Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 juni 2012

De prijs van een goed rapport.....

Met een temperatuur die vandaag weer ver boven de dertig graden Celsius ligt, is het op het mooie eiland Curaçao opnieuw zeer warm. Het is dinsdag vandaag, 12 juni 2012. De zon schijnt, al had het vannacht ietwat geregend, en het is drukkend benauwd. Dat heeft ook zo zijn consequenties voor de fysieke toestand van de verschillende teamleden, maar daarover later meer. Er valt namelijk weer genoeg te vertellen over zomaar wat gebeurtenissen op Curaçao, U bent dat inmiddels wel gewend. Immers, het schooljaar loopt zo langzamerhand ten einde, de vakanties komen eraan en noem maar op. Hoognodig tijd om U even bij te praten derhalve. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daarvoor deze editie van "een zonnig avontuur."

Gisteren was het dan eindelijk zover. Er was lang en verwachtingsvol naar uitgekeken, maar gisteren ontving het olijke tweetal dan eindelijk hun eindrapport over het bijna afgelopen schooljaar. Uw Hoofdredacteur werd door beide koters, Julia en Levi, opgewacht bij thuiskomst. "Pap, pap, kom snel! We hebben van de juf een rapport gekregen. We weten zelf nog niet zo goed wat erin staat. Kom gauw Pap, dan kun je de rapporten even met ons doornemen," zo berichtten beiden. Uw Hoofdredacteur ging er eens even goed voor zitten en pakte het eerste rapport. Onmiddellijk werd een felle discussie gevoerd: "Je moet eerst die van mij pakken Pap. Doe dat andere rapport later maar. Pap!!" Uiteindelijk werden beide rapporten met de bijdehandjes doorgenomen en kwam Uw Hoofdredacteur tot de conclusie dat beide olijkerds enorm hun best hadden gedaan. Prima lijsten waren het. Toen Uw Hoofdredacteur het tweetal mededeelde dat hij uitermate trots op hen was, brak klaarblijkelijk een periode van onderhandelen aan. Het olijke tweetal klom op de tafel, zette zich voor het gezicht van Uw Hoofdredacteur, keek hem diep in de ogen en vroeg stralend: "Hoeveel geld denk je dat zo'n rapport waard is Pap? Het zal vast niet weinig zijn denk je wel? Volgens Mama moeten we je heel lief aankijken om de koers te laten stijgen. Wat zullen we afspreken Pap? Kan het voldoende opleveren om iets moois van Lego te kopen?" Uw Hoofdredacteur kwam er dan ook niet onderuit, op cijfermatig gebied was het afgelopen schooljaar sprake van een fikse ontwikkeling, het zal dus beslist wel wat gaan kosten!

Het is de laatste tijd behoorlijk stil rond de (veel) rustiger Fries. De (veel) rustiger Fries is namelijk, waarschijnlijk door het onmenselijke klimaat op de werkplek, ziek. Een andere verklaring voor zijn ongemakken zou mogelijk kunnen worden gevonden in de activiteiten die hij afgelopen vrijdag ontplooide. Het was namelijk op de middag van die vrijdag dat werd besloten om een haringparty te gaan bezoeken. Een haringparty die, vanwege de intocht van zogenaamde "Hollandse Nieuwe", werd georganiseerd door de uitbaters van het geweldige visrestaurant "Fishalicious." Maar, zo dacht de (veel) rustiger Fries, er kan slechts een bezoek worden gebracht aan een haringparty wanneer er vis wordt meegebracht. Hij schafte zich dientengevolge een hengel, een hoedje en wat aas aan en ging op pad. Hoogstwaarschijnlijk, zo luidt althans de diagnose die Uw Hoofdredacteur kan stellen, heeft hij daarbij een verkoudheidje opgelopen. Daarnaast zal het feit dat hij vervolgens, op diezelfde vrijdagmiddag, circa 25 haringen verorberde, niet aan enige genezing hebben bijgedragen. Hoe het ook zij, namens het team wordt de (veel) rustiger Fries van harte beterschap toegewenst.

Nog exact vier weken en dan vertrekt Moeder de vrouw richting Nederland. Zij heeft besloten dat het hoog tijd wordt om van vakantie te gaan genieten en gaat dat doen samen met een aantal vriendinnen van haar. Gezamenlijk hebben zij besloten om een aantal dagen te gaan verpozen in de directe omgeving van Berlijn. De vakantieperiode is dus in aantocht. Zo vertrekt de heer Pinoccio ook richting Nederland binnenkort, evenals overigens Jumping Paul. De (veel) rustiger Fries daarentegen heeft besloten het fraaie Costa Rica te gaan doorkruisen. Uw Hoofdredacteur heeft overigens weer geheel andere plannen. Allereerst zal hij het olijke tweetal van eten en drinken dienen te voorzien nu hun Moeder tijdelijk heeft gekozen voor Bratkartoffeln. Wanneer Moeder de vrouw dan eenmaal besloten heeft terug te keren naar Curaçao, dan wacht nog een week vakantie in Florida. Aldaar zal Uw Hoofdredacteur, in navolging van de heer Wibi Soerjadi, tijd gaan besteden aan het bestuderen van Mickey en Minnie Mouse. U ziet, er wachten prachtige vooruitzichten!

Nu begrijpt U het vast al wel: vakantie kost altijd geld. Omdat ook op Curaçao de financiële situatie niet erg rooskleurig is, dient de tering dan ook naar de nering te worden gezet. Dit betekent dat de verschillende teamleden creatief moeten zijn, worden of blijven. Aan alle kanten wordt dan ook naarstig gezocht naar de mogelijkheid om wat vakantiecentjes bij elkaar te sparen. Uw Hoofdredacteur memoreerde het al: de (veel) rustiger Fries verzorgt haringparty's, Jumping Paul overweegt om voortaan zelf de was te doen en de heer Pinoccio....? Die heeft besloten te gaan ondernemen in broodjes worst. Hij heeft zich een uitermate geschikte verkoopwagen aangeschaft en is daarmee op verschillende plaatsen te vinden. Mocht U hem zien staan: het is voor een goed doel!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten