Totaal aantal pageviews

donderdag 27 september 2012

Van de vrijgezel met handboeien.....

Op het momenteel politiek zeer tumultueuze eiland Curaçao is het vandaag donderdag 27 september 2012 geworden. Na twee bewolkte dagen, waarin het eiland met regelmaat werd verlicht door bliksemflitsen en waarbij er veel regen viel, schijnt er vandaag weer volop de zon. Het is uitermate onrustig op dit normaliter zo fraaie en rustige eiland, hetgeen alles te maken heeft met de enorme verdeeldheid die er leeft in het politieke bestel. Vanwege de felheid waarmee discussies worden gevoerd, heeft de politieke impasse direct invloed op het werk van de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur. Vooralsnog lijkt er geen acceptabele oplossing voorhanden, er rest dus even niets anders dan maar af te wachten op verdere ontwikkelingen.

Gisteren, op de dag dat er sprake was van veel donder, bliksem en regen, was het een memorabele dag voor de jongste olijkerd, Levi geheten. Ditmaal was het namelijk zijn beurt om, per bus, te worden vervoerd naar Landhuis Pannenkoek. Hij ging dus op schoolreisje. Ook voor het mannetje en zijn klasgenoten was het thema van de dag: Piraten. Verkleed als Piet Piraat en voorzien van de nodige schmink kwam het ventje de dag meer dan prima door. Op de vraag van Uw Hoofdredacteur of hij het niet vervelend had gevonden dat het weer zo slecht was liet het ventje weten: "Ach, het maakte niets uit Pap. We deden allemaal waterspelletjes dus was ik sowieso nat geworden. Ik heb het gewoon hartstikke leuk gehad. Maar nu ben ik heel erg moe!" U begrijpt, er is vast sprake geweest van een geslaagde dag. Volgend jaar dus maar weer.

Jumping Paul had gisteren een wel zeer bijzondere opdracht. U moet weten, met enige regelmaat worden er lokale medewerkers getraind in allerlei vaardigheden. Daar waar deze vaardigheden te maken hebben met de term "Intern Bijstandsteam", worden deze trainingen gegeven door collega's uit het verre Nederland. Nu zijn er voor een zodanige training vele materialen benodigd zoals daar zijn: schilden, helmen etc. Daarnaast is het van groot belang om te kunnen beschikken over voldoende handboeien. U zult begrijpen, het is voor de betreffende trainers ondoenlijk om al deze materialen per koffer vanuit de Lage Landen mee te voeren. Het is dan over het algemeen ook Jumping Paul die al deze materialen bij verschillende diensten op Curaçao organiseert c.q. in bruikleen verkrijgt.

Zo kon het dus zijn dat Jumping Paul de dag van gisteren bijna volledig doorbracht met een zoektocht naar 15 paar handboeien, hetgeen geen sinecure bleek te zijn. Uiteindelijk gelukte het hem het gevraagde aantal bij elkaar te krijgen, zij het dat sommige boeien wel bijzonder vreemde teksten vertoonden. Trots liet hij de boeien zien aan Uw Hoofdredacteur die hem echter waarschuwde voorzichtig om te gaan met de materialen. Het is immers niet goed uit te leggen aan de plaatselijke politie, ten tijde van een controle, wat een vrijgezelle jonge man op straat doet met zoveel fraai gekleurde handboeien in een doosje? Maar goed, wellicht is het voor U handig te weten dat, wanneer U een tekort aan materialen hebt, Jumping Paul de geschikte man is om het voor U te organiseren.

Het is donderdag vandaag en dat betekent dat het weekeinde alweer razendsnel dichterbij komt. Een weekeinde wat, zeker op zaterdag, in het teken zal staan van een zogenaamde fancy fair. U moet namelijk weten dat dochterlief Julia al geruime tijd de muziekschool "Kids Play Music" bezoekt. Zij neemt daar wekelijks deel aan de zanglessen en leert er fraai op een blokfluit te spelen. Welnu, aanstaande zaterdag organiseert deze muziekschool een fancy fair waarbij het de bedoeling is om kleding en allerlei gebakken lekkernijen te verkopen. Van de opbrengst zal worden getracht nieuwe muziekinstrumenten aan te gaan schaffen. Dochterlief zit er al vol van, zij zal immers diverse optredens verzorgen. Ook Uw Hoofdredacteur zal een bijdrage leveren, hij verzorgt het bargedeelte. Nu is Uw Hoofdredacteur een optreden achter de bar wel toevertrouwd, al bevindt hij zich overigens beduidend liever aan de voorkant van die bar. Echter, het is voor een uitermate goed doel, dus geen enkel probleem. Mocht U nog in de gelegenheid zijn spetterende optredens mee te maken zaterdag, U bent van harte welkom!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten