Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 oktober 2017

Dr'an met de lippe!


Het is inmiddels alweer enige dagen geleden dat Uw Hoofdredacteur erin slaagde U te verhalen over de stand van zaken op het zwaar getroffen eiland Sint Maarten. Nu was dat niet gelegen in het feit dat Uw Hoofdredacteur geen inspiratie zou hebben, simpelweg lieten de zeer drukke werkzaamheden geen ruimte voor het typen van een, zoals U dat immers gewend bent, interessant verhaal. Hoe anders is dat echter vandaag, vrijdag 6 oktober 2017. Memorabele gebeurtenissen volgden elkaar namelijk de voorbije dagen in snel tempo op. Daarnaast meldde zich een manspersoon die liet weten dolgraag deel uit te willen maken van ons team, althans dat dacht Uw Hoofdredacteur in eerste instantie.Dus is het aan uw Hoofdredacteur U weer eens even bij te praten middels een nieuwe editie van Een Zonnig Avontuur.
Laat ons beginnen met te vertellen dat Pinoccio en Bullie, alweer een avond geleden, spontaan werden verrast met een open sollicitatie. Een sollicitatie die hen mondeling werd toegesproken door de heer Hosee, een man met een crackverleden van slechts 35 jaren. Hosee beschikte over een ellenlange penitentiaire ervaring, zo berichtte hij de mannen. Welhaast iedere ruimte binnen het lokale gevang had hij, vaak gedurende lange jaren, met eigen ogen gezien. Hosee kwam solliciteren, in dit geval naar een functie binnen het Nederlandse leger. Nu gaat dat vanzelfsprekend niet zonder een kwalitatief hoogstaand sollicitatiegesprek, hetgeen met hem door Pinoccio werd gevoerd. Nu moet U weten, Pinoccio is een Tukker. En Tukkers, welnu die hebben soms uitdrukkingen die enige toelichting behoeven.

Pinoccio stak van wal en meldde Hosee dat hem allereerst een taaltest zou worden afgenomen. “Als wij ergens voor gaan, dan gaan we ervoor! Wij zeggen dan altijd: Dr’an met de lippe! Wat denk je Hosee, zou dat lukken?” Hosee bedacht zich geen moment en sprak met Caribische tongval hetgeen hem was voorgedaan. Via deze link valt dat door U te controleren. Aan de eerste, basale, eis werd dus door Hosee snel voldaan waarna een gesprek over de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden volgde. Het leek allemaal van een leien dakje te gaan. Althans, tot op het moment dat Pinoccio melding maakte van de gemiddelde Nederlandse temperatuur in de wintermaanden. Dat was Hosee te erg. Hij berichtte, na ampele overweging, dat hij besloten had zijn sollicitatie in te trekken. Waarmee ons Nederlandse leger een goed soldaat door de neus werd geboord.

Uw Hoofdredacteur en zijn kompanen zijn al twee dagen druk bezig om een nieuw gevangenisje operationeel te maken. Nu is dat niet zomaar iets. Een potentieel gebouw werd weliswaar snel gevonden, maar het bleek er uitermate smerig en leeg. Aan die smerigheid was wel iets te doen, zo berichtte de plaatselijke politiecommissaris. En zo kon het zijn dat zich vandaag een legertje taakgestraften meldde met in de ene hand een emmer en in de andere hand niets. De schoonmaak gaat dientengevolge nog wel even duren, hetgeen Uw Hoofdredacteur en zijn mannen de gelegenheid bood om op jacht te gaan naar bedden en matrassen. Inmiddels vergezeld door een Nederlandse politieagent, Rob geheten, werd de reis ingezet. Rob had eerder deze week met eigen ogen een totaal verwoest pand doorzocht. Hij trof daar niet alleen een auto aan vol kogelgaten, maar ook een enorme hoeveelheid bedden.   
Een sleutel van het pand leken we niet echt nodig te hebben nu de gehele pui uit het pand was geblazen. In het pikkedonker en dwars door een enorme hoeveelheid glas, werd de kelder bereikt. En zie daar, Uw Hoofdredacteur kan al een item van zijn boodschappenlijstje afvoeren nu de bedden werden aangetroffen. Daarmee zijn we er echter nog lang niet: van prullenbakken tot matrassen dienen nog te worden aangeschaft. Daarmee werd de heer Pinoccio belast hetgeen betekende dat hij zich hedenmiddag vervoegde bij een der grotere warenhuizen op dit eiland. Het is wel even wachten of de voorraad groot genoeg is, maar dat was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend. Vanzelfsprekend wordt U daarover, in een later stadium, uitvoerig bijgepraat.

Weer aangekomen bij het nog officieel te openen nieuwe gevang, meldden zich een aantal lokale collegae. Zij vervoerden zich met een transport bus met een hoogte van ongeveer 1 meter en 95 centimeters. Dat is op zich geen enkel probleem, ware het niet dat de aanwezige parkeergarage een maximale hoogte van 190 centimeters kent. Met andere woorden, een probleem van 5 centimeter! Daarover werd door de collegae niet moeilijk gedaan nu zich erin slaagden de bus met hoge snelheid klem te rijden onder het betonnen dak. Gelukkig beschikten Bullie en Pinoccio over denkkracht, hetgeen overigens geen garantie biedt voor de toekomst. Met hun fikse gewicht, staand op de bumper van de bus, kon het vehikel met beleid de garage verlaten. Ietwat gehavend, dat dan weer wel.
Het gevangenisgebouw heeft, door toedoen van orkaan Irma, wel het een en ander aan schade opgelopen. Zo werd het dak behoorlijk beschadigd en moest er aan verschillende waterpompen ook nog wel het nodige worden gerepareerd. De gehele dag werd er dan ook druk gewerkt door mannen van de genie, heel handige militairen. Het ziet er dus naar uit dat Uw Hoofdredacteur en zijn mannen erin kunnen slagen de boel weer wat draaiende te krijgen. Althans, als er weer wat voorraad in de verschillende winkels wordt aangeleverd. Immers, het gros van de winkels is na de orkaan totaal geplunderd. Het team van Uw Hoofdredacteur houdt echter moed! U hoort er vast en zeker meer over in een van de volgende edities van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

2 opmerkingen: