Totaal aantal pageviews

maandag 24 september 2012

Het dak ging eraf!

Op het zeer warme eiland Curaçao is het  maandag 24 september 2012 geworden. Uw Hoofdredacteur geniet vandaag van een vrije dag. Het is namelijk zo dat de oudste olijkerd, Julia geheten, vandaag op schoolreisje ging. En, vanzelfsprekend diende Uw Hoofdredacteur dochterlief uit te zwaaien, maar daarover later meer. Het weekeinde zit er weer op en voor de collega's is een nieuwe werkweek derhalve weer begonnen. Een weekeinde waarin weer allerlei opmerkelijke zaken op te tekenen waren. En, zoals U dat veelal op de maandagen gewend bent , kunt U er alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Voor Uw Hoofdredacteur begon het weekeinde met een wel zeer opmerkelijke gebeurtenis. Op de vrijdagavond was Uw Hoofdredacteur namelijk uitgenodigd voor een diner in kleine kring in aanwezigheid van de voormalige Minister-president van Nederland, de heer J.P. Balkenende. Alvorens het echt tijd was om af te gaan reizen naar dit leuke afspraakje, diende Uw Hoofdredacteur in Huize Hoofdredacteur eerst nog even de patatmaaltijd voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee te verzorgen. De frituurpan werd dan ook uit de kast gehaald waarna Uw Hoofdredacteur de stekker van het apparaat in het stopcontact stak. Een enorme knal, welke vergezeld ging van een grote flits, volgde. Daarna bleef het stil in Huize Hoofdredacteur en bleek dat er verschillende stopcontacten geen stroom meer leverden, zelfs niet na de reparatie van de doorgeslagen stop. Er diende dan ook een elektricien te worden ingeschakeld, die na korte tijd constateerde dat er ergens een draad zou zijn verbrand. Het probleem bleek nog ernstiger dan gedacht te zijn, toen werd vastgesteld dat de betreffende contactdozen slechts via het dak bereikt zouden kunnen worden. Dat maakte Uw Hoofdredacteur echter niet meer mee, hij diende immers tijdig op de dinerafspraak te zijn? Een dinerafspraak die overigens uitermate gezellig werd. Er werd uitvoerig gediscussieerd over de vraag wat het betekent om als Nederlander voor meerdere jaren op dit eiland werkzaam te zijn. Pas laat in de avond werd hartelijk afscheid van elkaar genomen en resten Uw Hoofdredacteur een aantal memorabele herinneringen aan een bijzonder boeiend gesprek.

De zaterdag startte, vanwege de elektraproblematiek, voor het gezin Hoofdredacteur al vroeg. De elektricien meldde zich al bij het ochtendgloren, klaar om een gedeelte van het dak te gaan slopen. In een mum van tijd vertoonde het dak van Huize Hoofdredacteur dientengevolge een gapend gat. Na een klein uurtje zoeken werd een compleet verbrande lasdoos gevonden en kon het euvel worden gerepareerd. Snel het dak weer in elkaar zetten en klaar was Kees. Voor het veilig bakken van patat zijn overigens inmiddels noodmaatregelen getroffen.
Zoals al opgemerkt, ook Moeder de vrouw had haar bedje vroeg verlaten. Het was namelijk zo dat er op Curaçao een zeer grote schoenenzaak gaat verdwijnen en juist deze winkel organiseerde op de zaterdag een totale leegverkoop. U begrijpt, dat kon de familie Hoofdredacteur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Terwijl de Olijke Twee groot plezier hadden met de vele in de winkel opgestelde spiegels, schafte Moeder de vrouw een paar of acht schoenen aan. U begrijpt, voorlopig heeft de familie Hoofdredacteur geen nieuwe schoenen meer nodig!

De zondag brak aan. Een dag die voor Moeder de vrouw in het teken der studie diende te staan. De afspraak dat Uw Hoofdredacteur op deze dag de zorg voor de Olijke Twee zou moeten dragen, was dan ook snel gemaakt. En, zo kon het zijn dat Uw Hoofdredacteur met zijn kroost afreisde naar de strakblauwe baai van Blue Bay. Aldaar aangekomen bleek ook de familie Pinoccio eenzelfde uitje te hebben bedacht.
De dag werd dan ook zeer aangenaam doorgebracht met zwemmen, snorkelen en spelen in de speeltuin. Althans voor de Olijke Twee en Pinoccio's zoon Frans. Voor Uw Hoofdredacteur stond de dag namelijk meer in het teken der dieren. In de eerste plaats was hij druk doende met het verzorgen van voedsel voor een langskomende leguaan. Een krentenbol bleek er prima in te gaan. Vervolgens, later op de dag, juist toen Pinoccio en Uw Hoofdredacteur genoten van een koele versnapering, toonde zich een uniek beeld. Een school van ongeveer 20 dolfijnen trok minutenlang voorbij. Al tuimelend en duikelend voerden de dieren een geweldige show op. Prachtig om te zien!

Inmiddels is het dan maandag geworden. Een maandag waarop dochterlief Julia vertrok, per bus en verkleed als indiaan, naar landhuis Pannenkoek. Al vroeg in de ochtend bleek het meiske enorm opgewonden te zijn: "Eindelijk is het zover. Ik dacht eerst dat ik er niet van zou kunnen slapen. Gelukkig was ik toch in slaap gevallen. Oh, wat is dit toch spannend." In de klas aangekomen werden allereerst nog even de ingestudeerde indianenliederen geoefend, waarna de bus kon worden betreden. Later vandaag zal ook Moeder de vrouw zich als indiaan dienen te melden, zij heeft zich opgeworpen als begeleidster voor de middag en de avond. Uw Hoofdredacteur daarentegen is verantwoordelijk gesteld voor begeleiding van de jongste olijkerd, Levi. Deze heeft vanmiddag wederom karateles en Uw Hoofdredacteur zal er voor gaan zorgen dat hij de les tijdig bereikt. U ziet, het dagelijkse leven op  Curaçao gaat dus gewoon door!

Wordt vervolgd…..       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten