Totaal aantal pageviews

woensdag 25 oktober 2017

Een heuse zebra mug!


Nog iedere dag komen Uw Hoofdredacteur en zijn mannen de gevolgen van de orkaan, die op 6 september van dit jaar vol op Sint Maarten botste, tegen. Ook vanochtend, op woensdag 25 oktober 2017, was dat niet anders. Toen het team op weg was naar de eerste afspraak van vandaag, stuitte het op een eerder waarschijnlijk pittoresk appartementencomplexje. Mooie vakantiewoningen met in het midden van het complex een klein zwembad. Niets mis mee in het verleden waarschijnlijk. Echter, door hurricane Irma werd een enorme ravage aangericht. Muren die weggeblazen zijn, voordeuren die op de grond liggen, totaal verwrongen balken van staal en uit woningen gezogen televisietoestellen zorgen voor een macaber beeld. Je moet er werkelijk niet aan denken erin te hebben geschuild voor de orkaan waartegen zo weinig was bestand. Het complex wordt totaal afgebroken, zo meldde de bewaker. Opbouwen heeft geen enkele zin meer. Het lijkt werkelijk wel een oorlogsgebied!

Vanochtend had Uw Hoofdredacteur, samen met Hippie, al vroeg contact met Nederland en CuraƧao. Nadat Bullie en Pinoccio als chauffeur hadden gefungeerd, werden Hippie en Uw Hoofdredacteur keurig afgezet bij het woonhuis van een medewerker van het Openbaar Ministerie. Deze bleek namelijk in het bezit van een zodanig goede internetverbinding dat prima een videoconferentie met Den Haag en Willemstad tot stand kon worden gebracht. Gezeten voor de monitor van een laptop gelukte het om, gedurende ongeveer een uur, een prima vergadering met collega’s aan de andere kant van de wereld te hebben. Wonderlijk wat er, technisch gezien, tegenwoordig allemaal via de digitale snelweg kan. Het enige nadeel van de ochtend was het feit dat het woonhuis van de OM-medewerker zeer hoog tegen een berg ligt in een nogal vochtige omgeving. Het zag er dan ook zwart van de muggen die lieten merken vooral Hippie een aantrekkelijke prooi te vinden.

In de praktijk overigens, heeft Hippie niet al teveel verstand van dieren. Hij heeft meer met muziek en speelt dan ook al jarenlang in een band. Het lukt hem eigenlijk niet om een schaap van een geit te onderscheiden. Gisteren echter, meende Hippie met kennis van zaken te kunnen oordelen over hetgeen hij had waargenomen. “Man, man. Ut stikt hier van de mugg’n. En, ut bint geen gewone mugg’n! Ik zag net zo’n heel’n gevoarlijke. Ie wet wa, zo’n tijger mug”. Ongelovig keken Bullie en Pinoccio hem aan. Pinoccio vroeg ter verheldering: “Een tijger mug? Wet ie dat wa zeker? Had de mug ook streep’n op de rugge?” Hippe knikte ter bevestiging. Bullie vroeg vervolgens of de strepen horizontaal of verticaal over de rug van de mug liepen. Hippie wist het zeker: “Ze leup’n horizontaal!” In koor vertelden Bullie en Pinoccio vervolgens aan Hippie dat er dan geen sprake was geweest van een tijger mug. “Ow nee? Wat was dat dan wa”, zo vroeg Hippie aan de mannen. Tegelijkertijd sprake de twee uit dat er, nu sprake was van een horizontaal gestreepte mug, het zou gaan om een zebra mug. Hippie in opperste verbijstering achterlatend, dat begrijpt U vast wel.

De dagelijkse bestelling van ons avondeten wordt, al sedert de eerste dag dat het team op Sint Maarten aankwam, opgesteld door Pinoccio. Pinoccio die, zoals hem dat over het algemeen met iedereen lukt, een uitstekende relatie heeft opgebouwd met Daniel San, onze Chinese kok. Elke menu wordt door Pinoccio zorgvuldig samengesteld. Een klein probleempje is echter gelegen in het feit dat de menukaart van Daniel San, voor het overgrote deel, bestaat uit Chinese karakters. En aangezien er in Vroomshoop, waar Pinoccio normaliter woonachtig is, niet al teveel Chinese karakters rondlopen, zocht Pinoccio naar een oplossing. Dit om te kunnen ontcijferen welke etenswaren nu eigenlijk allemaal door Daniel San worden aangeboden. Welnu, gisteren liet Pinoccio weten daadwerkelijk de raadselen te kunnen oplossen. Immers, hij heeft een Chinees-Engels woordenboek aangeschaft. Daarmee zou het gemakkelijker worden om een goede bestelling bij Daniel San te plaatsen, zo liet Pinoccio weten. Dat leek in de praktijk echter toch wat anders te lopen. Weliswaar is het woordenboek deels in het Engels, maar het Chinese deel bestaat nog steeds uit karakters. De komende dagen zal Pinoccio de menukaart vergelijken met elk karakter in het woordenboek. Of hem dat zal gelukken? U leest het vast en zeker in een volgende editie van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten