Totaal aantal pageviews

woensdag 13 juni 2012

Que Sera, Sera.........?

Vandaag is het woensdag 13 juni 2012 op het eiland Curaçao. Op dit fraaie eiland loopt de temperatuur steeds hoger op nu het moment van de waarheid steeds dichterbij komt. Sowieso, U heeft dat al herhaaldelijk kunnen lezen, is het de laatste weken steeds warmer geworden op Curaçao. Maar vandaag, nu de wedstrijd van de eeuw over enkele uren op het punt staat van beginnen, leidt de oplopende spanning tot steeds grotere hitte. Over enkele uren is het namelijk zover en betreden de nationale voetbalteams van Duitsland en Nederland de grasmat voor de slag der gladiatoren. Al dagenlang wordt uw Hoofdredacteur, met name door locale collega's bevraagd naar voorspellingen. Men leeft mee, heel erg mee, op dit zo mooie eiland. Wat het ook zal worden, Uw Hoofdredacteur heeft al uitvoerig kunnen genieten van de meest fraaie afbeeldingen die hij van vele collega's mocht ontvangen. Morgen weten we dus meer!

De heer Angelus is vandaag druk met geheel andere zaken dan werk of voetballen. Voor hem is immers ook de dag van de waarheid aangebroken. Vanaf vanochtend acht uur is men bij hem thuis gearriveerd om zijn meubelen te komen inpakken in een container waarmee de goederen naar Nederland kunnen worden vervoerd. De afgelopen dagen was de heer Angelus dan ook uitermate druk met het verkrijgen van allerhande vrijstellingen en stempels. Hij bouwde daardoor de achterliggende periode een zeer goede band op met de verschillende dienstdoende douanebeambten. Tot gisteren althans. Toen trof de heer Angelus namelijk een beambte der fiscus die hem, toen hij zijn aller-charmantste glimlach toonde, berichtte dat "zij een hekel had aan blanke mannen." U begrijpt, het verhaal der aangevraagde vrijstellingen kon de heer Angelus wel schudden. Dieper dan diep gefrustreerd kwam hij zich nadien melden bij Uw Hoofdredacteur die de schone taak toebedeeld kreeg het zwaar getroffen zieltje enigszins te troosten. Met de constatering dat charme klaarblijkelijk niet altijd werkt nam de heer Angelus uiteindelijk genoegen. Hopelijk komt de beambte der douane vandaag niet in persoon controleren hoe het staat met de benodigde formaliteiten. Dat lijkt me immers voor de gemoedsrust van de heer Angelus niet al te goed.

Vanmiddag om kwart voor drie locale tijd zal het er dus om gaan spannen op het groene laken ergens ver in het Oostblok. De zenuwen gieren Uw Hoofdredacteur inmiddels al door de keel. Samen met een aantal locale collega's is besloten dat deze wedstrijd live zal moeten worden bekeken. Nu is er gelukkig, bij verschillende horecagelegenheden op dit eiland, de mogelijkheid om op grote televisieschermen, visueel en in persoon, kennis te nemen van het verloop van het Europees Kampioenschap. En zo zal het dan vanmiddag ook kunnen zijn dat Uw Hoofdredacteur, vergezeld door een fiks aantal collega's, zal afreizen naar het strand van Cabana om aldaar zitting te nemen op de eretribune. Het gaat immers om een wedstrijd die ertoe doet. Enerzijds kan de uitslag leiden tot immense vreugde, anderzijds kan het ook maar zo zijn dat, na 90 minuten, diep verdriet overheerst. Wat is voetbal toch eigenlijk een geweldig spel!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten