Totaal aantal pageviews

zondag 17 juni 2012

Van Vaderdag en de kleine zeemeermin.....

Het is vandaag Vaderdag, 17 juni 2012 op het tamelijk bewolkte eiland Curaçao. Op deze zondag werd Uw Hoofdredacteur dan ook al redelijk vroeg in de ochtend gewekt door de Olijke Twee en door Moeder de vrouw. Onder luid gezang ('Vader Slaapkop, slaapt gij nog?') werd Uw Hoofdredacteur richting de ontbijttafel gedirigeerd om, aldaar aangekomen, allerhande fraaie cadeaus in ontvangst te mogen nemen. Dochterlief overhandigde zelfgemaakte koekjes, zoonlief een Papagaai die memopapiertjes bevatte en van Moeder de vrouw waren er een tweetal mooie shirts afkomstig van de gisteren met veel gejuich ontdekte Espritwinkel. U ziet, Uw Hoofdredacteur werd dus uitermate goed bedacht, hetgeen overigens het gehele weekeinde al het geval is. U kunt er, zoals te doen gebruikelijk, alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Gisterenavond was het eindelijk zover. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren had dochterlief, Julia geheten, een zwaar programma deze week. Zij diende immers een drietal malen op te treden voor een uitverkochte zaal. De voorstellingen stonden in het teken van Disney figuren en dochterlief speelde de rol van Ariel, de kleine zeemeermin. Welnu, gisterenavond vond de laatste voorstelling plaats en het gezin Hoofdredacteur was het gelukt om een van de felbegeerde toegangsbewijzen te bemachtigen. Tegen half acht in de avond werden de plaatsen, met hooggespannen verwachtingen, ingenomen en kon de voorstelling beginnen.
Het moet gezegd, het was een productie zoals Uw Hoofdredacteur die had verwacht in een echte theatervoorstelling te kunnen aanschouwen. Het was een uitermate boeiend en professioneel geheel. Trotser dan trots zag het gezin Hoofdredacteur dochterlief het podium betreden en een perfect optreden verzorgen (om dochterlief vanaf seconde 40 te zien: klik dan hier). Moeder de vrouw werd er zelfs enigszins emotioneel van. Een klaterend applaus volgde. Zelf bleef dochterlief rustig onder alle aandacht: "Ik blijf gewoon mijn hele leven op ballet. Ze maken zoveel foto's van me! En dat is heel erg leuk voor me." In elk geval was het een optreden wat Uw Hoofdredacteur niet snel zal vergeten.

Vrijdag ontving Uw Hoofdredacteur dat Jumping Paul geveld was. Hij liet weten ziek te zijn en voornemens te zijn de rest van de dag te gaan doorbrengen in een lekker warm bed. Hij had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten, zo berichtte hij. Nu moet U weten dat Jumping Paul de dagen doorkomt door het eten van een soort biscuitjes en niet meer dan dat. Waarschijnlijk bedoelde hij dat dan ook toen hij aangaf dat de ziekte werd veroorzaakt door het eten. Gisteren had Uw Hoofdredacteur nog even contact met Jumping Paul. Deze liet weten dat hij inmiddels een uitstekend medicijn tegen zijn klachten had gevonden. Het schijnt afkomstig te zijn uit een Belgisch klooster, echter het fijne weet Uw Hoofdredacteur er ook niet van. Als het maar helpt opdat Jumping Paul weer snel opknapt, dat is immers het belangrijkste?

Het is dus Vaderdag vandaag, nog vroeg in de ochtend. Uw Hoofdredacteur zit al geheel opgedoft klaar om te gaan vertrekken naar het strand van Kokomo beach. De Olijke Twee zijn er ook al helemaal klaar voor. Gehuld in een Oranje outfit die afgelopen vrijdag in de brievenbus van Huize Hoofdredacteur werd afgeleverd. Afkomstig van neef Jim en diens eega Yvonne uit Almelo werd dit pakje door de Olijke Twee met gejuich ontvangen. En vandaag kon het voorlopig wel eens de laatste kans zijn om de outfit te dragen. Een dagje naar het strand dus. Moeder de vrouw gaat er een diepe duik maken en Uw Hoofdredacteur zal het geheel, vanaf zijn strandstoel, door zijn oogleden kunnen bekijken. Wellicht dat er vanmiddag dan nog de gelegenheid zal zijn een voorzichtige blik te werpen op het grote scherm dat prominent voor de tribune van Kokomo is opgehangen. We zullen het zien.....

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten