Totaal aantal pageviews

donderdag 20 september 2012

De juf der piraten.....

Het is vandaag donderdag 20 september op het nog altijd schitterende eiland Curaçao. Althans, zolang het niet om criminele activiteiten handelt. Het eiland wordt namelijk de laatste weken geconfronteerd met een toenemend aantal overvallen, waarbij fiks en grof geweld wordt gebruikt. Zeer recent werd Curaçao nog opgeschrikt door een overval waarbij twee dodelijke slachtoffers te betreuren waren. Wat dat betreft wordt het er op dit eiland dus volstrekt niet veiliger op! Voor veel mensen vormde dit reden om hun profielfoto op media als Facebook zwart te maken. Het was immers een inktzwarte dag voor dit eiland! Gelukkig vallen er echter ook nog altijd leuke en opmerkelijke zaken te bespeuren. Zoals altijd ging Uw Hoofdredacteur er naar op zoek en legde ze voor U vast in een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Zoals U zich wellicht nog wel weet te herinneren is Moeder de vrouw druk doende met haar laatste studiejaar op weg naar het diploma voor volleerd docente. Dat kost haar zeer veel tijd en energie. Welhaast elke avond is zij druk doende met het voorbereiden van haar lessen, nu zij immers een stage van een jaar bij basisschool Pipita doorbrengt. Enige dagen geleden had zij echter een dagje rust. Nou ja, rust. Er werd een schooluitje georganiseerd naar het strand van Santa Cruz, onder de noemer van een piratenthema. En zo kon het dus zijn dat Moeder de vrouw, al zeer vroeg in de ochtend, zichzelf energiek als piraat vermomde. Op school aangekomen bleek overigens dat Moeder de vrouw de enige leerkracht was die zich een piratenlook had aangemeten, echter dat mocht de pret geenszins drukken. De leerlingen stelden het namelijk bijzonder op prijs. Voortaan gaat Moeder de vrouw dan ook als piratenjuf Eefje door het leven. Het is maar dat U het weet!

Ook al moet de maand oktober nog aanbreken, toch zijn er alweer diverse winkels op Curaçao hun tijd ver vooruit. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals U zich wellicht nog kunt herinneren uit Uw kindertijd: begin december verschijnt, welhaast vanuit het niets, de Goedheiligman op het toneel. Zo ook op het eiland Curaçao. Diverse winkeliers hebben echter al een voorschot genomen op de komst van de goede Sint en vullen dientengevolge hun etalages met strooigoed en afbeeldingen van deze bisschop. Dat was klaarblijkelijk de Olijke Twee ook al opgevallen en dientengevolge besloten zij dan ook te gaan handelen. En zo weerklonk in Huize Hoofdredacteur dan ook de volgende mededeling: "Mam? Levi en ik hebben besloten om vanavond onze schoen maar alvast te gaan zetten. We hebben namelijk het ernstige vermoeden dat Sinterklaas, incognito weliswaar, op het eiland aanwezig is. Het lijkt erop als voelen wij zijn aanwezigheid. We gokken het er dus maar op. Mogen we een appel voor het paard van de Sint?"
 
Moeder de vrouw trachtte nog om het duo duidelijk te maken dat het nog lang geen december is, edoch zonder enig resultaat. Dochterlief verduidelijkte nogmaals dat de kans er wellicht in zou zitten dat de schoen leeg zou blijven maar "dat risico willen we wel lopen omdat het een verantwoord risico lijkt te zijn." U begrijpt, daar valt niets tegen in te brengen. En zo kon het dan ook zijn dat, toen Uw Hoofdredacteur des avonds huiswaarts keerde, er twee schoentjes stonden opgesteld met daarbij een verklarende brief voor de Goedheiligman. Een bakje water en een appel completeerden het geheel. U begrijpt, de ochtend erop was dochterlief Julia er als de kippen bij. Is zij normaliter niet gemakkelijk te bewegen om haar bed te verlaten, ditmaal stond zij bij het ochtendgloren al naast de schoentjes. "Ik denk toch dat hij nog in Spanje zit Pap. Men heeft ons dus verkeerde informatie verstrekt. Nou ja, niet geschoten is immers altijd mis? We proberen het binnenkort gewoon nog wel een keertje." Uw Hoofdredacteur wacht een volgend optreden dan ook maar in alle rust af!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten