Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 juni 2012

De spanning liep hoog op.....

Op Curaçao, waar de zon al urenlang weer hoog aan de hemel staat, is het vandaag dinsdag 26 juni 2012 geworden. Zoals de laatste weken met grote regelmaat het geval is geweest, is het vandaag op dit fraaie eiland ook weer uitermate warm. Iets waar Uw Hoofdredacteur, nu zijn zwembad ter ziele is gegaan, dagelijks dus veel last van heeft. Maar goed, ook op Curaçao valt het weer niet te beïnvloeden en het is er in elk geval altijd nog een stuk behaaglijker dan in Nederland. Er was weer allerlei nieuws vanaf dit eiland, gisteren zowel ook als vandaag. En, zoals te doen gebruikelijk, kunt U er ook ditmaal weer alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Echter, alvorens uitvoerig te berichten over het wel en wee in "de West", past eerst even een korte melding uit een prachtig plaatsje in de Gelderse Achterhoek, Warnsveld geheten. U moet weten dat in deze metropool een broer van Uw Hoofdredacteur woonachtig is. En juist over deze broer, zijn naam is Jon, handelt deze korte strofe. Vanochtend liet hij namelijk, via de digitale snelweg, weten dat hij last heeft van een midlife crises. Zoals vaker het geval is ingeval van zo een crisis, liet hij weten dat hij zich voortaan gemotoriseerd zou gaan voortbewegen langs 's Heeren wegen. "Ik heb een geweldig vervoermiddel gekocht broer", zo liet broer Jon weten. "Het ding heeft een geweldig vermogen van 1 pk. Met een bril (model Roy Orbison) op mijn hoofd en de gashendel in de hand voel ik mij zo vrij als een vogeltje. Mooi Man!" Uw Hoofdredacteur toonde zich, vanzelfsprekend, verheugd met de blijheid van broer Jon, maar had nog wel een klein vraagje: "Hoezo een dikke scooter met maar een pk dan?" "Dit is een nieuw fabricaat", zo liet broer Jon weten. "In plaats van vele paardenkrachten die je normaliter dient te hebben om  vooruit te komen, kom je nu met slechts een poezenkracht veel sneller vooruit!" Brrroemmmmmm!

De media op Curaçao hadden het er maar druk mee gisteren. Het was namelijk weer eens zover. De plaatselijke kustwacht had immers, na een fikse achtervolging, een drietal jeugdigen opgepakt die op zee druk bezig waren met het vervoeren van drugs. Meer dan 160 kilogram cocaïne werd er uiteindelijk aangetroffen, verstopt op een aantal vaartuigen. Nu besteedt Uw Hoofdredacteur, normaliter, geen aandacht aan dit soort feiten en wetenswaardigheden. Daarvoor komen kwesties als deze simpelweg veel te vaak voor. In dit geval ligt de zaak toch wel enigszins anders. Een van de vaartuigen stond namelijk letterlijk stijf van de drugs. Waarschijnlijk heeft de naam het vaartuig dan ook verraden!

U weet het zich waarschijnlijk nog wel te herinneren uit eerdere edities: de vakanties staan voor de deur. En zo kan het zijn dat de (veel) rustiger Fries vanochtend begon aan zijn, voorlopig laatste, werkdag alvorens af te reizen naar Costa Rica. Al wekenlang is hij druk bezig met dit fantastische vooruitzicht. Costa Rica is namelijk, Uw Hoofdredacteur kan dat uit eigen wetenschap bevestigen, een meer dan prachtig land. De (veel) rustiger Fries verheugt zich dan ook bijzonder op deze trip en vindt de vooruitzichten op een verblijf in de jungle bijzonder spannend. Zo spannend zelfs dat de spanning op zijn gehele lichaam de afgelopen weken steeds groter werd. Gisteren volgde gelukkig de ontlading. De (veel) rustiger Fries, gebukt dus onder grote spanning, scheurde uiteindelijk van voor tot achter uit zijn broek. Hierna werd het lopen weer een stuk gemakkelijker, zo liet hij weten. De spanning was er immers behoorlijk af....

Het klimaat voor startende ondernemers is, op dit zo mooie eiland, de laatste tijd fiks aan het verbeteren. Uw Hoofdredacteur weet het wel, al tijden wordt er gemord door allerlei belangenverenigingen dat Curaçao niet echt meewerkt om ondernemers en investeerders naar dit eiland te halen. Nu is het natuurlijk een kleine moeite om mee te gaan huilen met de wolven in het bos, maar Uw Hoofdredacteur wil het toch iets anders benaderen. Er zijn namelijk ook wel degelijk lichtpuntjes die hoop geven. U moet bijvoorbeeld weten, op het gebied van digitale verbindingen valt er op dit eiland nog wel iets te verbeteren. De snelheid van Internet is, over het algemeen, te laag om optimaal over de digitale snelweg te kunnen surfen. Hier lagen dan ook zeker kansen voor ondernemers met moed. En, het verheugt Uw Hoofdredacteur dan ook in grote mate dat hij melding kan maken van een ondernemer die van deze kansen slim gebruik heeft durven maken. Gisteren werd de opening van dit recent opgestarte bedrijf een feit. Uw Hoofdredacteur wenst deze ondernemer dan ook veel succes toe!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten