Totaal aantal pageviews

zondag 15 oktober 2017

Lang zal hij leven....


Terwijl het in Nederland klaarblijkelijk een mooie dag is vandaag, valt op het eens zo fraaie eiland Sint Maarten de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig is Uw Hoofdredacteur in het bezit gesteld van een fraaie, dieprode justitie regenjas. Het is 15 oktober 2017 geworden, de dag na de verjaardag van Pinoccio. Maar daarover, dat kan Uw Hoofdredacteur U verzekeren, verder in deze editie veel meer. Het is vandaag zondag, tot op heden de eerste dag in drie weken tijd dat er sprake is van relatieve rust. Weliswaar zal er vandaag nog een bezoek moeten worden gebracht aan Simpson Bay, alwaar het team van Uw Hoofdredacteur hard werkt aan extra detentiecapaciteit, maar verder staat er niet veel op de agenda. Tijd om even bij te komen dus!
De afgelopen dagen werd er wederom keihard gewerkt door de genietroepen van defensie. Vele bedden werden door hen aan elkaar gelast en getransformeerd tot stapelbedden. Het einde komt zo langzamerhand in zicht en een enorme klus nadert zijn einde. Wat zijn deze mannen ons enorm van dienst geweest! Zelfs de lokale krant besteedde aandacht aan deze klus. Een blijk van waardering kon volgens Uw Hoofdredacteur en zijn kompanen dan ook niet uitblijven. Nu wilde het heuglijke feit dat Pinoccio gisteren verjaarde. Het lag dan ook zeer voor de hand om de legermannen uit te nodigen voor een heerlijke Chinese maaltijd uit de keuken van Daniel San, onze Chinese kantoorbaas. Een uitnodiging waarop de mannen graag in gingen, zo lieten zij weten.

En zo kon het dan ook zijn dat er, tegen zes uur in de avond, een grote legertruck kwam voorrijden met daarin een tiental militairen. Na allereerst Pinoccio te hebben voorzien van welgemeende felicitaties, schoven de mannen aan in een versierde zaal. U moet namelijk weten dat het gehele gezin van Daniel San al de gehele dag druk bezig was geweest met het opblazen van ballonnen en het aankleden van het restaurant. Het resultaat mocht er zijn en maakte het een verjaardag meer dan waardig. Pinoccio toonde zich bijzonder verrast en liet weten enorm in zijn sas te zijn met alle blijken van medeleven. Ook Hippie was onder de indruk: “Donders, wat mooi. Dat ha’k mie in Hellendoorn nog nie kunn’n veurstell’n. Man, man, ie wet nie wa’j zeet!”
Na een welkomstwoord van Uw Hoofdredacteur aan het adres van de legertroep, de officier van justitie, een vertegenwoordiger van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en aan vertegenwoordigers van de Minister van Justitie, kon de maaltijd worden genuttigd. De mannen lieten zich het voedsel bijzonder goed smaken en het regende blijken van waardering aan het adres van Daniel San. Het was toen dat er zich een bijzonder moment aandiende. Immers, de sergeant der troepen nam plaats voor het gezelschap om te melden dat hij volstrekt niet onder de indruk was van de zangkwaliteiten van de lokale bevolking. Om dat goed te maken, zo berichtte de man, werd Pinoccio genood om, liggend op de vloer, te worden toegezongen door het leger. Pinoccio nam de juiste houding aan waarna de mannen minuten lang een eentonig gebrom lieten horen. Via deze link valt het geheel door U te aanschouwen.

Er werd door het gezelschap een enorme hoeveelheid voedsel verorberd. De mannen lieten weten in lange tijd niet zo lekker gegeten te hebben. Met gulle hand deelde Pinoccio de restanten uit aan de lokale bezoekers van Foo Ho, hetgeen bijzonder op prijs werd gesteld. Toen de dochter van Daniel San vervolgens ook nog eens binnen schreed met een enorme taart, was het feestje voor Pinoccio meer dan compleet. Met verve blies hij de kaarsjes uit waarna het toetje genuttigd kon gaan worden. Helaas dienden de mannen van het leger daarna terug te keren naar hun standplaats. Na een bijzonder woord van dank werd allerhartelijkst afscheid van de mannen genomen. Pinoccio toonde zich ontroerd door al het feestgedruis dat hem ten deel was gevallen: “Jonge, jonge wat mooi. Ik bin zo blie met mien verjoardag. Jonge, jonge wat mooi!”
Overigens was het sowieso een enorm mooie dag voor Bullie en Pinoccio. Wat was namelijk het geval? Welnu, de beide mannen troffen een bekende Nederlander in persoon van Andre Bolhuis, de president van het NOC/NSF. Na jarenland deel uit te hebben gemaakt van het Nederlands hockeyteam werd hij onder meer Chef de Mission van team dat namens Nederland deelnaam aan verschillende Olympische Spelen. En juist deze man werd door Bullie en Pinoccio aangesproken. Andre toonde zich zeer onder de indruk van de taak waarmee Uw Hoofdredacteur en zijn mannen dagelijks druk zijn. Hij liet weten eventueel nog wel wat sportartikelen, zoals basketbalbaskets, ter beschikking te willen stellen aan het plaatselijke gevang. Dat lieten de mannen zich geen tweemaal zeggen. Onmiddellijk vervoerden zij de heer Bolhuis naar het plaatselijk gevang om de situatie ter plekke te bekijken. Andre toonde zich bijzonder onder de indruk en zegde toe snel te gaan handelen. U begrijpt, het team van Uw Hoofdredacteur toonde zich met deze toezegging zeer in hun sas.

De komende week wordt het druk voor Uw Hoofdredacteur en zijn mannen. Een zeer bijzondere operatie dient te worden uitgewerkt met veel berokken partners. Hoe dat zal gaan? U leest er vast en zeker meer over in een der volgende edities van Een Zonnig Avontuur!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten