Totaal aantal pageviews

zondag 10 juni 2012

Dit verklaart de takkenwedstrijd!

Op het heerlijk warme eiland Curaçao is het zondagavond 10 juni 2012. Met een temperatuur rond de dertig graden Celsius en een verkoelend briesje, is het prima uit te houden in de achtertuin van Uw Hoofdredacteur. Een Hoofdredacteur die pas sinds een paar uren weer aanspreekbaar en benaderbaar is, maar daarover later meer. Het weekeinde, waar Uw Hoofdredacteur zich bij voorbaar zo op had verheugd, loopt alweer ten einde. Een weekeinde waarin Uw Hoofdredacteur hartgrondig baalde, en met hem waarschijnlijk miljoenen andere Nederlanders. Maar, voordat we het daarover gaan hebben, er gebeurde weer veel meer op dit zo fraaie eiland. U kunt er wederom alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Gisteren was het zaterdag. Een dag waarnaar Uw Hoofdredacteur uitermate lang had uitgekeken. Een dag die allereerst begon met een heerlijke uitslaapmorgen. Uw Hoofdredacteur werd namelijk eerst gewekt door zoonlief, Levi geheten, met de mededeling dat hij naar zijn wekelijkse zwemles vervoerd diende te worden. Moeder de vrouw bleek op dat moment al verdwenen te zijn om met dochterlief Julia de balletles en de muziekles te gaan volgen. U begrijpt het al, nog juist had Uw Hoofdredacteur tijd voor een kopje koffie en vervolgens diende snel de weg naar de zwemles te worden afgelegd. Het ventje volgde trouw toen Uw Hoofdredacteur riep: "Kom Levi, we moeten opschieten." Onderweg werden  nog even wat kleine boodschappen gedaan in een supermarktje, waarna de zwemles werd bereikt. Toen Uw Hoofdredacteur het kleine mannetje zijn zwembroekje wilde aantrekken, keek deze verbaasd naar zichzelf. "Och Papa, wat dom, wat dom! Ik heb helemaal mijn kleren niet aan. Je hebt me gewoon in mijn pyjama meegenomen Pap. Ik schaam me rot, we zijn zelfs nog in de winkel geweest!" Het was Uw Hoofdredacteur volkomen ontgaan dat het mannetje nog in nachtkledij gehuld bleek, zo was Uw Hoofdredacteur al bezig met de eerste poulewedstrijd van Oranje. Snel werd het mannetje wijsgemaakt dat het enorm in de mode is om tegenwoordig in een pyjama over straat te gaan. Voortaan dient Uw Hoofdredacteur dus toch wel wat beter op te letten.

Zoals gezegd, Uw Hoofdredacteur was al weken in de ban van het komende EK Voetbal. Na afloop van de zwemles werd dan ook snel richting televisietoestel gereden om maar vooral niets van de eerste klinkende overwinning van Oranje te hoeven missen. In de ochtend immers had Uw Hoofdredacteur al een zeer opbeurende foto van neef Wil uit Nederland ontvangen, waaruit duidelijk bleek dat hij uitermate optimistisch naar de uitslag zou uitkijken. Zelfs uit Roemenie ontving Uw Hoofdredacteur een fraaie foto met de titel: "Netherlands-Danmark & Beer." Vriend Cola zat er dus in het Oostblok ook helemaal klaar voor. Helaas, helaas, helaas, wat een deceptie werd het. Al zou de wedstrijd drie weken hebben geduurd, onze Nationale trots zou er waarschijnlijk sowieso niet in geslaagd zijn een doelpunt te scoren tegen de stugge Denen. Uw Hoofdredacteur zat dan ook helemaal stuk na de wedstrijd en hij wenste dan ook volstrekt geen Pers of wie dan ook maar te woord te staan. Althans, tot enige uren geleden het besef was ontstaan dat slechts twee gewonnen wedstrijden ons nog scheiden van de kwartfinale. Er is dus nog wel degelijk hoop op een goed resultaat. Of zou Uw Hoofdredacteur zich vastklampen aan een strohalm? Het zal toch niet waar zijn......?

Vanuit Nederland ontving Uw Hoofdredacteur gelukkig vandaag ook goed bericht. Oom Albert namelijk, U kent hem vast en zeker nog wel, is immers de trotse bezitter geworden van een hakselaar. Nu zult U zich wellicht afvragen, wat is een hakselaar? Nu wist Uw Hoofdredacteur dat ook niet echt, maar gelukkig leven we in het Google tijdperk. Het blijkt dat het gaat om een apparaat waarin takken gestopt kunnen worden welke er dan als snippers weer uitkomen. En, in de tuin van Uw Hoofdredacteur in de nabijheid van zijn woning in Nederland, leven veel, zeer veel takken in het wild. Oom Albert onderhoudt trouw wekelijks die tuin, maar werd klaarblijkelijk die vele takken wel zat. Trots showde een foto dan ook de nieuwste aanwinst. Gisteren had hij het ding opgehaald, zo verhaalde Oom Albert. Waarschijnlijk verklaart dat dan ook waarom het zo'n takkenwedstrijd was!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten