Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 juni 2012

Gezocht: onderduikadres.....

Ook vandaag, vrijdag 1 juni 2012, is het om te stikken zo heet op het eiland Curaçao. Al zeer vroeg in de ochtend zorgt de temperatuur voor de nodige zweetdruppels op het voorhoofd van uw eigen Hoofdredacteur. De airco in de auto gaat dan ook, om half zeven in de ochtend, op de hoogste stand om als een soort van wasdroger te gaan fungeren. Al moet gezegd, na verloop van tijd ga je er toch ook wel aan wennen en voelt een temperatuursverandering met een graad of twee, in neerwaartse zin, al direct aan als extreme koude. Vreemd toch eigenlijk. Maar goed, het is vrijdag vandaag en dus de laatste werkdag van de week. Het weekeinde staat weer voor de deur en Uw Hoofdredacteur kijkt daar alvast met grote vreugde naar uit. Immers, een tweetal vrije dagen levert beslist weer ruimte op voor wat leuke activiteiten. Vooraleer het zover is, is het thans echter tijd U te voorzien van enige actuele informatie vanaf dit zo fraaie eiland. Zoals altijd, voor U opgetekend in een recente editie van "een zonnig avontuur."

Wellicht krijgt U er in de diverse media wel eens wat van mee. Uw Hoofdredacteur heeft het dan over de verkeerssituatie op dit eiland. U moet weten, het verkeer is, zeker in de ochtend- en avondspits, drukker dan druk. Op de enkele hoofdweg die men hier heeft staat het verkeer dan ook volkomen vast. Daarnaast is het zo dat de kwaliteit van de wegen toch wel iets te wensen overlaat. Gigantische gaten in de weg worden, zeker in het donker, niet of nauwelijks opgemerkt en zorgen voor gevaarlijke situaties en vele lekke banden. De gemiddelde weggebruiker op Curaçao gebruikt geen richtingaanwijzer. Als er al eens een keer richting wordt aangegeven valt welhaast met zekerheid te voorspellen dat de bestuurder juist de andere richting kiest dan die welke in eerste instantie werd aangegeven. Het gevolg laat zich raden, er is jaarlijks sprake van veel verkeersslachtoffers. Een slimme autofabrikant besloot recent dat het zo niet langer kan. Om weggebruikers erop attent te maken dat te hard rijden zeer gevaarlijk is, werd gekozen voor een nieuw soort snelheidsmeter. Uw Hoofdredacteur is uitermate benieuwd of deze inventieve vinding het aantal ongelukken zal doen dalen. Wanneer de statistieken hierover duidelijkheid geven, dan wordt U daarover per omgaande geïnformeerd.

Dan het volgende probleem maar even aan U voorgelegd. Wellicht is het U bekend dat er op dit fraaie eiland zeer veel kip wordt gegeten. Kip welke veelal op zeer verschillende wijze is bereid. In de supermarkten kan er zelfs kip per grote emmer worden gekocht. Daarnaast zijn er zeer veel restaurants die gespecialiseerd zijn in het bereiden en serveren van kippen. Een van die restaurants kent zelfs verschillende vestigingen, verspreid over het eiland. In dit geval gaat het om de keten Kentucky Fried Chicken, afgekort KFC geheten. De kippen gaan er met tientallen tegelijk over de toonbank. Ze smaken over het algemeen overigens prima, maar dat terzijde. Nu is het zo dat er sedert kort sprake is van verzet tegen dit, wat men noemt, dierenleed. Er is dus eigenlijk sprake van een soort "Partij voor de Curaçaose kippen." Deze partij heeft als strategie dat de oplossing voor dit leed te vinden is in een soort van onderduiksysteem voor kippen. Nu weet U wellicht ook dat er op Curaçao, op verschillende plaatsen, veel flamingo's voorkomen. Welnu, deze flamingopopulatie heeft zich bereid verklaard de bedreigde kippen te laten onderduiken. Zo vallen de kippen niet op, althans volgens de Partij voor de kippen. We zullen gaan zien of het volgende week nog wel lukt om een kippetje bij KFC te bestellen.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten