Totaal aantal pageviews

maandag 4 juni 2012

Niet alles is pais en vree.....

Het is vandaag maandag 4 juni 2012 op het nog altijd zeer warme eiland Curaçao. Het weekeinde vloog werkelijk om en het was alweer maandag vooraleer Uw Hoofdredacteur dat werkelijk besefte. Twee dagen weekeinde, waarvan er een meestal volledig gevuld is met allerlei verplichtingen, blijkt niet echt genoeg te zijn om je te laten doordringen van het feit dat je vrij bent. Hoe het ook is, vandaag startte dus alweer een nieuwe werkweek op dit zo fraaie eiland. Nou ja, fraai, daarvan is niet echt in alle opzichten sprake, maar daarover later meer. Allereerst is het hoog tijd om U te informeren over de gebeurtenissen aan deze kant van de wereld. En, zoals steevast, dient daartoe een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Niet alles is even fraai op dit eiland, Uw Hoofdredacteur schreef het al. De laatste tijd loopt het de spuigaten uit. Wat is er dan aan de hand, zo vraagt U zich wellicht af. Welnu, het aantal overvallen stijgt al een tijd schrikbarend. En, ook afgelopen weekeinde was het weer helemaal mis. Nu is het normaliter zo dat deze ervaringen langs je heen gaan, echter in dit geval was dat beduidend anders. Wellicht weet U het zich nog te herinneren: op zaterdagochtend dient de oudste olijkerd wekelijks muziekles te volgen. Ook ditmaal stond de les gepland, ware het niet dat de les geen doorgang kon vinden omdat er een gewapende overval was gepleegd op een winkel waarin zich bekenden bevonden. En dat was vervolgens nog niet alles.

Zaterdagnacht bleek namelijk een gewapende overval te hebben plaatsgevonden op een bekende familie van de verschillende teamleden. Overvallen waarbij beide fiks geweld werd gebruikt. U ziet dus, het is niet allemaal pais en vree op dit eiland en voorzichtigheid is derhalve steeds geboden. Gelukkig is de familie Hoofdredacteur in het bezit van twee hondjes die beiden uitermate waaks gedrag vertonen. Zij waarschuwen al bij voorbaat wanneer een persoon voornemens is het erf van Uw Hoofdredacteur te gaan betreden. Tenminste, wanneer zij wakker zijn. Vanochtend, in alle vroegte,  trof Uw Hoofdredacteur namelijk een der bewakers aan in een pose die niet echt duidde op de hoogste staat van paraatheid. Laten we hopen dat het hier slechts een incident betrof!

Aan de andere kant kent dit eiland een hoge mate van innovatief denken. Zeg nu namelijk zelf maar eens eerlijk: de meeste mannen vinden het toch niet leuk om uitgebreid met hun partner te gaan winkelen? Uw Hoofdredacteur in elk geval heeft er helemaal niets mee. Twintig paar schoenen bekijken, vele kledingzaken doorlopen, vele kledingstukken passen en dan vervolgens uiteindelijk niets hebben gekocht. Komt het U bekend voor? Op Curaçao heeft een zeer handige ondernemer daar wat op bedacht. Terwijl de dames rustig kunnen gaan winkelen, bestaat er voor de mannen een mogelijkheid tot vertier. Nu wordt het al een stuk aangenamer om mee te rijden naar het centrum van de stad, denkt U niet?

Binnenkort zal dochterlief, onze oudste olijkerd, wekelijks een bezoek gaan brengen aan de zogenaamde theaterschool. Op deze school worden actrices en zangeressen in de dop wekelijks getraind in hun, zoals dat heet, performance. Nu heeft dochterlief dat waarschijnlijk helemaal niet nodig, zij acteert immers thans al als de beste, maar dat terzijde.
Nu is het zo dat deze theaterschool, aan het einde van het theaterjaar, een productie op de planken brengt waarin alle rollen worden gespeeld door hun leerlingen. En zo kon het dan ook zijn dat het gezin Hoofdredacteur gisteren afreisde naar het uitermate gezellige theater van Luna Blou om deze jaarlijkse productie bij te wonen. Er werden twee stukken van Annie M.G. Schmidt opgevoerd, Miss Minoes en Floddertje. Het moet gezegd, het was een uitermate vermakelijke uitvoering. Wellicht dat volgend jaar dochterlief wel deel uitmaakt van de cast die dan een productie zal spelen. U zult daarover te zijner tijd zeker worden geïnformeerd.  

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten