Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 oktober 2017

No bread, no cheese.....


Het is vandaag dinsdag 10 oktober 2017 geworden op het vandaag bijzonder regenachtige Sint Maarten. Dat is voor Uw Hoofdredacteur en zijn mannen vervelend omdat allerlei schoongemaakte ruimten in het gevang in no time weer vol water lopen. Het is dan ook te hopen dat de mannen van de genietroepen van defensie er snel in zullen slagen het dak waterdicht te krijgen. Daar wordt overigens, al vanaf de vroege ochtend, keihard aan gewerkt. Voor alle instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en bijvoorbeeld de immigratiedienst staan lange rijen wachtende mensen. Enigszins apathisch staan zij netjes op hun beurt te wachten, hetgeen toch al snel een paar uur in beslag neemt. Inmiddels vallen veel lokale bewoners waar te nemen die bijzonder druk zijn met het opruimen van een enorme hoeveelheid puin en metaal. Daarnaast valt te zien dat er in allerijl gewerkt wordt aan het dichten van daken, voor zover overigens nog aanwezig.
Morgen wacht Uw Hoofdredacteur overigens weer een bijzondere tocht. Voor nadere afstemming over detentiezaken zal hij zich dienen te vervoegen op Curaçao, een vliegtochtje dat weer spannend van aard zal zijn. Het is de bedoeling dat Uw Hoofdredacteur dan vrijdag in alle vroegte terug zal keren naar Sint Maarten, ditmaal vergezeld door collega Hippie. Dat is voor Hippie hoogstwaarschijnlijk een geluk bij een ongeluk. Immers, deze Hippie kent heg nog steg op Curaçao en zal zich moeten melden op plekken waarvan hij tot voor kort het bestaan vast niet zal hebben vermoed. De beide kompanen van Uw Hoofdredacteur, Bullie en Pinoccio, blijven achter op Sint Maarten nu zij immers toe dienen te zien op een gestage voortgang van werkzaamheden in het operationeel te krijgen gevang.

Het zijn lange dagen op dit tot voor kort zo mooie eiland. Vanaf de vroege morgen tot een uur of negen in de avond wordt er hard doorgewerkt, zeven dagen per week. Dit met zo af en toe een kleine onderbreking wanneer Daniel San, de Chinese eigenaar van Foo Hoo, meldt dat hij de nasi weer eens op tafel heeft staan. Al bijna twee weken lang bestaat de lunch en het diner uit Chinees voedsel, Uw Hoofdredacteur meldde dat al in een eerdere editie. Collega Bullie, toch een eter bij uitstek, heeft inmiddels uit alle macht geprobeerd om Daniel San aan te leren een eitje te bakken voor het ontbijt. Via Google bemachtigde Bullie een fraaie foto van een uitsmijter met ham en kaas en toverde die Daniel San voor. Het antwoord was duidelijk: “Sorry, I cannot make that. I don’t have the bread and also no cheese.” Het moge duidelijk zijn, Bullie moet het voorlopig doen met spring rolls als ontbijt!

Gisteren was het team van Uw Hoofdredacteur getuige van een enorm succes. Vanaf orkaan Irma namelijk, was er een 75 ton zwaar schip de kade opgeworpen en lag het vast tegen de gevel van een Bulgari winkel. Dagenlang werd er door vele mannen zand onder het schip weggegraven waarna het, stukje bij beetje, op blokken werd gezet tot de bodem geheel vrij was. Vervolgens werden er lange pijpen onder de romp geschoven. Gisteren gelukte het deze kunstenaars vervolgens de schuit te laten rollen over de pijpen. Stukje bij beetje verschoof het immense schip richting zee. Uiteindelijk slaagden de mannen er gisterenavond in het schip definitief in de zee te krijgen. Zo ongeveer op een wijze waarop, lang gelden, de hunebedden tot stand kwamen. Ook in de Cariben is vakmanschap dus meesterschap.
Vanuit Nederland kwam Uw Hoofdredacteur hedenochtend het afgesloten regeerakkoord onder ogen. In dat akkoord lijkt gezegd te worden, al moet Uw Hoofdredacteur op deze afstand vanzelfsprekend een slag om de arm houden, dat De Karelskamp in Almelo zich voorlopig geen zorgen over een eventuele sluiting hoeft te maken. Althans, zo berichtte ook het Twentse dagblad Tubantia. Reden voor Uw Hoofdredacteur een klein vreugdesprongetje te maken omdat dit de locatie betreft waar hij normaliter in zijn dagelijks leven werkzaak is. En, zeker in de situatie waarin Uw Hoofdredacteur en zijn mannen zich thans bevinden, dienen kleine succesjes even zo goed te worden gevierd!

Wordt vervolgd…..

3 opmerkingen:

  1. Gerda Kats Moraal12 oktober 2017 om 01:28

    Collega's hier in Zwolle ook even een hupje gemaakt ivm reageeraccoord. Succes met jullie werkzaamheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie er naar uit te lezen hoe het jullie, en vooral 'Hippie' het vergaat! Heel veel succes, en Hippie: Zet em op, respect!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie er naar uit te lezen hoe het jullie, en vooral 'Hippie' het vergaat! Heel veel succes, en Hippie: Zet em op, respect!!

    BeantwoordenVerwijderen