Totaal aantal pageviews

vrijdag 8 juni 2012

Oranje boven!

Het is vandaag vrijdag 8 juni 2012 geworden op het nog altijd zeer warme eiland Curaçao. Met een temperatuur die in de buurt van de 33 graden Celsius ligt, is het maar goed dat er in elk geval nog een beetje wind is. Het valt dus niet mee om te werken en tegelijkertijd de kleren enigszins droog te houden. Het is vrijdag 8 juni vandaag: de dag waarop de aftrap zal worden verricht voor het  Europees Voetbalkampioenschap 2012. Daarnaast is het gelukkig ook bijna weekeinde. Een weekeinde waar Uw Hoofdredacteur enorm naar uitziet nu de werkweek drukker dan druk was en inspanningen tot laat in de avond werden gevraagd. Alhoewel er dus hard werd gewerkt, waren er toch ook wel weer memorabele gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland de afgelopen paar dagen. U kunt erover lezen: in deze editie van "een zonnig avontuur" zijn ze voor U vastgelegd.

Uw Hoofdredacteur schreef het U al: de eindronde van het Europees Kampioenschap Voetbal gaat vandaag van start. Hoewel Polen en Oekraïne een behoorlijk einde uit de richting liggen, wordt die eindronde ook op Curaçao fiks meebeleefd. Al dagenlang beheerst dit Kampioenschap de locale media en meer en meer spelen handige ondernemers hierop in. Weliswaar zijn de straten hier een stuk minder oranje gekleurd dan in Nederland, maar toch vallen wel versieringen te ontdekken. Zo zijn er vele horecagelegenheden geheel oranje van kleur en zijn er immense schermen opgehangen om vooral niets van het voetbal te hoeven missen. Het enige probleem, althans voor de teamleden en Uw Hoofdredacteur: de wedstrijden beginnen om 12 uur en 3 uur in de middag. Juist een tijdstip waarop gewerkt dient te worden. Maar, Uw Hoofdredacteur weet het wel zeker, in het weekeinde wordt die achterstand vast en zeker ingelopen.

De Olijke Twee naderen het einde van hun schooljaar. Vandaag worden zij waarschijnlijk in het bezit gesteld van een rapport waarop te lezen zal zijn dat beiden het prima doen. Het einde van het schooljaar, altijd een periode waarin er leuke dingen staan te gebeuren. En, zo kon het dus zijn dat recentelijk een trip werd gemaakt naar de zogenaamde struisvogelfarm op dit eiland. Honderden struisvogels lopen er vrij in het rond. Er kan, in persoon, worden ervaren dat een struisvogelei zo sterk is dat er, met gemak, een kind op kan staan zonder dat het breekt. Ook werd het olijke tweetal in de gelegenheid gesteld de struisvogels te voorzien van voedsel. Zoonlief, Levi geheten, draait daar zijn hand niet voor om, hetgeen voor zijn zus Julia toch wel enigszins anders ligt. Moedig was zij echter wel. Zo bang als een wezel en met een betraande snoet vond zij toch wel dat zij diende door te zetten. Soms overwin je zo je eigen angsten. Of dat ook is gelukt? Een volgend bezoek zal het leren.

Binnenkort verdwijnt, U weet dat vast nog, de familie Angelus definitief van dit mooie eiland. Althans, dat leek zo te zijn tot vanochtend vroeg. Dat was immers het moment waarop de familie Angelus constateerde dat Moeder Angelus niet langer beschikt over een geldig paspoort. Nu zijn dat van die feiten waarmee de heer Angelus wat lastig overweg kan. U begrijpt, vanochtend vroeg zat de stemming in Huize Angelus er dan ook al goed in. Uw Hoofdredacteur deed nog de suggestie om Moeder Angelus dan maar achter te laten op dit eiland; we hebben immers de beschikking over een prachtige inrichting voor het bewaren van vreemdelingen. De heer Angelus wilde dat voorstel echter nog even in beraad houden, zo liet hij weten. Of Moeder Angelus dus mee zal reizen naar Nederland? Het blijft nog even de vraag.

Al in een eerdere editie verhaalde Uw Hoofdredacteur over het waarnemingsvermogen van de heer Pinoccio. Met name onder water blijkt deze man met regelmaat vreemde zaken waar te nemen. Nu verkeerde hij de laatste dagen zo af en toe weer diep onder de zeespiegel en werden de verhalen waarmee hij terugkeert immer fraaier. Zo berichtte hij dan ook gisteren over zijn ontmoeting met Ariel, de kleine zeemeermin. U begrijpt het vast en zeker al wel: aan de verstandelijke vermogens van de heer Pinoccio wordt meer en meer getwijfeld door de verschillende teamleden. Feit is echter wel dat de heer Pinoccio beschikt over een zogenaamde onderwatercamera. Daarmee legt hij steevast mooie plaatjes van het leven onder water vast. Ook in dit geval. Of zou hij de hele wereld bij de neus nemen? De tijd zal het leren!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten