Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 september 2012

Het dondert en het bliksemt.....

Het is vandaag dinsdag 25 september 2012 geworden op het fraaie eiland Curaçao. Nou ja fraai, vandaag lijkt dat toch behoorlijk minder. Het stormt namelijk. Met name de afgelopen nacht waren de weersomstandigheden behoorlijk slecht. Om een uur of drie in de nacht werd Uw Hoofdredacteur dan ook bruusk gewekt door het geluid waarmee de golven op de rotsen, waarop het huis van Uw Hoofdredacteur staat, beukten. Het geheel ging vergezeld van hevig onweer en slagregens. De golven sloegen met kracht over het terras van Huize Hoofdredacteur. Vanochtend in alle vroegte, zo tegen kwart voor vijf, nam Uw Hoofdredacteur de schade op. Het terras vertoonde forse gelijkenis met een zwembad en de beide hondjes van Uw Hoofdredacteur, die immers 's nachts buiten verblijven, hadden de uiterlijke kenmerken van twee zeehonden aangenomen. Daarnaast is het met een temperatuur van 23 graden Celsius zo'n 10 graden kouder dan normaal. Even wennen dus vandaag.

Gisteren genoot Uw Hoofdredacteur een vrije dag. Immers, Moeder de vrouw vergezelde dochterlief tot diep in de avond naar het schoolkamp. De zorg voor de jongste olijkerd, Levi geheten, werd dan ook aan Uw Hoofdredacteur overgelaten. Het werd een dag om van te genieten. Wat was namelijk het geval? Welnu, zoonlief diende vervoerd te worden naar zijn karateles en Uw Hoofdredacteur besloot om die les eens met eigen ogen te gaan volgen. Het werd dan ook een uitermate vermakelijke middag. Het mannetje is veruit het kleinste deelnemertje aan de lessen, de andere karateka's zijn op z'n minst twee koppen groter. Er dienden verschillende traptechnieken geoefend te worden gisteren en daarbij wordt een soort van stootkussen gebruikt. Het kussen echter was al groter dan de jongste olijkerd die dientengevolge steeds omviel toen hij het kussen diende op te pakken. Toen er vervolgens ook nog door de andere karateka's tegenaan werd getrapt, vloog het mannetje als een speer de zaal door. Het maakte hem echter niets uit. Hij legde gewoon het stootkussen neer en pakte de andere sporters stuk voor stuk aan als was hij bezig met judo. "Wat is karate toch leuk Pap", verhaalde het mannetje later. "Als ik er wat langer op zit, dan weet ik zeker dat ik heel veel bekers win. Die neem ik dan mee naar school om aan de juf te laten zien. Het zijn er dan waarschijnlijk zoveel dat ik eerst een karretje moet maken om ze allemaal mee te krijgen." Het is maar dat U het weet.

Later in de avond hoorde Uw Hoofdredacteur de autodeur van Moeder de vrouw dichtslaan. Direct aansluitend hoorde hij de oudste olijkerd Julia, smartelijk huilen. "Oh, oh, oh, wat ben ik toch moe. Ik wil echt slapen", zo hoorde Uw Hoofdredacteur het meiske snikken. Zij was op schoolkamp geweest en had zich de gehele dag uitstekend vermaakt met allerlei spelletjes. In de bus, op de terugreis naar huis, was het grietje al in slaap gevallen waarop zij werd gewekt met de mededeling dat zij, samen met haar klasgenootjes, op de grond zou moeten gaan zitten om de ouders voor de gek te houden. Onmiddellijk was het meiske dan ook weer op de grond in slaap gevallen waarna zij wederom werd gewekt om met Moeder de vrouw naar huis te rijden. In de auto van Moeder de vrouw was zij onmiddellijk weer in slaap gevallen om te worden gewekt bij thuiskomst. Dat was het moment dat Uw Hoofdredacteur de smartenkreet van dochterlief hoorde. Gelukkig mocht zij vervolgens wel onmiddellijk, en dan voor een wat langere periode, genieten van welverdiende rust.

De klimatologische omstandigheden laten ook de teamleden niet onberoerd. De (veel) rustiger Fries heeft namelijk laten weten dat hij fysiek niet in staat is om zijn dagelijkse werkzaamheden te komen verrichten; hij is ziek. namens de redactie wenst Uw Hoofdredacteur hem dan ook van harte beterschap toe!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten