Totaal aantal pageviews

woensdag 27 juni 2012

That's GOOD!!

Op het zeer warme eiland Curaçao is het vandaag woensdag 27 juni 2012 geworden. Het zal U niet verbazen, maar met een temperatuur die dik boven de dertig graden Celsius ligt, is het ook op deze dag weer bijzonder warm op dit zo fraaie eiland. Het eiland dat inmiddels is verlaten door de (veel) rustiger Fries. Deze vloog vandaag namelijk via Aruba en Panama naar het oogverblindend mooie Costa Rica alwaar hij de komende twee weken zal verblijven om er van zijn vakantie te genieten. Zoals bekend is inmiddels ook de heer Angelus bezig met geheel andere zaken dan werken en zo kan het dus zijn dat de 'club' Nederlanders ineens behoorlijk is uitgedund. Het is nu eenmaal niet anders! Echter, ook in beperkter samenstelling geraakt er geen einde aan de avonturen op dit eiland. U kunt er dan ook beslist van verzekerd zijn dat berichtgeving via de edities van "een zonnig avontuur" nog geruime tijd zal voortduren.

Gisterenmiddag had Uw Hoofdredacteur het bijzondere genoegen aanwezig te mogen zijn bij een wel zeer geruchtmakende bijeenkomst. Wat was het geval? Welnu, Uw Hoofdredacteur had een, overigens redelijk dwingende, uitnodiging gekregen voor een startbijeenkomst. Een startbijeenkomst die alles te maken zou hebben met bijeenkomsten die deze week voor "gewapende vrouwen in uniform" zullen plaatsvinden. Nu is Uw Hoofdredacteur over het algemeen geen vrouw, niet in uniform en niet gewapend, maar toch diende hij op deze middag acte de presence te geven. Het zou een wel zeer bijzondere meeting worden.
Het bleek namelijk zo te zijn dat er een gastspreekster was uitgenodigd in persoon van Doctor Verna Cornelia Price, Ph.D. Laten we haar voor het gemak Verna noemen. Welnu, Verna was uitgenodigd als zogenaamde motivational speaker en afkomstig uit de Verenigde Staten van Amerika. Meer in het bijzonder was zij afkomstig uit de omgeving van Minneapolis. Verna deelde Uw Hoofdredacteur (en vele andere aanwezigen) mede dat hij zijn leven zou moeten veranderen binnen 30 dagen. Iets wat Uw Hoofdredacteur in zijn lange verleden overigens weleens vaker heeft mogen vernemen, maar dat terzijde. Wat het ditmaal anders maakte was het feit dat Verna er een boek over had geschreven en dat zij Uw Hoofdredacteur, in het Engels weliswaar, aan de hand zou nemen om hem in zijn overgangsproces naar een veranderd leven te begeleiden. Dat stelde Uw Hoofdredacteur zeer gerust. Nu was het overigens ook zo dat de echtgenote van Doctor Verna was meegereisd naar Curaçao. In eerste instantie was het Uw Hoofdredacteur niet geheel duidelijk met welke functie, echter dat werd volledig anders toen deze eega, na welhaast ieder woord van Doctor Verna, luidkeels: "That's Good!" door de zaal riep.

De therapie van de uitstekend gebekte Verna bestond uit het roepen van allerlei kreten zoals daar waren: "Ik ben de beste leider; Ik heb de kracht te veranderen en Ik zal stoppen mijn kracht weg te geven vandaag." Vervolgens werd Uw Hoofdredacteur geacht deze oneliners ook luidkeels tegen zijn tafelgenoten te roepen die dat vervolgens, op hun beurt, ook tegen Uw Hoofdredacteur dienden te roepen. Dat alles natuurlijk onder de verbale begeleiding van de eega die, in nimmer aflatend tempo, bleef roepen: "Yeah. That's Good!" Er waren dan ook tafelgenoten die tegen Uw Hoofdredacteur schreeuwden dat zij beslist de beste leider waren. Omdat Uw Hoofdredacteur een aantal van die tafelgenoten al jaren kent, kon hij vrijelijk terugroepen: "Je liegt!" U begrijpt, de stemming kwam er steeds beter in en Uw Hoofdredacteur voelde dat zijn eigen transformatieproces al behoorlijk op gang kwam. Zo ging de therapie zo ongeveer een uur of drie door en bereikte Uw Hoofdredacteur het moment dat zijn maag hem vertelde dat Moeder de vrouw de piepers weleens op tafel had kunnen staan. Uw Hoofdredacteur vond op dat moment dat, voor een eerste dag, wel sprake was geweest van genoeg veranderingen. Je moet dat geestelijk immers ook maar kunnen verwerken op een dag! Hij stond dan ook op, haalde diep adem en riep: "Genoeg verandering voor dag 1. That's Good, really Good! Ik leid mezelf vandaag verder. Naar huis overigens! And, don't forget! There's more in life then just change! Have a nice day!" En nog immer onder begeleiding van "That's Good", verliet Uw Hoofdredacteur het pand. Overigens heeft Uw Hoofdredacteur, na een goed gesprek met Moeder de vrouw gisterenavond, besloten de overige 29 veranderdagen maar te laten voor wat ze zijn. That's Good!!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten