Totaal aantal pageviews

zondag 24 juni 2012

Een grotigheidje!

Op het heerlijk warme eiland Curaçao is vandaag de zondag aangebroken. Het is 24 juni 2012 vandaag en met een temperatuur van ongeveer 28 graden Celsius is het op dit fraaie eiland prima uit te houden. Het is alweer de laatste dag van het weekeinde, dat vliegt toch ook werkelijk om. Zeker wanneer U zich bedenkt dat het gisteren een uitermate drukke dag was voor het gezin Hoofdredacteur, de dag was dan ook al om vooraleer dat werd beseft. In deze editie van "een zonnig avontuur" kunt U dan ook uitvoerig lezen waarom het dan wel zo druk was gisteren.

Afgelopen vrijdag werd er, Uw Hoofdredacteur meldde het al eerder, afscheid genomen van de familie Angelus. Vele collega's hadden de uitnodiging om hen de hand te schudden dankbaar aanvaard en zij meldden zich dan ook keurig op tijd bij de toepasselijke locatie "Bijna Thuis." Diverse collega's spraken mooie woorden in de richting van de heer Angelus en prachtige presentjes, waaronder twee zeer mooie klokken, werden overhandigd. Het viel voor de familie Angelus niet mee om "het droog te houden." Zo af en toe diende er wel degelijk een traantje te worden weggepinkt, maar dat mocht de pret geenszins drukken. Opnieuw werd er, na twee jaar aanwezigheid op dit eiland, een hoofdstuk afgesloten door een zeer gewaardeerde collega.

Al wekenlang had hij er naar uitgekeken en gisteren was het dan eindelijk een feit: zoonlief Levi, de jongste olijkerd, diende examen af te leggen voor het B zwemdiploma. Om half twee in de middag stond het ventje, gehuld in een lange broek en een shirt met lange mouwen alsmede een paar schoenen, te wachten tot zwemjuf Marja het startsein zou geven. Meer dan een half uur lang diende het mannetje baantjes te trekken op buik en rug, moest hij laten zien dat hij de rug- en borstcrawl beheerst en diende er fiks te worden gedaan aan watergetrappel. Zo af en toe, wanneer de benzine bijna op was, diende het publiek te zorgen voor wat aanmoedigingen waarna weer fiks gas werd gegeven. Na dik een half uur kon er worden afgeteld en was zoonlief een zwemdiploma rijker. Onmiddellijk gaf het ventje aan dat, wat hem betreft, de reis naar de speelgoedwinkel een aanvang zou kunnen nemen: "Dan krijgt Julia een kleinigheidje en ik een grotigheidje. Of niet Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur had geen andere keus dan met gezwinde spoed richting winkelcentrum Zuikertuintje te rijden. Het ventje had zijn keus snel gemaakt, hij koos voor een heus boevenpak. Uw Hoofdredacteur vond het wel passend.

Aansluitend diende er een blik te worden geworpen bij het toekomstige onderkomen van de familie Hoofdredacteur, het onderkomen dat overigens thans nog wordt bewoond door de familie Angelus. De timmerman was namelijk begonnen met de aanleg van enige noodzakelijke hekwerken. Hekwerken die met name dienen te voorkomen dat de beide hondjes van de familie Hoofdredacteur zullen verworden tot zeehonden wanneer zij onverhoopt van het terras de zee in zouden glijden. Welnu, de aanleg van het een en ander verliep uitermate voorspoedig. Zoonlief showde trots zijn zwemdiploma aan de heer Angelus hetgeen hem een middagje scooter rijden opleverde. Trots als een pauw werd het ventje door de heer Angelus rond gereden in de omgeving van Boca Sami. Gelukkig mocht ook zijn zusje, Julia, wel even plaatsnemen op het vervoermiddel, al was dat maar voor even.

Nadien zorgde mevrouw Angelus voor het nodige vermaak voor groot en klein. Zij kwam namelijk met de lumineuze suggestie om verstoppertje te gaan spelen. Dochter Lisa zou moeten zoeken, nadat overigens eerst tot 30 zou zijn geteld. Hoezeer er vervolgens ook werd gezocht: Mevrouw Angelus en zoonlief Levi bleven spoorloos. Eerst toen, vele minuten later, de heer Angelus iets uit een aanrechtkastje wilde pakken, werd het tweetal, bij toeval derhalve, aangetroffen onderin datzelfde kastje.  Het bleek dat zoonlief mevrouw Angelus ietwat had geholpen door haar fiks te duwen alvorens het kastje goed gesloten kon worden. Eruit komen was dus werkelijk een opgave voor een slangenmens. Het moet gezegd, het ging mevrouw Angelus prima af. Ook in de volgende verstopronde diende er welhaast een uur naar haar te worden gezocht. Uiteindelijk bleek zij te worden gevonden bovenin een boom. Toch wel een vreemd mens die mevrouw Angelus.

Nu is het dus zondagochtend, een uur of elf in de morgen. Moeder de vrouw verkent momenteel waarschijnlijk het onderwaterleven in de Curaçaose wateren. Zij had zin om een duikje te maken en, zoals U zich dat kunt voorstellen, dat is hier prima te doen. Dat gaf Uw Hoofdredacteur dus de gelegenheid om even rustig te verhalen over de wetenswaardigheden van de afgelopen dag. En zo bent U temminste weer een beetje bij!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten