straatbeeld. Ook in Front Street, de straat waar het team van Uw Hoofdredacteur verblijft, zijn winkeliers druk doende hun business weer operationeel te krijgen.

En zo kon het dan ook zijn dat de coffee lounge, een bedrijfje waar overheerlijke koffie wordt geschonken en lekkere broodjes kunnen worden genuttigd, weer voor het publiek toegankelijk werd. Onmiddellijk lieten de mannen van Uw Hoofdredacteur weten in te zijn voor een strakke bak en een broodje. Starend naar de lekkernijen die te zien waren in de vitrine liet Bullie weten zijn keus al te hebben gemaakt. Hij berichtte de eigenaresse van het etablissement: "Doe mie moar Eggs any style”. De dame keek hem in opperste verwarring aan en vroeg Bullie welke stijl eieren hij dan zou willen hebben. Na enige uitleg besefte Bullie dat hij een keus zou moeten maken om de eieren geserveerd te krijgen zoals hij dat zou willen. “Ik mut gewoon een spiegelei. Hoe zeg ie dat in’t Engels?” Zonder enig uitstel kwamen zijn maten hem tegemoet en werd besloten een mirror egg te bestellen. U begrijpt dat er nog wel enige toelichting aan de bestelling moest worden toegevoegd alvorens Bullie daadwerkelijk van zijn mirror egg kon gaan genieten.

Nu de extra detentiecapaciteit gereed is gekomen werd het hoog tijd voor het team van Uw Hoofdredacteur zich te gaan richten op de situatie in Point Blanche, feitelijk het enige gevang dat dit eiland rijk is. Vergezeld door een bouwkundige werd de stand van zaken minutieus in kaart gebracht. De schade die is aangericht door de orkaan, bleek enorm te zijn. Alle dakbedekking is verdwenen en sommige daken zijn volledig ingestort. De enorme betonnen ringmuur is volledig uit het lood geslagen en vertoont op sommige plaatsen slechts nog een gat. U begrijpt, dat zal de komende weken een enorme inzet van het team gaan vragen. Weliswaar zijn verdwenen stukken muur inmiddels gedicht middels houten platen, maar dat is geen structurele oplossing. Met elkaar moeten we nog wel even goed nadenken hoe we dit de komende periode gaan aanpakken, het gaat immers om een situatie die het team in hun carrière nog niet eerder mocht meemaken.

Dat het met de penitentiaire scherpte van de mannen wel goed zit, bleek tijdens de rondgang over het immense gevangenisterrein. Hippie immers, spotte een plantensoort die hem wel zeer bekend voorkwam. “Mo’j toch ens kiek’n! Zie’j den auto doar? Mo’j kiek’n wat erin greujt! Das toch neet normaal?” De mannen van Uw Hoofdredacteur volgden de wijzende vinger van Hippie. Tot hun grote verbazing bleek zich een auto op het terrein te bevinden waarin de hennepplanten welig tierden. De mannen, die zoals altijd in hun dagelijks leven onmiddellijk een verklaring zochten, waren er snel uit. “Dit is no eens een echte eco-wagen. Mooi veurbeeld van greune stroom”, zo liet Bullie weten. Hoe het ook moge zijn, het lijkt Uw Hoofdredacteur een goed idee om het wagentje te gaan verplaatsen naar een meer passende plek. Ook daaraan zal de komende periode wel uitvoering worden gegeven. U leest er vast en zeker meer over in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten