Totaal aantal pageviews

zondag 9 september 2012

Een vakje voor de post-egel!

Het is op het mooie eiland Curaçao zondag 9 september 2012 geworden. Het is enigszins bewolkt vandaag, al laat het zonnetje zich gelukkig af en toe wel zien. Daarnaast is het warm en drukkend benauwd, Uw Hoofdredacteur zweet dan ook peultjes. Het is elf uur in de ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft zojuist Moeder de vrouw en de eega van de heer Pinoccio uitgezwaaid. Beiden vertoeven inmiddels vele meters onder de zeespiegel voor een, naar Uw Hoofdredacteur van ganser harte hoopt, prachtige duik in de warme Caribische zee. Hoe dan ook, Uw Hoofdredacteur heeft dus in elk geval even de gelegenheid U bij te praten over de ontwikkelingen in de voorbijgegane dagen. Zoals te doen gebruikelijk is het een en ander weer voor U vastgelegd in deze editie van "een zonnig avontuur." Er gebeurde namelijk weer eens van alles op dit zo fraaie eiland. En, omdat het alweer enige dagen geleden is dat U bent bijgepraat, is het de hoogste tijd U nader te informeren.

Het gezin Hoofdredacteur heeft een paar zeer drukke dagen achter de rug. Dat begon allemaal al op de vrijdag. Op die dag diende er gewerkt te worden en bleek het tamelijk druk te zijn. Tussen de bedrijven door scoorde Uw Hoofdredacteur nog even snel een karatepak voor de jongste olijkerd, maar daarover later meer. Aan het einde van de middag was er gelukkig gelegenheid om met Moeder de vrouw en de Olijke Twee een drankje te gaan drinken bij het haventje van Boca Sami. Het moet gezegd, het was uitermate gezellig en prima om op deze wijze het weekeinde binnen te gaan. Aansluitend aan het drankje werd besloten om in het puike etablissement ook nog een lekker hapje te gaan nuttigen. Al met al was het dan ook al redelijk laat alvorens het gezin Hoofdredacteur huiswaarts keerde.
 
De zaterdag stond in het teken van muziekles voor de oudste olijkerd. Naast haar reguliere blokfluitles stond er ditmaal een workshop gitaarspelen voor het meiske gepland. Moeder de vrouw zou dochterlief naar de les begeleiden terwijl Uw Hoofdredacteur, in gezelschap van de jongste olijkerd, op pad ging om wat onderdelen voor klusjes te scoren. Zoonlief wilde wel mee naar de winkel, echter niet zonder dat hij zijn pas verworven karatepak zou kunnen dragen. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur het pak, met een witte band, op tafel had gelegd zonder dat het mannetje wist dat er überhaupt een pak was aangeschaft. In het haventje van Boca Sami vertelde Uw Hoofdredacteur aan het ventje dat hij een karatepak voor het mannetje had gewenst. Onmiddellijk wenste het kereltje daarbij een witte band. U begrijpt, thuis aangekomen was zijn verwondering enorm groot. En zo kon het dan ook zijn dat de olijkerd gisteren aangaf bij Uw Hoofdredacteur binnenkort maar alvast een zwarte band te wensen. We zullen zien hoe het gaat lopen.

Eveneens gisterenmiddag lieten beide olijkerds weten dat zij hun, recentelijk naar Nederland vertrokken, vriendjes en vriendinnetjes missen. Moeder de vrouw opperde dat zij dan een tekening zouden kunnen maken welke naar die vriendjes en vriendinnetjes kan worden opgestuurd. Dat leek beide olijkerds een uitstekend idee. Toen de tekeningen gereed waren, diende er een enveloppe te worden beschreven. Moeder de vrouw zei: "Ik heb hokjes gemaakt waarbinnen jullie kunnen schrijven. Niet daar buiten gaan hoor, anders kan er geen postzegel op. Na enige tijd meldde zich de jongste olijkerd met de mededeling dat hij een trapje op de enveloppe had getekend. Op de vraag van Moeder de vrouw waarom hij dit had gedaan antwoordde het ventje: "Dat trapje is voor de post-egel. Dan kan de post-egel zo in zijn vakje klimmen."

Hedenochtend in alle vroegte werd er door diverse leden van het gezin Hoofdredacteur een hengeltje uitgegooid. Gelderse (gekookte) worst vormde het aas. Tot driemaal toe diende Uw Hoofdredacteur nieuw aas te verzorgen omdat de Antilliaanse teckel van Uw Hoofdredacteur het aas onmiddellijk op wist te eten. Maar, uiteindelijk gelukte het dan toch om een visje te verschalken. Wellicht dat Moeder de vrouw er nog een paar weet te bemachtigen in de diepe zee. Voor alle zekerheid steekt Uw Hoofdredacteur de BBQ dan ook maar vast aan.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten