Totaal aantal pageviews

donderdag 28 juni 2012

Van de ratten besnuffeld!

Het is vandaag donderdag 28 juni 2012 op Curaçao. Zoals te doen gebruikelijk de laatste maanden is het heerlijk weer vandaag. Een lekkere temperatuur en een heerlijk verkoelende wind. Wat wil je nog meer zou je zeggen. Welnu, Uw Hoofdredacteur is wel enigszins aan vakantie toe moet hij eerlijk zeggen. Gelukkig duurt het niet al te lang meer vooraleer het zover is, de resterende dagen zullen dus best goed worden doorgekomen. Vandaag wachtte Uw Hoofdredacteur , zoals meestal iedere dag, het werk. Dat gold overigens deze week ook wel voor Moeder de vrouw, echter de invulling van dagen is voor haar deze laatste werkweek toch wel enigszins anders. Maar, daarover later meer. Allereerst is het hoog tijd U bij te praten over alles wat het team en Uw Hoofdredacteur overkomt op dit zo fraaie eiland. Zoals altijd worden die avonturen voor U opgetekend in een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Binnenkort dient het gezin Hoofdredacteur, U weet dat inmiddels, te gaan vertrekken naar een nieuw onderkomen. Dat is op zich niet een al te groot probleem. Moeder de vrouw brengt immers zo af en toe al kleine spulletjes over en, wanneer Moeder de vrouw van vakantie geniet, dan zal Uw Hoofdredacteur de rest van de goederen verhuizen. Er is slechts een klein punt waarover Uw Hoofdredacteur zich wat zorgen maakt. Het gaat in deze om het moestuintje van de jongste olijkerd, door hemzelf consequent "woestuintje" genoemd. Dat tuintje namelijk, gemaakt in een bekisting, zit helemaal vol met allerlei zaden die inmiddels gekiemd en gegroeid zijn. Het voorstel van Moeder de vrouw was om al deze zaken eruit te halen en het tuintje op het nieuwe onderkomen weer van de grond op te gaan bouwen. Maar zegt U nu zelf: wanneer je bekijkt hoe de verhouding tussen de verschillende zaden zich heeft ontwikkeld, dan ga je zulke zieltjes toch niet meer uit elkaar halen? Uw Hoofdredacteur moet er dan ook nog wel even over nadenken hoe dit probleem uiteindelijk valt op te lossen. U zult het vast in een volgende editie kunnen vernemen.

Op de school waar de Olijke Twee hun lessen volgen en Moeder de vrouw lessen geeft, loopt het schooljaar ten einde. Deze laatste schoolweek staat dan ook geenszins in het teken van leren, maar meer in het teken van vermaak. Zo kon het zijn dat vandaag het thema "badjesdag" actueel was op school. Wie dat ook maar wilde, mocht zijn eigen zwembadje meenemen om lekker te badderen vandaag. En zo kon het ook zijn dat dochterlief, Julia geheten, gisteren een prachtige dag doorbracht op een heuse ranch om daar van het paardrijden te kunnen genieten. Moeder de vrouw daarentegen vermaakte zich met haar klas op het Spaanse Water, alwaar werd gevaren in kleine zeilbootjes. U ziet, het leven is zwaar voor docentes en leerlingen. Nu morgen nog een schooldag van een uur of twee en dan is het feest. Eindelijk vakantie! Het is hen van harte gegund!

De heer Pinoccio kent, sinds hij op dit zo fraaie eiland verblijft, steeds vreemdere eetgewoontes. At hij in de jaren voorheen voornamelijk aardappelen, groente en vlees, inmiddels zijn die gewoonten volkomen veranderd. Zo kan het zijn dat hij regelmatig wordt waargenomen met in zijn hand een geitenboutje (kabritu) of een lekker stukje koeientong (lenga). Ook een mals leguaantje (iguana) gaat er bij hem wel in. De afgelopen week maakte de heer Pinoccio het echter wel heel erg bont.
Vanuit de gedachte: "wat je vangt mag je eten", ging hij bekeken te werk. Allereerst werden er fraaie, blauwgekleurde, kruiden op zijn terras uitgegooid. Hiervoor meldde zich even later het eerste stukje malse vlees. En zo herhaalde de heer Pinoccio dit trucje tot hij voor zijn hele gezin een fijn stokje saté bij elkaar had gejaagd. De BBQ werd aangestoken en de heer Pinoccio verzorgde trouw de maaltijd. Trots showde hij Uw Hoofdredacteur het resultaat. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van ganser harte van een uitnodiging voor een volgende BBQ verschoond te blijven.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten