Totaal aantal pageviews

donderdag 14 juni 2012

Het was een complot!

Op het snikhete eiland Curaçao is het vandaag 'the day after', donderdag 14 juni 2012. De match is gespeeld en we weten hoe het zit. En, mocht Uw Hoofdredacteur dat nog niet weten, dan werd hem dat vandaag wel duchtig ingepeperd door de locale collega's. Hoe groots Uw Hoofdredacteur deze opmerkingen dan ook pareerde met de mededeling dat er verdiend was verloren, pijn deed het beslist! Nu moet U weten, Uw Hoofdredacteur gelooft persoonlijk niet dat er sprake is geweest van een incident of van toeval. Hoe het dan wel zit? Welnu, redeneer maar even mee: het was gisteren de 13e, normaliter geen getal om te denken dat alles zomaar goed zal gaan. Daarnaast was er sprake van een ernstige politieke crisis op Curaçao die zijn hoogtepunt zo ongeveer 5 minuten voor het einde van de wedstrijd beleefde. Dan de wedstrijd zelf, die zoals bekend mag worden verondersteld, door de Duitsers met 2 tegen 1 werd gewonnen. En wat te denken van Frau Merkel, die in de vroege ochtend van gisteren een ieder op een dwaalspoor bracht door, gehuld in het Oranje, ten tonele te verschijnen? U begrijpt, het was een vooropgezet scenario van tal van gebeurtenissen die door het machtige Duitsland werden geregisseerd. Onze jongens hadden bij voorbaat al geen schijn van kans dus. Elf man tegen een heel land, dat redt niemand! De laatste keer dat we zo slecht verdedigden waren we het land vijf jaar kwijt! Uw Hoofdredacteur geeft derhalve voortaan geen enkele voorinformatie meer weg: het voetbal wordt vanaf heden doodgezwegen om te voorkomen dat vitale informatie wordt gebruikt. Nu zullen we nog wel eens zien wie het laatst lacht!

Bij de familie Angelus was het de laatste twee dagen een drukte van belang. U weet immers, zij zullen op korte termijn definitief op het vliegtuig stappen om dit zo fraaie eiland te gaan verlaten. Al hun huisraad diende daarom zorgvuldig te worden ingepakt om zonder problemen te worden verscheept. Er verscheen dan ook een groot regiment verhuizers om de inboedel te komen verpakken in kilometers papier en bolletjesplastic. En vanochtend? Welnu, zo tegen acht uur in de vroege ochtend meldde zich een chauffeur van een grote oplegger waarop een enorme container stond geparkeerd. Een container die in de loop van de dag volkomen vol werd gepakt met alle spulletjes van de familie Angelus. Het duurt immers een week of zes voordat de container per boot wordt afgeleverd in het Nederlandse. De komende weken zit de familie Angelus dan ook op geleende spulletjes. Vanavond werd de container, onder het ophalen van vele herinneringen, voorzien van een adres en een postzegel en werden de spulletjes uitgezwaaid. Bijna weer een memorabel hoofdstuk in het leven van de familie Angelus afgesloten.

De oudste olijkerd, Julia geheten, kent deze week een uitermate zwaar programma. Morgen en overmorgen zal zij namelijk, als gewaardeerd lid van de plaatselijke balletschool, mee dienen te spelen in een drietal uitvoeringen. Driemaal voor een uitverkochte zaal op te mogen treden, dat brengt beslist de nodige spanningen met zich mee, zo merkt althans Uw Hoofdredacteur. Het meiske is nu dan ook al moe, terwijl de eerste voorstelling nog moet beginnen en vanmiddag slechts urenlang sprake was van de generale repetitie. Morgenavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond zal zij moeten schitteren. Hoe het zal verlopen? In een van de volgende edities kunt U er zeker over vernemen. Tot die tijd zal de spanning, ook in Huize Hoofdredacteur, bij tijd en wijle, nog wel eens hoog gaan oplopen. Het leven van een ster in wording gaat immers niet over rozen.....

Gelukkig is het weekeinde nabij. Gelukkig, omdat de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur het zo langzamerhand afleggen. Het wordt elke dag zwaarder om te moeten werken in een omgeving die niet langer beschikt over airconditioning en over een luchtverversingsinstallatie. Met name dat laatste aspect weegt zwaar. De lucht waarin wordt gewerkt vervuilt dagelijks immer meer en meer. Uw Hoofdredacteur ruikt aan het einde van de dag dan ook zo ongeveer als een mijnwerker die een week of twee in een kolenmijn heeft doorgebracht. Ook valt zwaar dat reparatie van de defecten niet op korte termijn valt te verwachten. Er dienen drie offertes te worden opgevraagd en te worden overgelegd aan de zeer ijverige ambtenaar die de kwestie in portefeuille heeft. Dat er slechts een bedrijf is wat de boel kan repareren, daar heeft deze heer geen boodschap aan. Drie is immers drie? De goede man heeft er geen boodschap aan dat de teamleden en Uw Hoofdredacteur alsmede vele locale collega's afgemat en met hoofdpijn thuiskomen. Drie is immers drie? Mocht er onder U iemand zijn die een goede redenering kent om van het getal drie het getal een te maken, Uw Hoofdredacteur houdt zich ten zeerste aanbevolen. En tot die tijd, mocht U Uw Hoofdredacteur niet persoonlijk kennen, wanneer hij in Uw buurt komt, dan ruikt U hem vanzelf!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten