Totaal aantal pageviews

woensdag 20 juni 2012

Van het zwembad in de drup.....

Het is vandaag woensdag 20 juni 2012 geworden op het nog altijd snikhete eiland Curaçao. Het moet werkelijk nog maar eens worden gezegd, het valt niet mee om jezelf in de vroege ochtend naar de dagelijkse werkzaamheden te moeten slepen. Met een temperatuur die op de kantoren uitstijgt boven de 35 graden Celsius ben je na een dag werken compleet uitgewoond. Gelukkig kwam de melding vandaag dat, op niet al te lange termijn, een poging zal worden ondernemen om de luchtverversingsinstallatie weer operationeel te maken. En tot die tijd wordt en blijft het derhalve gewoon peultjes zweten. Dat gezegd hebbende wordt het tijd om weer eens aandacht te besteden aan de echt belangrijke zaken die spelen op dit zo fraaie eiland. U kunt daarover, ook vandaag weer alles lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

De kogel is door de kerk. Gisteren werd namelijk officieel bekend gemaakt dat een aantal teamleden nog langer op dit eiland zullen blijven. Was het in eerste instantie zo dat er per juli aanstaande een einde aan dit project zou komen, thans is verlenging tot januari 2015 een feit. Dat geldt overigens, maar dat weet U zich vast nog te herinneren, niet voor alle teamleden. Zo vertrekt volgende maand de familie Angelus naar Nederland hetgeen aan het einde van dit jaar ook voor de familie Pinoccio zal gaan gelden. Maar goed, de officiële bekendmaking maakt dat Uw Hoofdredacteur nu echt de dozen vol dient te gaan pakken om te verhuizen naar het nieuwe onderkomen.
Het zwembad, dat thans in de achtertuin van Huize Hoofdredacteur staat geparkeerd, verhuist niet mee. De zee is immers voortaan de achtertuin. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur het zwembad over heeft laten nemen door de nieuwe bewoners. Althans, tot gisterenavond. Toen bleek namelijk, bij thuiskomst, dat het zwembad een stille dood was gestorven. In no time bleek al het in het zwembad aanwezige water te zijn verdwenen. Nou ja, voortaan wordt immers toch nog slechts in zee gezwommen! In ieder geval kunnen nu dus definitief de meubelen worden overgebracht naar het nieuwe onderkomen. Moeder de vrouw liet al even zien hoe de nieuwe slaapkamer er waarschijnlijk uit moet komen te zien. U begrijpt , daar zit nog wel wat werk aan vast...

De familie Angelus is dus bezig met de laatste loodjes. Met zekerheid valt dat vast te stellen voor dochter Lisa. Op de valreep heeft zij namelijk nog besloten om even een duikcursus te gaan volgen. En zo kon het dus zijn dat, na diverse voorbereidende lessen in een zwembad, gisteren de eerste formele duik in het zilte zeewater kon worden gemaakt. Onder begeleiding van instructeur Huib (Nas), van zichzelf al een groot kindervriend, werd de diepe zee bedwongen. Dochter Lisa Angelus bleek geboren te zijn als duikster, het ging haar immers meer dan uitstekend af. In elk geval twijfelt Uw Hoofdredacteur er geen moment aan: de terugreis naar Nederland zal zij gaan maken in het bezit van haar duikcertificaat.

Nog iets meer dan een week en dan is het gebeurt met de rust in Huize Hoofdredacteur. Dan is het immers zover dat de Olijke Twee worden uitgezwaaid door hun schooljuffen om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Enige tijd later zal Moeder de vrouw dan vertrekken naar Nederland voor eveneens een welverdiende vakantie. Uw Hoofdredacteur wacht de schone taak om dagelijks de Olijke Twee van vermaak te gaan voorzien. Iets wat hem nu al nachtenlang van zijn slaap beroofd. Het ei van Columbus lijkt echter te zijn gevonden in de vorm van een, op het strand van Kokomo, geparkeerde roeiboot. Het ding oefent namelijk een enorme aantrekkingskracht uit op het olijke tweetal. Uw Hoofdredacteur heeft zich dan ook heilig voorgenomen om, gedurende de vakantieperiode, al in de vroege ochtend af te gaan reizen naar het vaartuigje. U ziet, het zal vast goed gaan komen gedurende de korte periode van slechts zes weken schoolvakantie. Pffff.......  

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten