Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 september 2012

Karatekid.....

Op het enigszins bewolkte eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 4 september 2012 geworden. Scheen het zonnetje vanochtend vroeg met alle kracht, in de loop van de dag verschenen er, bij tijd en wijle, toch behoorlijk dikke wolken aan de lucht. Maar goed, met zo'n 30 graden Celsius is in ieder geval sprake van een zeer aangename temperatuur. Vandaag wachtte Uw Hoofdredacteur een drukke dag. In de eerste plaats diende hij er voor te zorgen dat de Olijke Twee tijdig bij hun schoolklas werden afgeleverd, hetgeen in de praktijk al een enorme opgave blijkt. Daarnaast diende er te worden gewerkt vandaag waarna, aan het einde van de dag, het vliegtuig naar Aruba dient te worden gehaald om aldaar een dag overleg te voeren. U ziet, er is weer van alles te doen op dit zo fraaie eiland. Reden genoeg om U bij te praten in een recente editie van "Een Zonnig Avontuur" derhalve.

Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren werd kortgeleden een natuurgebied bij Jan Kok voor een groot gedeelte besmeurd met olie. Al wekenlang zijn er daarom grote groepen vrijwilligers druk doende met het schoonmaken van flamingo's, hagedissen, leguanen en noem maar op. Het blijkt een immense klus te zijn deze dieren te redden van een wisse dood. Gelukkig is er aan vrijwilligers geen gebrek, er is dus voldoende mankracht om deze gigantische operatie naar behoren uit te voeren. Gisteren kreeg Uw Hoofdredacteur bijvoorbeeld een bericht van de heer Pinoccio. Hij deelde mee: "Hallo Hoofdredacteur. Ik wil U even laten weten dat mijn eega is toegetreden tot het gilde der vrijwilligers om Jan Kok olievrij te maken. Ten bewijze van haar actieve deelname stuur ik U een fotootje mee." U ziet, ook onder de teamleden en hun familie is de betrokkenheid bij dit incident groot te noemen. Vast en zeker wordt de enorme inzet van de eega van de heer Pinoccio enorm op prijs gesteld. In ieder geval levert haar inzet mooie plaatjes op.

Gisteren was het eindelijk zover. Nadat hij er al wekenlang naar had uitgekeken, kon zoonlief Levi, de jongste olijkerd, afreizen naar Marinebasis Parera om aldaar zijn eerste karateles te gaan volgen. Gedurende een uur werd hij onderwezen in de grondbeginselen van deze sport, waarbij hij het oogmerk heeft zijn vader van een zaag te verlossen omdat hij de planken wel op maat voor hem kan slaan. Het moet gezegd, het werd een enorm succes. Zeer, maar dan ook zeer enthousiast kwam het mannetje thuis om onmiddellijk aan Uw Hoofdredacteur te laten zien wat hij allemaal had geleerd tijdens deze eerste les. In het begin ging dat nog enigszins rustig: hij showde sit ups en push ups en liet wat vreemde armbewegingen zien. Dat bleek echter slechts een voorproefje tot een veel groter optreden te zijn. Immers, na enige minuten begon het ventje tegen allerlei kussens van het bankstel aan te meppen en deelde, en passant, daarbij fikse trappen uit. Hij was blij dat hij binnenkort al naar de tweede les mag zo liet hij weten. Dat zijn enthousiasme structureel is mag blijken uit het feit dat hij hedenochtend, met de slaap nog in zijn ogen, liet weten dat hij bijna niet kan wachten op les twee en een zwarte band. Toen hij vervolgens, tijdens het douchen, zijn zusje ter voorbereiding op de tweede les alvast in elkaar mepte, was het Uw Hoofdredacteur volkomen duidelijk. Het mannetje heeft zijn sport gevonden!

Vanavond en morgen verblijft Uw Hoofdredacteur op het, eveneens mooie, eiland Aruba. Er dient namelijk overlegd te worden met een aantal collega's welke uit Nederland zijn overgekomen. Een mooie gelegenheid elkaar weer eens te treffen en, na lange tijd, bij te praten over actuele ontwikkelingen. Hoe het zal verlopen? Uw Hoofdredacteur laat U dat volgaarne weten in een volgende editie.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten