Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 juni 2012

Een weekeinde van drie dagen!

Vrijdag 29 juni 2012. Op het zeer hete eiland Curaçao is de laatste dag van de werkweek inmiddels aangebroken. Over een paar uurtjes begint het weekeinde, dat ditmaal drie vrije dagen kent. Nu zult U zich wellicht afvragen hoe dat mogelijk is. Welnu, komende maandag is er sprake van een officiële vrije dag op dit mooie eiland. Op 2 juli aanstaande, en dat is het maandag, wordt de "dag van de vlag" gevierd. Op deze "Dia di Hymno Y Bandera" wordt  gevierd dat in 1951 op die dag voor de eerste keer de Eilandsraad bijeen kwam. De gehele dag zal in het teken staan van allerlei festiviteiten en officiële plechtigheden, waarbij vele, vele Curaçaose vlaggen de huizen en pleinen zullen sieren. Het gezin Hoofdredacteur zal dan ook vast en zeker nog wel iets van die festiviteiten gaan mee beleven, iets waarover U in een volgende editie van "een zonnig avontuur" zeker nader zult worden geïnformeerd.

Vanochtend brak de laatste schooldag aan voor de Olijke Twee en voor Moeder de vrouw. Slechts drie uren lang zouden zij zich dienen te vervoegen vandaag, waarna een lange periode van vakantie is aangebroken. Nadien besloot het gezelschap, uitgeput als zij waren door de inspanningen, de rest van de dag te gaan doorbrengen op het zeer mooie strand van Port Marie. Na een lang schooljaar, waarin uitmuntend werd gepresteerd, is het prima uitrusten in de nabijheid van het zeewater. Ook vanavond wacht echter nog een uitermate druk programma. Wat is namelijk het geval? Welnu, de geïnteresseerde lezer zal beslist weten dat zich in de omgeving van Huize Hoofdredacteur een uitstekende uitgaanslocatie bevindt.
Deze locatie kent de naam Kokomo Beach, een plek waar met grote regelmaat iets wordt georganiseerd. En, zo is dat ook vanavond het geval. Op de agenda staat een zogenaamde "Full Moon Party" gepland. Omdat de verschillende teamleden de afgelopen weken toch ook wel erg druk zijn geweest met werken en met privézaken (zo diende de heer Pinoccio in zijn eentje een, door zijn echtgenote verzorgde, verhuizing te verwerken), werd besloten het evenement vanavond met elkaar te gaan bezoeken. Een evenement overigens waarvan de aanvangstijd eerst om 22 uur gepland staat, een tijdstip waarop normaliter bij Uw Hoofdredacteur de luiken al naar beneden zakken. Voor de Olijke Twee, voor zoon Pinoccio, Frans geheten en voor dochter Lisa Angelus, is er oppas geregeld. Zij allen, de oppas incluis, zullen zich vanavond te rusten leggen in Huize Hoofdredacteur terwijl Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zich bezig houden met de "full moon." Het zal zonder enige twijfel een geweldig feestje gaan worden.

Jumping Paul zal het feest overigens niet gaan meemaken vanavond. Hij heeft laten weten dat het hoog tijd is dat hij er een weekeindje uit kan. Hij wilde namelijk dolgraag even van het eiland af om even zijn hoofd leeg te kunnen maken. Het heeft overigens wel enige tijd in beslag genomen alvorens een geschikte locatie werd gevonden. Werd in eerste instantie nagedacht over een weekeind in Puerto Rico, Santo Domingo of Sint Maarten, inmiddels is anders beslist. De heer Jumping Paul vertrekt dit weekeinde naar een geheel ander eiland: Bonaire geheten. Hij vertrekt komende zaterdagmiddag om vervolgens, na een nachtje te hebben doorgebracht in een knus hotelletje, om zondagmiddag weer op Curaçao terug te keren. Op de vraag van Uw Hoofdredacteur wat Jumping Paul tijdens deze zee van tijd op Bonaire zou gaan doen, was het antwoord helder en duidelijk. "Ik ga even een goed boek lezen op een terrasje op Bonaire." U begrijpt, Uw Hoofdredacteur heeft daarvoor vanzelfsprekend alle begrip en wenst Jumping Paul, namens de redactie, een geweldige vakantie toe! Hij is in elk geval even van het eiland af.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten