Totaal aantal pageviews

zondag 3 juni 2012

Op een mooie zondagmorgen.....

Op het ietwat bewolkte eiland Curaçao is het vandaag zondag 3 juni 2012 geworden. De dag startte zeer vroeg voor Uw Hoofdredacteur vandaag. Het olijke tweetal had namelijk een logeetje in persoon van Frans, de zoon van de familie Pinoccio. En, U begrijpt het vast al, zeer vroeg in de ochtend meldde zich dit drietal om te vragen of Uw Hoofdredacteur ook zin zou hebben om te spelen. En vanzelfsprekend had Uw Hoofdredacteur dat wel, het was immers al zo ongeveer half zeven in de ochtend. En zo kan het zijn dat er op deze zondagochtend al enige uren zijn doorgebracht met het verzorgen van broodjes, drinken en het opzetten van allerlei filmpjes. Zo heb je tenminste iets aan je dag! Echter, dit vroege opstaan geeft wel even de ruimte om een nieuwe editie van "een zonnig avontuur" te produceren. Dan bent U tenminste weer enigszins op de hoogte van alle wel en wee op dit zo fraaie eiland.

Zo langzamerhand geraakt de familie Hoofdredacteur in de ban van het naderende Europees Kampioenschap Voetbal. Met grote interesse worden de verrichtingen van het Nederlands Voetbalelftal gevolgd in afwachting van de eerste wedstrijd die er werkelijk toe doet: zaterdag aanstaande om 12 uur locale tijd. Ook gisterenmiddag zat Uw Hoofdredacteur dan ook aan zijn computer gekluisterd om te kijken naar de wedstrijd van Oranje tegen de mannen uit het Noorden van Ierland. Na deze wedstrijd is het optimisme over de kansen van de mannen van Bert van Marwijk fiks gestegen en is de oranje kledij weer uit de kasten gehaald. Nog een weekje dus en dan gaat het beginnen. Uw Hoofdredacteur kan het bijna niet afwachten.....

Aan het einde van de middag meldde zich de familie Pinoccio om een drankje te komen doen. Allerlei smeuïge verhalen rolden weer uit de mond van de heer Pinoccio. Zo had hij weer allerlei vreemde voertuigen gespot, ergens op het eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, had hij, ten bewijze ervan, weer fraaie foto's geschoten. Binnenkort zal Uw Hoofdredacteur ze aan U tonen. Het was gezellig, zo gezellig dat er uiteindelijk nauwelijks meer tijd was om een maaltijd te verzorgen. Toen de jongste olijkerd berichtte dat "hij nu toch wel heel erge honger had", moest Uw Hoofdredacteur dan ook plots de frituurpan tevoorschijn toveren om iets eetbaars te gaan produceren. Na deze overheerlijke snacks besloot dus Frans, zoon der Pinoccio's, om te blijven logeren. Onmiddellijk na deze mededeling vertrok de familie Pinoccio omdat zij "het ruim nu immers toch alleen hadden." Uw Hoofdredacteur gaat er dan ook maar vanuit dat zij een uitermate gezellige avond zullen hebben gehad.

Wellicht dat U het nog niet wist, maar de plek waar Jumping Paul van origine vandaan komt, ligt in het hoge Noorden van Nederland. En de laatste tijd heeft Jumping Paul allerlei herinneringen aan die bakermat. Dat gaat zelfs zover dat hij er 's nachts van droomt en derhalve zeer slecht slaapt. En, doordat de nachten veelal slapeloos worden doorgebracht, lukt het Jumping Paul niet altijd om tijdig te ontwaken om zijn werk te beginnen. En, zo kan het dan ook zijn dat Jumping Paul de laatste paar werkdagen enigszins verlaat zijn aanwezigheid komt melden. Om te voorkomen dat dit een gewoonte gaat worden, heeft het team besloten om de plaats waar Jumping Paul zo van droomt, enigszins dichterbij te halen. Komende week zal aan hem dan ook een origineel plaatsnaambord worden overhandigd. Op deze wijze heeft hij dan toch een soort "foto van vroeger" in zijn nabijheid. Of het ertoe zal leiden dat Jumping Paul voortaan weer tijdig op zijn werk zal verschijnen? De tijd zal het leren!

Nu het er naar uitziet dat de meeste teamleden nog wel enige tijd op Curaçao zullen blijven, dienen sommigen van hen op korte termijn passende woonruimte te zoeken. Omdat eerdere huurovereenkomsten afliepen en huizen in sommige gevallen alweer zijn verhuurd, moet er soms dus worden verhuisd. In ieder geval geldt dit voor de familie Pinoccio. De heer Pinoccio ging dan ook op zoek naar vervangende woonruimte. Nu moet U weten dat de heer Pinoccio een virtuoos is in het bespelen van een gitaar. Als geen ander kan hij het wereldberoemde lied van "Roodkapje" op de snaren ten gehore brengen. Hij was dan ook uitermate verguld toen bleek dat hij een huisje kon vinden met zijn hobby in de achtertuin. Kijkt U zelf maar hoe prachtig!

Wordt vervolgd.....  

1 opmerking: