Totaal aantal pageviews

woensdag 26 september 2012

Bewolking boven Curacao

Het is vandaag woensdag 26 september 2012 op Curaçao. De lucht is zeer donker vandaag, hetgeen betekent dat er sprake is van fikse bewolking. De afgelopen nacht werd het eiland al voorzien van een fikse hoeveelheid water in de vorm van regen en vandaag lijkt dat niet veel anders te worden. Uw Hoofdredacteur betreurt dat ten zeerste. Niet alleen omdat hij een aangeboren afkeer heeft van neerslag, maar vooral omdat de jongste olijkerd, Levi geheten, vandaag per bus op reis ging naar Landhuis Pannenkoek. Ditmaal is hij aan de beurt om op schoolreis te gaan. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van ganser harte dat de dag, die in het teken staat van allerlei piratenspelletjes, niet volledig in het water zal vallen.

Toen Uw Hoofdredacteur gisteren aan het einde van de middag aankwam bij Huize Hoofdredacteur, werd hij opgewacht door de beide olijkerds. Beiden bleken ingesloten te zijn in hun slaapkamer vanwaar zij door het open raam  Uw Hoofdredacteur toespraken. "Pap, wij zijn op de slaapkamer. Dat moet van Mama. Erg of niet? We weten namelijk helemaal niet waarvoor, we deden niets. Kun jij niet even met Mama praten Pap?" Daarnaast hoorde Uw Hoofdredacteur ook Moeder de vrouw luidkeels spreken. Tijd om even polshoogte te gaan nemen derhalve. Bij binnenkomst vertoonde de monitor van de computer de gezichten van de heer en mevrouw Angelus. Zij bleken met Moeder de vrouw in gesprek te zijn via Skype. Vervolgens bleek ook dat beide olijkerds waren afgezonderd om nog enigszins verantwoord een gesprek te kunnen voeren zonder daarbij gestoord te worden door en van allerlei optredens met blokfluiten. Het ging de familie Angelus redelijk goed. Inmiddels waren zij wel weer wat gewend aan het leven in Nederland, al zouden zij dat leventje beslist graag weer inruilen voor een verblijf op dit zo fraaie eiland. Soms werd mevrouw Angelus nog wel eens gestoord van het jachtige leven in Nederland, al was haar dat niet aan te zien. In ieder geval was het uitermate leuk om weer eens even van hen te horen.

De (veel) rustiger Fries bleek vanochtend weer te zijn hersteld van allerlei lichamelijke ongemakken die hem enige dagen in zijn bed deden verblijven. "Ik ben wel weer redelijk opgeknapt. Het moet maar weer", zo liet de (veel) rustiger Fries Uw Hoofdredacteur weten. En zo is het team dus, vanaf vandaag, weer geheel compleet. Overigens is dat maar tijdelijk. Over niet al te lange tijd, rond het einde van de maand december, vertrekt immers de familie Pinoccio definitief naar Nederland. Vanaf dat moment bestaat het team op Curaçao dan ook nog maar uit drie personen. Het is, helaas, niet anders, alhoewel de spoeling wel heel erg dun wordt.

In de politieke constellatie op dit eiland, die op dit moment uitermate complex is, valt het werken momenteel niet erg mee. De voortgang van veel projecten stagneert behoorlijk door de politieke strijd tussen verschillende partijen op Curaçao. De bewolking van de afgelopen dagen lijkt wel typerend voor de huidige situatie op dit normaliter zo fraaie eiland. Het is zeer te hopen dat de impasse waarin dit eiland momenteel verkeert, binnenkort kan worden doorbroken. Al lijkt het daar vooralsnog niet op nu de politieke minderheid heeft aangegeven onder geen beding plaats te willen maken voor een nieuwe (interim) regering. Politiek bestuurlijk uitermate interessant, echter in de dagelijkse uitvoering van complexe deelprojecten veelal uitermate frustrerend. Hoe het verder zal gaan verlopen is op dit moment nog volstrekt onduidelijk, al is klip en klaar dat de huidige situatie feitelijk niet langer kan voortduren. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen, mochten die zich voordoen. Zoals te doen gebruikelijk zult U erover kunnen vernemen in een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten